NB I: Gergényi Bence a századik bajnokijára készül

Vágólapra másolva!
2023.10.28. 13:24
null
„Az első meccsem 2019 augusztusában volt, Dobos Barna vezetőedző a hajrában küldött pályára Kocsis Gergő helyett a Mezőkövesd ellen” (Fotó: Fehérvár FC)
Gergényi Bence századik alkalommal léphet pályára az élvonalban, a Fehérvár FC védője elmondta, múlt héten kikaptak Debrecenben, de a DVTK ellen javíthatnak.


Mérföldkőhöz érkezett a Fehérvár FC védője a DVTK ellen századik alkalommal léphet pályára az NB I-ben, az eddigi 99 találkozóból kilencvenötöt még ZTE-futballistaként, négyet pedig már fehérváriként játszott.

„Képben vagyok, tudom, hogy mérföldkőhöz érek – mondta lapunknak a 25 éves játékos. – Gyorsan telik az idő, hamar elérkezett a századik élvonalbeli bajnokim. A többségét a ZTE-ben játszottam, így ezúton is köszönöm a vezetőség és a klub bizalmát, ám örülök, hogy most Fehérváron vagyok, és tudtam lépni egyet előre a karrieremben. Hogy emlékszem-e az első meccsemre? Természetesen! Kétezertizenkilenc augusztusában volt, az első fordulóban Dobos Barna vezetőedző a hajrában küldött pályára Kocsis Gergő helyett a Mezőkövesd ellen. Érdekes, mert nem bal-, hanem jobbhátvéd voltam azon a meccsen. Sajnos kikaptunk egy nullára, de elértem az álmomat, bemutatkoztam az élvonalban. Az ezt követő időszakban kevés lehetőséget kaptam, de a következő idényben már stabilan játszottam. Akkor szereztem meg az első élvonalbeli gólomat is, kétezerhuszonegy májusában Újpesten játszottunk, kikaptunk öt négyre, őrült meccs volt. Vezettünk, aztán kétgólos hátrányba kerültünk, a találatommal lett négy négy, végül a hajrában kaptunk még egyet. Emlékszem, a gólomnál komoly érzelmek szabadultak fel bennem.

A korábbi utánpótlás-válogatott futballista 21 évesen mutatkozott be az élvonalban, vajon mostanra ott tart, ahol lenni szeretne?

„Nem vagyok elégedetlen, de az ember mindig többet akar. A Budapest Honvédban nem sikerült elérnem azt a célt, hogy bemutatkozzam az élvonalban, szerencsére Zalaegerszegen ez összejött. Lépésről lépésre haladtam, Fehérváron több lehetőségem van, hogy előrelépjek, ám ehhez az kell, hogy a csapat is, és én is jól szerepeljünk. A nyáron érkeztem, ám mostanra teljesen beilleszkedtem, megszoktam a közeget, sok segítséget kaptam a szakmai stábtól és a játékostársaktól is.

A Fehérvár FC három veretlenül megvívott bajnoki után (ZTE FC 3–3, Kisvárda 3–1, MTK Budapest 3–0) az elmúlt hétvégén 3–1-re kikapott Debrecenben, most hazai pályán a Diósgyőr ellen térhet vissza a helyes útra. A DVTK újoncként remek idényt fut, igaz a legutóbbi két bajnokiját elveszítette (Újpest 0–2, FTC 1–2).

„Nagyon nem esett jól a debreceni vereség... Elkaptunk egy hárommeccses veretlenségi sorozatot, és fontos, hogy ha sikerül ilyen szériába kerülni, akkor minél tovább ki tudjuk azt nyújtani. Sajnos Debrecenben minden fronton alulmaradtunk, valami oknál fogva nem pörögtük úgy, ahogy elvárható lett volna, így véget ért a sorozatunk. Beszéltünk róla, egy egy veretlenségi vagy nyeretlenségi sorozattal oda lehet férni a dobogó közelébe, de ugyanúgy a kiesőzóna környékére is, éppen ezért kell addig nyújtani a jó sorozatokat, ameddig csak lehetséges. Kaptunk egy pofont Debrecenben, ám gyorsan fel kell állni, a DVTK ellen itt is a lehetőség. A héten kettőzött koncentrációval és elszántsággal készültünk, kemény munkát végeztünk. A Diósgyőr jól össze van rakva, remek meccseket játszott, igaz, két vereség után kérdés, mikor tud kimászni a gödörből. Várom már a találkozót, a debreceni vereség ellenére jó formában vagyunk, csak a győzelem lebeg a szemünk előtt.

NB I
11. FORDULÓ

14.45: Fehérvár FC–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik