NB I: Kovács Krisztiánból Pakson lehet élvonalbeli labdarúgó

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2023.07.11. 11:32
null
Kovács Krisztián pontos beadásokkal és jó lövésekkel is hozzájárulhat a paksiak eredményességéhez (FOTÓ: PAKSI FC)
Amiről gyerekként álmodott, hamarosan megvalósulhat: Kovács Krisztián az ETO-ban lett futballista, és Pakson lehet belőle NB I-es labdarúgó.    

 

SZÁZNYOLCVANKILENC BAJNOKI a másodosztályban – hat idény alatt. Lassan három hete, hogy a Paksi FC bejelentette Kovács Krisztián átigazolását, aki felvidéki magyarként az ETO-ban nevelkedett, és 17 esztendősen már a győri csapat biztos pontjának számított. Lehetett bárki a vezetőedző, a védelem jobb oldalán legtöbbször a Révkomáromban született fiatalembernek szavazott bizalmat, ám elérkezett az idő, hogy szintet lépve az élvonalban is kipróbálja magát.

„Felvidéki magyar srácként lassan tizenöt éve kerültem Győrbe, ott jártam iskolába, ott laktam kollégiumban, és a korosztályokat végigjárva ott mutatkoztam be a felnőttfutballban – beszélt a kezdetekről Kovács Krisztián.– Rengeteg embernek tartozom köszönettel, csapattársaknak, edzőknek és stábtagoknak egyaránt, hiszen utánpótlás-válogatott lettem, és sok meccset játszhattam az NB II-ben. De kisgyerekként én is az NB I-ről, a válogatottról álmodtam, így nem sokat gondolkodtam, amikor a paksiak még a télen megkerestek. Nem tagadom, vártam a nyarat, örülök, hogy itt lehetek, és mert a paksi öltöző éppen olyan befogadó, mint azt korábban is hallottam, semmi problémám sem volt a beilleszkedéssel.”

Bár jobb oldali védőként nem a gólszerzés a legfontosabb feladata (hat idény alatt ötször talált be a második vonalban), Pakson ilyen tekintetben is jól kezdett, hiszen Bognár György vezetőedző mindhárom felkészülési meccsen lehetőséget adott neki, és a BFC Siófok (5–2), valamint a Budafok (1–3) ellen is betalált. Kell-e mondani, nagyon várja már a 2023–2024-es idényt, az MTK Budapest elleni rajtot, de azzal is tisztában van, a befektetett munka elengedhetetlenül szükséges a sikeres szerepléshez. Szerdán a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni mérkőzésen lehet tovább tökéletesíteni a csapatjátékot, majd egyhetes szlovéniai edzőtábor következik – nincs már messze július 28., a Hungária körúti bajnoki nyitány.

„Nyilván az a célom, hogy a lehető legtöbb játéklehetőséget harcoljam ki, ugyanakkor azt is jól tudom, fejlődnöm kell, méghozzá mindenben – folytatta a 23 éves labdarúgó. – Úgy érzem, a támadások segítése az egyik erényem, szeretnék jó néhány gólpasszal kitűnni, bizonyítani akarom, nem véletlenül akart megszerezni a Paks.” 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik