KTE: beváltak a próbajátékon, szerződtették a 18 éves ifjakat

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.07.03. 11:26
null
Kovács Kolos és Filus Andor ügyvezető (Fotó: kecskemetite.hu)
Kovács Kolos és Artner Dávid meggyőzte a Kecskeméti TE szakmai stábját a próbajátékon, az NB I legutóbbi ezüstérmese szerződtette mindkét 18 éves labdarúgót.

„Már akkor nagyon boldog voltam, amikor egyáltalán lehetőséget kaptam arra, hogy megmutathassam magam Kecskeméten – idézi a klubhonlap Kovács Kolost. – Nagyon megtetszett a klubot körülvevő jó hangulat, jól éreztem magam az edzéseken, maximálisan magaménak érzem a klub filozófiáját. Hihetetlenül boldog voltam, amikor közölték velem, hogy szeretnének leigazolni. Tudom, hogy nagyon sok munka vár még rám, hogy eljussak a bemutatkozásig, de minden adva van ehhez, hiszen az NB III-ban és az NB II-ben is fejlődhetek.”

Kovács Kolos Cegléden kezdett el futballozni, az utánpótlást teljes egészében a CVSE kötelékében járta végig, a 2021–2022-es idényben, 16 évesen mutatkozott be a felnőttcsapatban.

A Tiszakécske elleni edzőmeccsen már pályára lépő, korábban az U17-es válogatottba is meghívott fiatal játékos a szlovéniai edzőtáborba is a kerettel tartott.

„Szeretném először is megköszönni a szakmai stábnak a bizalmat, nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Ez a klub bebizonyította az utóbbi két évben, hogy jó szakmai munkával és egységgel, szervezett és tudatos játékkal jelentős eredményeket is el lehet érni. Az én célom az, hogy részese lehessek ennek én is, minél hamarabb bemutatkozhassak az NB I-ben, jó játékkal segítsem a csapatot. A társaság és a stáb nagyon jól fogadott, egy kemény periódust tudhatunk magunk mögött az utóbbi két héttel és a Tiszakécske elleni edzőmeccsel, mely jól sikerült számunkra” – idézi a klubhonlap az edzőtáborba szintén elutazó Artner Dávidot, aki 16 évesen mutatkozott be az NB III-ban a Pápa színeiben, az elmúlt idényben pedig már az NB II-ben is kipróbálhatta magát, összesen hét bajnoki meccsen játszott a Nyíregyháza és a Mosonmagyaróvár színeiben.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők:
Artner Dávid (Mosonmagyaróvár), Fadgyas Tamás (ETO FC Győr), Katona Levente (Pécsi MFC), Kiss Bence (ETO FC Győr), Kovács Kolos (Ceglédi VSE), Matheus Izidorio Leoni(brazil-olasz, Kisvárda, szabadon igazolhatóként),Pálinkás Gergő (Kazincbarcika), Szűcs Kornél (Diósgyőri VTK)
Kölcsönbe érkezők: Szendrei Ákos (FK DAC 1904 – Szlovákia, legutóbb kölcsönben: ETO FC Győr)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Iyinbor Patrick (Ferencváros, legutóbb kölcsönben: Vasas), Nagy Olivér (Ferencváros, legutóbb kölcsönben: Soroksár SC), Varga Bence (MTK Budapest – kölcsön után végleg?)
Távozók: Buna Gábor (ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként), Hadaró Valentin (Pécsi MFC), Mihajlo Rjasko (ukrán-magyar, Nyíregyháza Spartacus, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatér klubjához: Horváth Krisztofer (Torino FC – Olaszország), Katona Bálint (Ferencváros), Katona Máté (Ferencváros), Varga Ádám (Ferencváros), Zeke Márió (Fehérvár FC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Pejovics Danilo (szerbiai, Pécsi MFC – kölcsön után végleg?)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik