Játékossors: hazatért a korábbi fehérvári kedvenc – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 06:49
null
Stopira hazaigazolt a Zöld-foki-szigetekre (Fotó: Nemzeti Sport)
Megvan a Fehérvár FC-től nyáron 11 év után távozó Stopira új csapata. Az elmúlt hónapokban klub nélküli 35 éves védő hazatért és a Zöld-foki-szigetek egyik legsikeresebb csapatának számító Boavista FC Praiához írt alá – jelentette be Instagram-oldalán a klub.

Stopira 2008-ban igazolt Európába, amikor a portugál Santa Clara szerződtette a Sporting Praiától, majd játszott a spanyol Deportivo La Coruna B-csapatában és a szintén portugál Feirensében, innen szerezte meg 2012 nyarán a Fehérvár.

Az 58-szoros zöld-foki-szigeteki válogatott védő az NB I-ben 265 mérkőzésen 22 gólt szerzett és 22 gólpasszt adott, a Magyar Kupában 32 találkozón öt gólig és három gólpasszig jutott, az Európa-ligában nyolc találkozón kapott lehetőséget, de a nemzetközi porondon – a selejtezőket is ide véve – további 43 mérkőzés szerepel a neve mellett, ezzel a kétszeres magyar bajnok, kupa- és szuperkupa-győztes játékos a klub történetének legtöbb nemzetközi mérkőzéssel rendelkező játékosa.

Stopira (Ianique dos Santos Tavares) nyáron 11 év után távozott Fehérvárról, azóta szabadon igazolható volt. Új klubja, a hatszoros nemzeti és 12-szeres regionális bajnok Boavista FC Praia most szerződtette őt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik