FTC: BL-induló csapathoz igazolt a középpályás; több kérője van a csatárnak

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.12. 09:57
null
Az Asztana bejelentette Loncar szerződtetését (Fotó: instagram.com/fca.astana)
A kazah bajnok Asztana kedd este bejelentette, hogy szerződtette a Ferencváros bosnyák középpályását, Stjepan Loncart. A svéd headtopics.com pedig arról ír, hogy az FTC-ben kölcsönben szereplő dán csatár, Nikolai Baden Frederiksen szerepel a svéd élvonalbeli Hammarby kiszemeltjei között, de Németországból is érdeklődnek a támadó iránt.

 

 

Korábban már jeleztük, hogy a 26 éves Stjepan Loncart a BL-szereplő Asztanának adhatja kölcsön a Ferencváros és a kazah bajnok kedd este be is jelentette a szerződtetését. A klub nem közölt részleteket az átigazolással kapcsolatban, a Transfermarkt szerint azonban a bosnyák válogatott középpályást 450 ezer euróért kivásárolta a még egy évig érvényes ferencvárosi szerződéséből az Asztana, amelyhez 2024 decemberéig írt alá. A Nemzeti Sport értesülése szerint azonban kölcsönüzletről van szó. Az Asztana a BL-selejtező 1. fordulójában szerdán az FTC-től kölcsönvett Giorgi Haraisvilit is foglalkoztató grúz Dinamo Tbiliszivel játszik, és ha továbbjut, a folytatásban már Loncart is bevetheti.

Loncar két éve a HNK Rijekától érkezett a Ferencvároshoz, melynél azonban nem tudott meghatározó játékossá válni, legutóbb Belgiumban szerepelt kölcsönben. Az NB I-ben mindössze húsz meccsen játszott, két gólt szerzett.

Eközben a headtopics.com arról ír, hogy a Ferencvárosnál kölcsönben lévő dán csatár, Nikolai Baden Frederiksenta svéd élvonalban 10. helyen álló Hammarby szemelte ki, de Németországból is érdeklődnek iránta. A 23 éves támadó a télen érkezett a Ferencvároshoz, egy évre kölcsönbe a holland Vitesse-től, de csak hat meccsen játszott az NB I-ben, gólt nem szerzett és nem is került be az FTC BL-keretébe, a hétvégén az FTC II III. Kerületi TVE elleni edzőmeccsén lépett pályára. Nem lenne tehát meglepő a távozása, ám az ő ügyében először is a holland klubjával kell egyezségre jutniuk a lehetséges kérőknek.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia), Ibrahim Cissé (francia-szenegáli, SM Caen – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Halmai Ádám (Soroksár SC), Tosin Kehinde (nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Varga Barnabás (Paksi FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium), Varga Ádám (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd, Horváth Bence, Madarász Ádám, Molnár Márton, Szabó Szilárd, Takács Ádám
Kiszemeltek: Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Távozók: Bogdán Ádám (szabadon igazolható), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Katona Máté (kecskeméti kölcsön után Soroksár SC), Adnan Kovacevic (bosnyák, Raków Czestochowa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Vécsei Bálint (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Stjepan Loncar (bosnyák, Asztana – Kazahsztán), Orosz Marcell Pál (Budafoki MTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk (sajtóhírek alapján): Carlos Auzqui (argentin, Colo-Colo – Chile, San Lorenzo – Argentína),Nikolai Baden Frederiksen (dán, Hammarby – Svédország), Iyinbor Patrick (Vasas-kölcsönjáték után Kecskeméti TE), Ryan Mmaee (marokkói-belga, Luton Town – Anglia, Trabzonspor – Törökország), Samy Mmaee (marokkói-belga, AEK Athén – Görögország, Trabzonspor – Törökország), Nagy Olivér (soroksári kölcsön után Kecskeméti TE). Kölcsön után végleg távozhatnak: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia, augusztus 31.-ig szól a kölcsönszerzdősée), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik