NB I: A vereség ellenére lesznek itt szép napok – Bartosz Grzelak

Vágólapra másolva!
2023.08.06. 20:56
null
Bartosz Grzelak a vereség ellenére is lát pozitívumokat (Fotó: Balogh László)
Mint ismert, a labdarúgó NB I második fordulójában a Ferencváros 5–3-ra nyert a Fehérvár vendégeként. A mérkőzést követően Máté Csaba, a Ferencváros vezetőedzője a hátrányból felálló csapatot és a csereként beálló, három gólpasszt kiosztó Mohammed Abu Fanit dicsérte. Spandler Csaba, a Fehérvár védője szerint tükörbe kell nézniük a vereség után, míg a csapat vezetőedzője, Bartosz Grzelak úgy gondolja, várnak még rájuk szép napok.

 

„A meccset kettő nulláig jól kontrolláltuk, nem éreztem azt, hogy a Vidinek lenne nagy lehetősége gólt szerezni. Az első félidő hajrájában szépített a hazai csapat, a második elején is korán jött az egyenlítés, majd a vezetésük. Ez kicsit megzavart bennünket, de éreztem, van annyi bennünk, hogy vissza tudjunk jönni. A cserék is nagyon jól szálltak be, ők is hozzátették a magukét. Az egész csapat jól reagált, hitt a győzelemben” – mondta a fordulatos mérkőzés után Máté Csaba, a Ferencváros vezetőedzője.

Az 53 éves szakvezető kiemelte a három gólpasszt kiosztó Mohammed Abu Fanit is. „El kell ismerni, a második félidőben csereként pályára lépő labdarúgók mindegyike hozzátett a kiváló és eredményes játékhoz. Külön is megemlíteném középpályásunkat, Mohammed Abu Fanit, akiről természetesen tudtuk, hogy remek labdarúgó, ám jóval későbbre terveztem a pályára küldését. Az eredmény alakulása azonban szükségessé tette a korábbi cserét, ami döntőnek bizonyult.”

„A Fradi kispadján ülni nemcsak akkor öröm egy edzőnek, amikor jó meccsen nagy különbséggel nyer a csapat...” – mondta el végezetül Máté Csaba.

„Kétgólos előny birtokában fejben talán kicsit kiengedtünk, a Fehérvár pedig odaadóan küzdött, és kihasználta ezt. Ezt követően azonban gyorsan tudtunk váltani és a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. A gólomat megelőzően jó labdát kaptam, sikerült beforgatnom a védőt és a hosszú sarokba lőttem a labdát – örülök, hogy megszereztem az első bajnoki találatomat a csapatban, remélem, jön a folytatás is!” – mondta a Ferencvárosba nyáron érkező támadó, Varga Barnabás.

Spandler Csaba, a Fehérvár védője csalódottan nyilatkozott a találkozót követően: „Nem tudom, bajnokin mikor volt ilyen, hogy öt gólt kapott a csapatom. Le vagyok sújtva. A pártatlan nézők nagyon jó mérkőzést láthattak. Tükörbe kell nézni, de csináljuk tovább a dolgunkat.”

„Nem könnyű játszani ilyen kaliberű csapat ellen, amely a bajnokság legjobbja, de nagyszerűen visszakapaszkodtunk a nehézségek ellenére. Sok érzés kavarog bennem, hiszen dupláztam, megfordítottuk az állást, ám nem tudtuk megőrizni az előnyünket. Elemeznünk kell, mi csúszott félre, ugyanakkor sok pozitívumot találni a meccsben” – nyilatkozta a kétgólos Kenan Kodro, a Fehérvár támadója.

„Az első gólt hatalmas hiba előzte meg, aztán jött a fantasztikus szabadrúgás, és már-már azt hittük, elvesztettük a meccset. A csapat bizonyította a mentális erejét, és a félidő végére sikerült szépítenie” – kezdte az értékelést Bartosz Grzelak, a Fehérvár vezetőedzője.

A hazai gárda szakvezetője elmondta, az öltözőben biztatta játékosait, hogy bátran, agresszíven és pontosan futballozzanak. „Meg is lett az eredménye, hiszen hatalmas energiákat mozgósítva három kettőre fordítottak. Akkor elhittük, hogy nyerhetünk. Tévedtünk, mert a Fradi a remek cseréknek köszönhetően»kiegyenesedett«.”

Grzelak azért a vereség ellenére lát pozitívumokat is: „Az, hogy három gólt rúgtunk, mindenképpen dicséretes, az már kevésbé, hogy ötöt kaptunk. Azt is megtapasztalhatták a játékosok, hogy ha jól és koncentráltan futballoznak, a közönség is melléjük áll. Érezhették a lelátóról érkező energiákat, ez is segített abban, hogy fordítsunk az álláson. A vereség ellenére hiszem, hogy várnak még ránk szép napok.”

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

Fehérvár FC–Ferencváros 3–5 (Kastrati 44., Kodro 53., 57., ill. Lisztes 13., Ramírez 31., Zachariassen 63., Varga B. 66., A. Traoré 71.)
Székesfehérvár,MOL Aréna,7051néző.Vezette:Bognár Tamás

AZ ÁLLÁS
1. Újpest FC 2 1 1 5–4 +1 4
2. Puskás Akadémia 2 1 1 4–3 +1 4
3. Ferencvárosi TC 1 1 5–3 +2 3
4. Debreceni VSC 1 1 3–1 +2 3
5. Kisvárda 1 1 2–0 +2 3
6. Diósgyőri VTK 2 1 1 4–3 +1 3
7. Zalaegerszegi TE 2 1 1 2–3 –1 3
8. Paksi FC 1 1 1–1 0 1
9. MTK Budapest 2 1 1 2–3 –1 1
10. Kecskeméti TE 0 0–0 0 0
11. Fehérvár FC 2 2 4–7 –3 0
12. Mezőkövesd 2 2 3–7 –4 0
NB I, 2023–2024, 2. FORDULÓ
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 4. péntek
Puskás Akadémia–Újpest 3–3Felcsút, Pancho Aréna
Pintér Csaba3700
Augusztus 5., szombat
Mezőkövesd–DVTK 2–4Mezőkövesd, Városi Stadion
Vad II István3915
Augusztus 6., vasárnap
Fehérvár–Ferencváros 3–5Székesfehérvár, Sóstói Stadion
Bognár Tamás
7051
ZTE FC–MTK Budapest 2–1
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Csonka Bence
1823
Augusztus 7., hétfő
20.00:Kecskeméti TE–Kisvárda (Tv:M4 Sport)Kecskemét, Széktói Stadion
Szeptember 27., szerda
19.00:Paks–DVSCPaks, Paksi FC Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik