ZTE: Croizet-t és Spoljaricot bejelentették, a DVSC-től és a DVTK-tól is jöhet játékos

Vágólapra másolva!
2023.08.28. 14:14
null
A ZTE a honlapján jelentette be Croizet és Spoljaric érkezését (Fotó: ztefc.hu)
A ZTE labdarúgócsapata hétfőn bejelentette, hogy kölcsönvette az Újpest francia középpályását, Yohan Croizet-t és végleg megszerezte az NK Osijektől a horvát csatárt, Josip Spoljaricot, aki a 2021–2022-es idényben már játszott Zalaegerszegen. A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a Diósgyőrből távozott Medgyes Sinan is hamarosan érkezhet a zalaiakhoz, akik a DVSC csatárát, Antonio Mancét is szerződtetnék. 

 

A ZTE FC-től múlt héten két alapember távozott, az Újpestre igazoló középpályás, Tajti Mátyás és a török Rizesporhoz szerződött védő, Mocsi Attila, ez a hét azonban már az új játékosok érkezéséről szólhat.

A Nemzeti Sport már korábban jelezte, hogy az Újpesten a második csapathoz száműzött, 31 éves francia középpályás, Yohan Croizet kölcsönvételéről már megszületett az egyezség a klubok között és ezt hétfőn a zalaiak honlapja is megerősítette.

„Egy éves kölcsönszerződést kötöttünk a középpályással Yohan Croizet Franciaországban nevelkedett a Mezt akadémiáján, 2013-ben a belga RE Virton csapatánál folytatta pályafutást, majd 2014 és 2016 között az OH Leuven, 2016–2018 között pedig a KV Mechelen csapatát erősítette. Ezt követően az Egyesült Államokbeli Sporting Kansas csapatának játékosa lett, majd 2020-ban visszatért az OH Leuvenhez. 2021-ben érkezett Magyarországra, azóta az Újpest FC-t erősítette” – mutatta be az új szerzeményt a ztefc.hu. Croizet az NB I-ben eddig 40 meccsen hét gólt szerzett.

Hétfőn a francia középpályással együtt egy horvát csatár szerződtetését is bejelentette a ZTE.

A 26 éves Josip Spoljaric a 2021–2022-es idényben, az NK Osijek kölcsönjátékosaként már játszott Zalaegerszegen, 29 NB I-es meccsen hat gólt szerzett, de tavaly nyáron visszatért az eszékiekhez. Most azonban végleg távozott a klubtól, Zalaegerszegen kétéves szerződést kötött.

Nagyon szép emlékeim vannak az NK Osijekben töltött időszakomról, hiszen ott nevelkedtem, illetve úgy érzem, hogy minden a lehető legjobban alakult az ott tartózkodásom során. Volt egy rövid kitérőm már Zalaegerszegre és itt is szép emlékeket szereztem, szerettem itt játszani, így nyugodt szívvel mondom azt, hogy nagyon szívesen térek ide vissza” – nyilatkozta Spoljaric a ztefc.hu-nak.

A Nemzeti Sport úgy tudja, nem Spoljaric lehet az egyetlen horvát csatár, akit szerződtet a ZTE a nyáron, ugyanis a korábban szintén Eszéken, jelenleg pedig a DVSC-ben futballozó, 28 éves Antonio Mance szerződtetéséről is folynak egyeztetések. Mancénak a ZTE lehetne a harmadik NB I-es klubja, ugyanis korábban a Puskás Akadémiában is játszott. A magyar élvonalban 43 meccsen kilenc gólt szerzett eddig.

Mancéhoz hasonlóan hamarosan Zalaegerszegre igazolhat a tavasszal még az NB II-ben, Diósgyőrben futballozó, Dunaszerdahelyről származó balhátvéd, a 30 éves Medgyes Sinan is, aki a napokban távozott a DVTK-tól, jelenleg szabadon igazolható.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZALAEGERSZEGI TE FC-NÉL
Érkezők: Sajbán Máté (Paksi FC), Senkó Zsombor (Diósgyőri VTK), Josip Spoljaric (horvát, NK Osijek), Soltész István (Budafoki MTE)
Kölcsönbe érkezők: Mim Gergely (Puskás Akadémia – ismét kölcsönbe), Yohan Croizet (francia, Újpest)
Kölcsönből visszatért: Daniel Milovanovikj (északmacedón, GFK Tikves 1930 – Észak-Macedónia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Antonio Mance (horvát, Debrecen), Medgyes Sinan (szlovákiai, DVTK – szabadon igazolhaó)
Távozók: Demjén Patrik (MTK Budapest), Eros Grezda (albán, FK Partizani – Albánia, szabadon igazolhatóként), Kálnoki-Kis Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként),Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Tajti Mátyás (Újpest)
Kölcsönbe távozók: Boros Zsombor (Kazincbarcika, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Gergely Botond (román-magyar, Csíkszereda – Románia, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia) Kiss Ágoston (Tiszakécske, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Papp Csongor (Vasas FC), Papp László (Mosonmagyaróvár, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia)
Kooperációs kölcsönben Mosonmagyaróváron is játszhatnak: Csóka Dominik, Klausz Milán, Németh Dániel (és az NB III-as keretből Tullner Péter)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Török Kevin (legutóbb kölcsönben Szentlőrinc)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik