NB I: Furcsa lesz ellenfélként visszatérni Zalaegerszegre – Demjén Patrik

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2023.08.06. 08:49
null
Demjén Patrik sokat tehet azért, hogy az újonc MTK vasárnap megszerezze idénybeli első győzelmét (Fotó: MTK Budapest)
Demjén Patrik négy évig a Zalaegerszeg kapusa volt, vasárnap immár az MTK Budapest színeiben, ellenfélként tér vissza a ZTE Arénába.

 

Ismerős helyre tér vissza. Demjén Patrik 2019 júliusa és 2023 júliusa között a ZTE FC játékosa volt, 136 mérkőzésen lépett pályára, megnyerte a Magyar Kupát, valamint Zalaegerszegről került be a válogatott keretébe. A nyáron az MTK Budapesthez szerződött, vasárnap immár ellenfélként látogat a ZTE Arénába.

„Talán nem tévedek el, és nem a hazai öltözőbe megyek be – mondta lapunknak a 25 éves kapus. – Nagyon várom a meccset, furcsa lesz ellenfélként visszatérni Zalaegerszegre. Természetesen van bennem plusz motiváció, minden játékos meg akarja mutatni volt csapata ellen, hogy mire is képes. Most úgy jött ki, hogy már a bajnokság elején visszatérek, nem telt el sok idő a távozásom óta. A Paks elleni mérkőzésünk nem úgy alakult, ahogyan elterveztük, javítani akarunk, jó meccset játszani.”

Az MTK az első fordulóban hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Pakssal, míg a zalai együttes 2–0-ra kikapott a Kisvárdától. A ZTE FC a hét közben az idegenbeli 1–0-s vereség után hazai pályán is kikapott az Eszéktől (1–2), így kiesett az Ekl-ből.

„A hét közben fontos európai kupameccset játszottak a zalaiak, néztem a találkozót, szurkoltam a Zetének. Balszerencsés volt a csapat a sorsolásnál, talán a legerősebb ellenfelet kapta. A visszavágó előtt bíztam benne, hogy meg tudják fordítani a párharc állását, sajnos nem sikerült. Pontosan tudom, mekkora hangsúlyt fektetnek a klubnál az erőnléti állapotra, így arra számítok, hogy jó formában várják a meccset.”

A zalaegerszegiek is ismerik Demjén Patrikot, a kapus is ismeri a zalaiakat. Vajon ki van nagyobb előnyben?

„Majd kiderül, ki jön ki ebből jobban. Nehéz meccs lesz, de győzni akarunk. Többre vagyunk képesek, mint azt a Paks ellen mutattuk, szeretnénk többet birtokolni a labdát, kezdeményezőbbek akarunk lenni. Tudom, hogy nem lesz egyszerű ellenfélként játszani a ZTE Arénában, biztosan lesz olyan időszak, amikor nyomást gyakorol ránk a hazai csapat. Ezeket a szituációkat kell jól kezelni. A szakmai stáb tagjai felkészítettek minket a ZTE-ből, ők is tudják, mik az erősségei. Néhány játékosról adtam át információt: figyelnünk kell Huszti András és Gergényi Bence nagy bedobásaira, Szalay Szabolcsra, akinek jó rúgótechnikája van, rá ki kell lépnünk blokkolni, vagy éppen Tajti Mátyásra, aki jól szervezi a játékot.”

NB I
2. FORDULÓ

20.00:ZTE FC–MTK Budapest (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik