NB I: az MTK ellen folytatná ragyogó sorozatát a DVSC

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2023.08.27. 10:38
null
Egyre több feladatot kap a debreceni együttesben a húszéves <strong>Baranyai Nimród</strong> (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Czinege Melinda)
A Debreceni VSC meglovagolná, hogy sorozatban játssza hazai pályán a bajnokijait, egymást követő negyedik mérkőzését is megnyerné a Nagyerdőben.

 

Negyedik bajnoki győzelmére készül az NB I-ben százszázalékos mérleggel álló Debrecen, vasárnap az MTK Budapest ellen akarja ismét megszerezni a három pontot. Az együttes tagjait lehangolták a Rapid Wien ellen történtek, fájó volt a hazai pályán elszenvedett ötgólos fiaskó, de a gárdában valóban volt tartás, hiszen a következő mérkőzésén simán vette a Kisvárda jelentette akadályt (4–1).

„Kettős érzések vannak bennünk, mert a bajnokságban magabiztosan nyertük meg az eddigi mérkőzéseinket, de a Rapid elleni kiesés megviselt minket – mondta a Nemzeti Sportnak Baranyai Nimród, a DVSC húszéves jobbhátvédje. – A Kisvárda elleni meccsen nem csak a három pont volt a tét: gödörbe kerülünk vagy felhozzuk magunkat lelkileg arra a szintre, ahol a kupabúcsú előtt voltunk. Vettük az akadályt, legyőztük az ellenfelet, megmutattuk, nehéz helyzetből is felállunk. Az öltözői hangulaton érződik, felszabadultabb lett a társaság, az edzéseken keményen, ugyanakkor jókedvűen dolgozunk.”

A csapata előző két bajnokiját végigjátszó hátvéd szerint összeszedetten kell futballoznia a Lokinak, ha meg akarja őrizni hibátlan mérlegét, az MTK ugyanis kellemetlen ellenfél.

„Szerintem a kék-fehérek hasonló játékstílust választanak, mint a Kisvárda, alighanem visszaállnak és kontratámadásokra rendezkednek be. Nem szeretnénk engedni az elképzeléseinkből, ahogyan azt megszokhatták tőlünk, támadófutballra, labdabirtoklásra törekszünk, szeretnénk uralni a meccset közönségünk előtt. Az előrenyomulás mellett figyelnünk kell az MTK támadóira, különösen Németh Krisztiánra, aki roppant gólerős, emellett elejét kell vennünk riválisunk lendületes támadásvezetéseinek. Bízom benne, hogy lehetőséget kapok, jól éreztem magam a pályán az előző két bajnokin. Dombi Tiborral folyamatosan azon dolgozunk, hogy elemezzük és kijavítsuk a hibáimat, remélhetőleg fordulóról fordulóra jobb teljesítményt nyújtok.”

Az előző idényben bronzérmet szerző Debrecen sorozatban negyedik bajnokiját játssza hazai pályán, s szeretne élni a kedvező helyzettel.

Bereczky Attila
Makulátlan mérleggel várja a Loki az MTK-t, eddig mindhárom bajnokiját megnyerte a Nagyerdei Stadionban. A kék-fehérek az ezüstérmes Kecskemét legyőzésével elindultak felfelé, ennek ellenére úgy érzem, a DVSC vasárnap is győz.

„Nagy lökést ad nekünk, hogy hazai pályán, a fanatikusaink előtt játszhatjuk sorra a meccseinket. Az első három bajnokinkon ezt meglovagoltuk, ezzel remélhetőleg megalapoztunk egy eredményes évadot. Nyilván az a célunk, hogy az előző idényben elért helyezést megismételjük vagy felülmúljuk, de nem ezzel kelünk és fekszünk, hanem azzal, hogy a következő mérkőzést megnyerjük.”

NB I
5. FORDULÓ
15.30:
Debreceni VSC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!
17.30: Ferencvárosi TC–Paksi FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
19.30: Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik