NB I: Jobb csapattá tettük az Újpestet, mint amilyen – Bartosz Grzelak

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.07.30. 08:22
null
Bartosz Grzelak szerint a Fehérvár odaajándékozta az első 45 percet az Újpestnek (Fotó: Dömötör Csaba)
Hiába játszott több mint hatvan percig emberhátrányban az Újpest, otthon tartotta a három pontot a Fehérvár ellenében a labdarúgó NB I 1. fordulójában. A 2–1-re végződött mérkőzés után a két vezetőedző értékelt.

Nebojsa Vignjevics, az Újpest FC vezetőedzője a következőket mondta.

„A játékosok a szívükön viselték ennek a mérkőzésnek a sorsát, és ez meghozta a sikert. A piros lapig kiválóan játszottunk, győzelemre álltunk, ezért sajnáltam a kialakult helyzetet. Onnantól kezdve csak a fiúkon múlott, hogy mit hoznak ki ebből a helyzetből, bármiféle taktika vagy tanács gyakorlatilag felesleges volt. Csak egyet lehetett tenni: több mint hatvan percen keresztül emberhátrányban megfeszített erővel futni. Nem tudtam nekik segíteni, rájuk hárult minden felelősség, fantasztikusak, hihetetlenek voltak. A Fehérvár technikailag jól képzett csapat, nehéz volt ellenfelünket kontroll alatt tartani, de az volt a terv, hogy egy ilyen higgadt meccset játsszunk ellenük.”

Csoboth Kevin kiállításával kapcsolatban elmondta, nem tetszett neki, ami történt, s reméli, hogy nem fog megismétlődni a jövőben. És persze bízik benne, hogy csak egy meccsre fogják eltiltatni.

Kitért arra is, hogy miért cserélte le harminc perc után a második félidőben beálló Franklin Saserét.

„Olyan csapatba, illetve klímába érkezett, amihez nem szokott még hozzá, nem ismeri az NB I játékritmusát, ráadásul emberhátrányban voltunk. Azt láttam, hogy nem hozza, amit várunk tőle, nem tartja meg a labdákat, nem okoz kellemetlen perceket az ellenfeleknek, ezért döntöttem úgy, hogy lehívom a pályáról.Hozzáteszem, megvannak azok a kvalitásai, amellyel az Újpest hasznára tud lenni.”

Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője így értékelt.

„Jobb csapattá tettük ma az Újpestet, mint amilyen, ez volt a fő probléma. Az első félidőt tulajdonképpen odaajándékoztuk nekik. Néhány játékos túl ideges volt, a kelleténél nagyobb nyomást érzett, de ez az ambíciókból fakad, mert nagyon akarták, hogy jól induljon az idény. A második félidő sem volt egyszerű, de sikerült szereznünk egy gyors gólt, és majdnem meglett az egyenlítés is – még nem tudtam visszanézni a VAR-ítéletet, amely elvette a gólunkat. Csalódott vagyok, ennél jobban tudunk játszani.”

NB I
1. FORDULÓ
Újpest FC–Fehérvár FC 2–1()
Budapest,Szusza Ferenc Stadion,5086néző.Vezette:Karakó
Gólszerző:Ljujics (11.), Mack (42.), ill. Katona Mátyás (47.)
Kiállítva:Csoboth (35., Újpest FC)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2023–2024, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 28., péntek
MTK Budapest–Paksi FC 1–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
2223
Július 29., szombat
DVTK–Puskás Akadémia 0–1
Miskolc,DVTK Aréna
Berke Balázs7579
Újpest–Fehérvár 2–1Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Karakó Ferenc5086
Július 30., vasárnap
20.00:ZTE–Kisvárda (Tv:M4 Sport)Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Július 31., hétfő
20.00:DVSC–Mezőkövesd (Tv:M4 Sport)
Debrecen,Nagyerdei Stadion
Szeptember 27., szerda
19.00:Ferencváros–Kecskemét (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik