NB I: megegyeztek! Tajti Újpestre, Croizet a ZTE-hez kerül – NS-infó

Vágólapra másolva!
2023.08.27. 08:17
null
Tajti Mátyás a ZTE-től, Yohan Croizet Újpestről távozik (Fotó: NSO-montázs)
A Nemzeti Sport a napokban már beszámolt arról, hogy a ZTE középpályását, Tajti Mátyást az Újpest FC szerződtetheti. Úgy tudjuk, a játékos szombaton elköszönt az éppen a lilák vendégeként pályára lépő zalai társaktól – a klubok megegyeztek, Tajti Újpestre került, a fővárosiak francia középpályása Yohan Croizet pedig kölcsönben Zalaegerszegen folytatja.

 

A Nemzeti Sport Online-on szerdán számoltunk be arról, hogy az Újpest FC előrehaladott tárgyalásokat folytat a ZTE csapatkapitánya, Tajti Mátyás szerződtetéséről. A 25 éves középpályás ezek után szombaton már nem is volt tagja a ZTE keretének, amely éppen Újpesten vendégszerepelt, és szenvedett 2–1-es vereséget. Úgy tudjuk, Tajti szombaton el is búcsúzott a zalaegerszegi társaktól, mert a klubok megegyeztek, eldőlt, hogy a játékos az Újpestben folytatja a pályafutását, bár a hivatalos bejelentésre még várni kell.

Tajtival ellentétes utat jár be az Újpest 31 éves francia középpályása, Yohan Croizet, aki Újpestről kerül kölcsönbe a ZTE-hez. Croizet 2021 februárjában került Újpestre, és sérülés miatti hosszú kihagyás után a nyáron a második csapattal kezdte meg a munkát, miután Nebojsa Vignjevics vezetőedző közölte, nem számít a légiósra, aki az Újpest II NB III-as csapatában négy meccsen egy gólt szerzett ebben az idényben, korábban az NB I-ben pedig 40 meccsen hétszer talált be.

Tajti 2020 óta futballozik a ZTE-ben, az előző idényben, 30 tétmeccsen elért három góllal és hat gólpasszal fontos szerepet játszott abban, hogy a zalaiak megnyerték a Magyar Kupát és bent tudtak maradni az NB I-ben. Az új évadban négy bajnokin egy gólt szerzett, és játszott az NK Osijek elleni két Ekl-selejtezőn is. 400 ezer eurós becsült értékével a Transfermarktnál a legértékesebb zalai játékosok közé tartozik, és éppen a nyáron hosszabbította meg a szerződését a ZTE-vel 2025-ig.

Tajti ezen a héten, a Törökországban szombaton már gólt is szerző Mocsi Attila után már a második távozó játékos a ZTE-nél, amely a szombati, 2–1-es újpesti vereséget követően, 3 ponttal a 10. helyen áll a bajnokságban, a 8 pontos Újpest az 5.

NB I, 2023–2024, 5. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 26., szombat
Kecskemét–Puskás Akadémia 4–1
Kecskemét,Széktói StadionBognár Tamás
2780
Diósgyőr–Kisvárda 2–0
Miskolc,DVTK ArénaVad II István
6651
Újpest–Zalaegerszeg 2–1Budapest,Szusza Ferenc StadionFarkas Ádám
4003
Augusztus 27., vasárnap
15.30:Debrecen–MTK (Tv:M4 Sport+)Debrecen,Nagyerdei StadionKarakó Ferenc
17.30:Ferencváros–Paks (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama ArénaBerke Balázs
19.30:Fehérvár–Mezőkövesd (Tv:M4 Sport+)Székesfehérvár,Sóstói StadionBogár Gergő
AZ NB I ÁLLÁSA
1. Diósgyőri VTK 5 3 1 1 10– 5 +5 10
2. Debreceni VSC 3 3 8– 2 +6 9
3. Kecskeméti TE 4 3 1 8– 3 +5 9
4. Puskás Akadémia 5 2 2 1 9–10 –1 8
5. Újpest FC 5 2 2 1 8– 9 –1 8
6. Paksi FC 3 1 2 5– 2 +3 5
7. MTK Budapest 4 1 2 1 3– 3 0 5
8. Kisvárda 5 1 1 3 4– 9 –5 4
9. Ferencvárosi TC 2 1 1 6– 5 +1 3
10. Zalaegerszegi TE 5 1 4 4– 9 –5 3
11. Fehérvár FC 4 1 3 6–10 –4 1
12. Mezőkövesd 3 1 2 4– 8 –4 1

 

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
George Danut Ganea (román, FC U Craiova – Románia, szabadon igazolhatóként), Kiss Tamás (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként), Franklin Sasere (nigériai, FC Vaduz – Liechtenstein), Tajti Mátyás (Zalaegerszeg), Tamás Krisztián (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatéők: Dzenan Burekovic (bosnyák, Szpartak Szubotica – Szerbia), Märten Kuusk (észt, Flora Tallinn – Észtország), Matija Ljujics (szerb, Sabail – Azerbajdzsán), Ognjen Radosevics (szerb, Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Geiger Bálint, Tamási Domonkos, Tóth Ákos
Kiszemeltek: –

Távozók: Nemanja Antonov (szerb, MTK Budapest, szabadon igazolhatóként),Giuseppe Borello (olasz, SS Monopoli 1966 – Olaszország, szabadon igazolhatóként),Petrus Boumal Mayega (kameruni, Al-Bataeh – Egyesült Arab Emírségek, szabadon igazolhatóként), Abdoulaye Diaby (mali, FC St. Gallen 1879 – Svájc), Ognjen Mudrinszki (szerb, szabadon igazolható), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:Yohan Croizet (francia, Zalaegerszeg), Eckl Patrik (KFC Komarno – Szlovákia), Szabó Bálint (FK Csíkszereda – Románia),
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Fernand Gouré (elefántcsontparti, KVC Westerlo – Belgium)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Luis Jakobi (német, kikerült az első csapat keretéből)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZALAEGERSZEGI TE FC-NÉL
Érkezők: Sajbán Máté (Paksi FC), Senkó Zsombor (Diósgyőri VTK), Soltész István (Budafoki MTE)
Kölcsönbe érkezők: Mim Gergely (Puskás Akadémia – ismét kölcsönbe), Yohan Croizet (francia, Újpest)
Kölcsönből visszatért: Daniel Milovanovikj (északmacedón, GFK Tikves 1930 – Észak-Macedónia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –
Távozók: Demjén Patrik (MTK Budapest), Eros Grezda (albán, FK Partizani – Albánia, szabadon igazolhatóként), Kálnoki-Kis Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként),Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Tajti Mátyás (Újpest)
Kölcsönbe távozók: Boros Zsombor (Kazincbarcika, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Gergely Botond (román-magyar, Csíkszereda – Románia, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia) Kiss Ágoston (Tiszakécske, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Papp Csongor (Vasas FC), Papp László (Mosonmagyaróvár, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia)
Kooperációs kölcsönben Mosonmagyaróváron is játszhatnak: Csóka Dominik, Klausz Milán, Németh Dániel (és az NB III-as keretből Tullner Péter)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: –
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik