Nagy küzdelem árán győzte le az Újpest a Kisvárdát

Vágólapra másolva!
2023.09.01. 19:49
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/nb-i-6-fordulo-7161" target="_blank">Küzdelmes meccsen nyert az Újpest (Fotó: Koncz Márton)<br />A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!<br /></a>
Fordulatos találkozón nyert az Újpest FC a Kisvárda ellen a labdarúgó NB I 6. fordulójában. A pályaválasztói jogot felcserélő vendégek szerezték meg a vezetést egy szépségdíjas góllal, de a lila-fehérek fordítottak, és bár a Kisvárda egyenlített, mégis a hazaiaké lett a három pont. Az Újpest ezzel a tabella élére ugrott.


LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ

Újpest FC–Kisvárda 3–2 (1–1)
Budapest,Szusza Ferenc Stadion,3980néző.Vezette:Andó-Szabó
Gólszerző:
Ljujics (27.), Ambrose (53.), Mörschel (81.), ill. Mesanovic (6.), Jovicic (72.)

Mivel a talajcserére szoruló Várkerti Stadion gyepszőnyege továbbra is alkalmatlan mérkőzések lebonyolítására, a szabolcsi klub egymást követő hatodik bajnokiját is kénytelen volt idegenben megvívni. A forduló előtt ki lehetett jelenteni, az együttesnek nem igazán megy otthonától távol, a szerzett négy pont legalábbis erről árulkodott, ahogyan az is, hogy támadójátéka a liga egyik, ha nem a leggyengébbje az első öt forduló tapasztalata alapján. Ehhez képest a Kisvárda ragyogóan kezdett, hiszen a 6. percben megszerezte a vezetést, nem is akármilyen góllal: Jasmin Mesanovic ragyogó technikai kivitelezéssel kipókhálózta a bal felső sarkot, amitől Banai Dávidnak földbe gyökerezett a lába. A mozdulat láttán alighanem a meccset a helyszínen megtekintő Michael Boris is csettintett – nem kizárt, a német szakember lesz a Kisvárda következő vezetőedzője.

A vendégek négy fordulót követően szereztek vezetést az NB I-ben, s úgy tűnt, kézben tartják az összecsapást. Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője általában bal oldali szélsőként szerepelteti a magyar válogatottba ezúttal is meghívott Csoboth Kevint, ám péntek este a jobb oldalon szavazott neki bizalmat – vélhetően azzal a megfontolással, hogy minél több futóversenyre kényszerítse üldözőjét, Széles Imrét. Mégis a bal szélen volt aktívabb az házigazda, de sok támadása elhalt, a hazai játékosok gyakran nem értették meg egymást, illetve ha Tamás Krisztián beadásig jutott, labdája rendre pontatlan volt. A Kisvárda mély védekezése nem feküdt a lila-fehéreknek, mígnem agresszivitásuk érvényesült: előbb Peter Ambrose tartotta bent a labdát, majd Matija Ljujics szerezte meg, amit aztán Csoboth Kevin sarkazott vissza neki klasszis mozdulattal, a szerb középpályás pedig élt a lehetőséggel, megszerezte idénybéli ötödik találatát, s fellépett a góllövőlista élére – bár a helyzetteremtés szenzációs volt, Milos Szpaszics labdavesztése és Aleksandar Jovicic helyezkedési hibája nagyban hozzájárult az újpesti egyenlítéshez. A játékrész végén a fordítás is csaknem összejött, Ambrose lövése után Danijel Petkovics védett nagyot.

A 21 éves nigériai csatár azonban nem hagyta annyiban, a fordulást követően kevés híján megszerezte a labdát a kissé elbóbiskoló kapustól, az 53. percben pedig mattolta, jobb oldali beadást követően nagyszerűen támadta a labdát, s juttatta a kapuba. Mindez fontos mozzanata volt a találkozónak, mert az első félidő elején azt lehetett érezni, hogy bár a labdát lábról lábra járatják az újpestiek, nem találják a ritmust, nehezen törnek előre.

A vendégeket irányító Gerliczki Máténak lépnie kellett, hátrányba kerülve támadókat küldött pályára, Driton Camaj és Balogh Norbert csatasorba állítása is élénkebb vendégrohamokat vetített előre. A kisvárdaiak futballja kezdeményezőbb lett, ám nem egy gondosan kidolgozott helyzet, hanem oldalszabadrúgás következtében szerezték meg második góljukat – Aleksandar Jovicic fejese után hosszú perceket állt a játék, a VAR-szobában nehezen hozták meg az ítéletet, miszerint a találat érvényes. A lila-fehérek immár Tajti Mátyással a soraikban igyekeztek begyötörni a győztes gólt, ami a ZTE-től érkezett középpályás közreműködésével össze is jött a hajrában: szöglete után Heinz Mörschel passzírozta be a labdát a hálóba – ezt az esetet is feszült percek követték, felvetődött ugyanis a lesállás lehetősége, de végül megadták a gólt. Erre már – a 14 perc hosszabbítás ellenére – nem érkezett válasz a túloldalon, így az Újpest hazai veretlenségét megőrizve, nem túl színvonalas összecsapáson otthon tartotta a három pontot, s fellépett a tabella élére.

BANAI: JÓ ÉRZÉS A TABELLA ÉLÉN LÁTNI AZ ÚJPESTET

NB I, 2023–2024, 6. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Szeptember 1., péntek
Újpest–Kisvárda 3–2Budapest,Szusza Ferenc StadionAndó-Szabó Sándor3980
Szeptember 2., szombat
15.15:MTK–Diósgyőr (Tv:M4 Sport+)Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion
19.30:Paks–Fehérvár (Tv:M4 Sport)Paks, Paksi FC Stadion
Szeptember 3., vasárnap
14.15:Mezőkövesd–Puskás Akadémia (Tv:M4 Sport+)Mezőkövesd,Városi Stadion
17.15:Zalaegerszeg–Ferencváros (Tv:M4 Sport)Zalaegerszeg, ZTE Aréna
19.30:Debrecen–Kecskemét (Tv:M4 Sport)Debrecen,Nagyerdei Stadion
AZ ÁLLÁS
1. Újpest FC6
3
2111–11 0
11
2. Diósgyőri VTK 5 3 1 1 10– 5 +5 10
3. Kecskeméti TE 4 3 1 8– 3 +5 9
4. Debreceni VSC 4 3 1 9– 5 +4 9
5. MTK Budapest 5 2 2 1 6– 4 +2 8
6. Puskás Akadémia 5 2 2 1 9–10 –1 8
7. Ferencvárosi TC 3 2 1 12– 6 +6 6
8. Paksi FC 4 1 2 1 6– 8 –2 5
9. Fehérvár FC 5 1 1 3 8–10 –2 4
10. Kisvárda 6
1 1 4
6–12 –6 4
11. Zalaegerszegi TE 5 1 4 4– 9 –5 3
12. Mezőkövesd 4 1 3 4–10 –6 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik