NB I: a DVSC edzőjét bosszantotta játékosai hozzáállása az első félidőben

Vágólapra másolva!
2023.09.24. 11:22
null
Blagojevicsnek a második félidő már tetszett (Fotó: Kovács Péter)
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I 7. fordulójában a Paks 2–0-ra nyert a Puskás Akadémia otthonában, ugyanígy tett az MTK Budapest az Újpest vendégeként, míg a Diósgyőri VTK odahaza 3–1-re győzte le a Debreceni VSC-t. A mérkőzések után így értékeltek a vezetőedzők!

 

DVTK–DVSC 3–1

Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője

– Milyen volt a mérkőzés a kispad mellől?
– Az első félidőben kifejezetten remekül, nagyszerűen futballozott a csapat, nem maradtak el a gólok sem, előnnyel térhettünk pihenőre. Azzal tisztában voltunk, hogy a vendégek a szünet után változtatnak, mást játszanak majd, voltak is helyzeteik, de a kapusunk általában jól avatkozott közbe és a mezőnyjátékosok is jól bírták a nehéz pillanatokat. Ilyen csatákban kovácsolódik össze igazából egy csapat.

– Hogyan készültek a mérkőzésre?     
– Semmi rendkívülit nem tudok mondani: sokat dolgoztunk. Ellenfelünket jól ismerjük, kielemeztük a játékát, úgyhogy nem ért bennünket meglepetés. Mindennek a legfontosabb összetevője a gyakorlás. A héten egyébként az edzéseken a terhelés adagolására figyeltünk oda leginkább.

– Van hiányérzete?     
– Javítani mindig lehet a csapat játékán, de most örüljünk a három pontnak. Az is elárul valamit, hogy nagy a harc labdarúgóink között a kezdőbe kerülésért. Az első félidőt jó lenne más találkozókra is lemásolni, abban az időszakban ugyanis nem nagyon lehetett kivetnivalót találni.

Szrdjan Blagojevics, a DVSC vezetőedzője

– Hogyan vélekedik a találkozóról?     
– Tudtuk, hogy kemény erőpróba vár ránk, nagy csata előtt állunk. A Diósgyőr ugyanis erős, mindenkire veszélyes gárda, elismerés illeti a teljesítményért, amellyel előrukkolt. Egyébként két eltérő félidőt láthattunk: az első játékrészben mi komolytalanul futballoztunk, olyan volt az egész, mintha barátságos mérkőzést játszanánk. Nem is a két gól bosszant igazából, hanem a labdarúgók hozzáállása. Azt viszont örömmel könyvelem el, hogy a félidő után megmutatták a játékosok, hogy tudnak bátran is futballozni.

– Milyen útravalóval küldte ki játékosait a második félidőre?     
– Több futballistát is lecserélhettem volna. Leszögeztem, hogy nem kell másokban keresni a hibát, a beküldött új labdarúgóktól frissebb futballt vártam. Gondolom, hogy mindenki megértette az üzenetet, mert a fordulást követően úgy játszott a csapat, mintha akkor kezdődött volna a találkozó. Ilyen hatalmas eltérés azonban nem fér bele egy komoly klub teljesítményébe. A játékosok megmutatták, hogy készek a váltásra, remélem soron következő bajnokikon is a jobbik arcukat mutatják.

– Volt esély a pontszerzésre?     
– Végig abban hittem, hogy képesek vagyunk egyenlíteni. Kidolgoztunk helyzeteket, de be is kellett volna lőni őket... Még egyszer mondom, nagyon elégedett vagyok a második félidővel, de ez most kevés volt.

PUSKÁS AKADÉMIA–PAKS 0–2

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője

– Többre számított csapatától?     
– Nulla nullánál dőlt el a meccs, ugyanis akkor Szappanos Péter százszázalékos helyzetben nagy bravúrral védett, ami döntő momentum volt. Győzelmet terveztünk, de előny helyett buta tizenegyessel hátrányba kerültünk. Végigküzdöttük a meccset, ám nehezen nyertünk párharcot, ha meg sikerült, ellenünk fújt a játékvezető. A bíró főszerepbe került, nagyon sok sárga lapot osztott ki nekünk. Ha pozitívumot kellene kiemelnem a mérkőzésből, akkor az Nagy Zsolt szereplése – harminc percet játszott, és neki volt nagy helyzete is.

– Miért nem sikerült többször veszélyeztetni Mikael Soisalo korai ziccere után?     
– Az elképzelés az volt, hogy a paksi védők mögé, a jobb és bal oldali szárnyvédőinknek, illetve Gruber Zsombornak, Mikael Soisalónak és Jonathan Levinek adunk a területbe mélységi labdákat. Amikor megvalósult, veszélyesek voltunk, de kevés ilyen labdánk akadt.

– Miben volt jobb a paksi csapat?     
– Abban, hogy jól állította meg a támadásainkat a középpályán és a széleken. Játékosai nagyon gyakran szabálytalankodtak ezen a területen, megtörték a magas ritmust, amelyet vártam a csapattól. Nagy nyomást helyeztünk rájuk, de nem sikerült betalálni.

Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón

„Óvatosabban játszottunk, mint szoktunk, az egész pályás letámadásunk csak időszakosan működött. Területet védtünk, mert gyors játékosai vannak az ellenfélnek, és a taktika ült is, hiszen nem tudtak kibontakozni. Elégedett vagyok Beke Péterrel, lassan építgetjük, és amit kértünk tőle, megoldotta. Könyves Norbert gólja előtt a kispadon láttuk, hogy a fejére érkezik a labda, és mérgesek voltunk, de jobb megoldást választott pótcselekvésként. Mindenki betartotta a módosításokat, amiket kértünk a mérkőzés előtt, jó teljesítményt nyújtott a csapat. Egymás után harmadszor nem kaptunk gólt, ami furcsa nálunk – ehhez hozzájárul Szappanos Péter, aki ezúttal is döntő helyzetekben védett nagyokat.”

ÚJPEST–MTK 0–2

Nebojsa Vignjevics, az Újpest FC vezetőedzője

– Hogy látta a mérkőzést?
– Sok problémánk adódott a meccsen. Előfordul, hogy egy csapat visszajön hátrányból, nekünk is sikerült például a Kisvárda ellen, de sajnos most nem.

– Mi tart a legfőbb problémának?
– Engedtük, hogy az MTK fokozatosan átvegye az irányítást, ez hiba volt. A fordulás után kellően agresszívnak bizonyultunk, de sorra hagytuk ki a helyzeteket.

– Például Csoboth Kevin... Mit gondol, nagy helyzetben inkább lőnie kellett volna, mint Matija Ljujicsnak passzolni?
– Nehéz kérdés, de ez a szituáció jól jellemzi a meccsünket. Nem volt elég önbizalmunk, inkább egyéni, mint csapatjátékot játszottunk. Kétségtelen, Csoboth Kevin tiszta helyzetből lőhetett volna, de inkább a passz mellett döntött. Kérdeztem Matija Ljujicsot, azt mondta, kicsit maga mögé kapta a labdát, azért nem vállalta el egyből.

Horváth Dávid, az MTK Budapest vezetőedzője

– Elégedett?
– Azt kaptam, amit gondoltunk és vártunk a mérkőzés előtt. Tudtuk, nem mi irányítunk végig, lesznek időszakok, amikor az Újpest veszi át a kezdeményezést, de ezeket a periódusokat átvészeltük. A vezetésünk tudatában és két játékosaink kiesése miatt a fordulás után kicsit passzívabbá váltunk, de küzdöttünk, és a szerencse is kellett a győzelmünkhöz.

– Mit lehet tudni a sérültekről?
– Kádár Tamás kiesése óriási érvágás volt, de készülünk ezekre a helyzetekre, sokat gyakorolunk, így nem zavarta meg a társaságot. A rutinos védő biztonsági okokból kért cserét, míg Varju Benedeknek kifordult a bokája.

– Legközelebb a Ferencvárost fogadják. Mit gondol, meglehet sorozatban az ötödik siker?
– A heti munkát megkönnyíti, ha jönnek a győzelmek, de a földön kell maradnunk. Még nagyon az elején járunk a bajnokságnak, de ha a tavasz közepén is a tabella élén állunk, már más helyzet lesz, mint a mostani... Örülök, hogy rangadót vívhatunk a Ferencvárossal!

LABDARÚGÓ NB I
7. FORDULÓ
SZOMBATI JÁTÉKNAP

Puskás Akadémia–Paksi FC 0–2
(0–1)

Felcsút,
Pancho Aréna, 700 néző.Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Haraszti (39. – 11-esből), Könyves (66.)

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Diósgyőri VTK–Debreceni VSC 3–1 (2–0)
Miskolc,
DVTK Aréna.Vezette: Berke Balázs
Gólszerző: Holdampf (31.), Pernambuco (45+1.), Acolatse (90+2.), ill. Bárány (64.)

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Újpest FC–MTK Budapest 0–2 (0–1)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 4561 néző.Vezette: Rúsz
Gólszerző: Bognár I. (25.), Németh K. (71.)

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Az NB I állása
1. MTK Budapest 7 4 2 1 10–5 +5 14
2. Diósgyőri VTK 7 4 1 2 14–8 +6 13
3. Debreceni VSC 6 4 2 12–8 +4 12
4. Paksi FC 6 3 2 1 10–8 +2 11
5. Puskás Akadémia 7 3 2 2 12–13 –1 11
6. Újpest FC 7 3 2 2 11–13 –2 11
7. Ferencvárosi TC 4 3 1 18–8 +10 9
8. Kecskeméti TE 6 3 3 8–7 +1 9
9. Fehérvár FC 6 1 1 4 8–12 –4 4
10. Mezőkövesd 6 1 1 4 7–13 –6 4
11. Kisvárda 6 1 1 4 6–12 –6 4
12. Zalaegerszegi TE 6 1 5 6–15 –9 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik