FTC: a visszatérő Szánthó Regő a második csapatnál

D. T.D. T.
Vágólapra másolva!
2023.07.06. 08:58
null
Szánthó Regő nem maradt a DAC-nál (Fotó: DAC)
Lejárt dunaszerdahelyi kölcsönszerződése, s visszatért a Ferencvároshoz Szánthó Regő, aki jelenleg a Fradi második csapatával készül.

Másfél év dunaszerdahelyi kölcsönjáték után válaszúthoz érkezett a Ferencváros kötelékéhez tartozó Szánthó Regő.

„Miután június végén lejárt a kölcsönszerződésem a DAC-cal, csatlakoztam a Fradi második csapatához” – mondta lapunknak a 22 éves játékos, akit még egy évig köt szerződés a zöld-fehérekhez.

Az elmúlt másfél évben Szánthó Regő 37 tétmeccsen lépett pályára a csallóközi együttesben.

„Lehetett volna több is, de többször sérülés akadályozta meg a szereplésemet, mindenesetre nagyon jól éreztem magam Dunaszerdahelyen. Amikor a múlt héten lejárt a kölcsönszerződésem, köszönetet mondtam a csapattársaknak, az edzőknek, a stábtagoknak és a konyhai dolgozóknak is. A klubnál minden adva van a magas színvonalú munkához, s külön ki kell emelnem a szurkolókat, akiktől rengeteg szeretetet, biztatást kaptam. Sajnálom, hogy a dunaszerdahelyi Mol Arénában szerzett góljaim közül egyet sem a B-közép előtti kapuba lőttem, ugyanakkor örök emlék marad a nagy rivális Nagyszombat elleni találatom, amelyet a Ligás Klubok Uniója szavazásán a hónap góljának választottak. Nyilván fáj nekem is, hogy nem tudtuk megnyerni az idén a bajnokságot, sajnos a lehető legrosszabbkor jött a szeméremízület-gyulladásom, nem segíthettem a pályán a csapatnak.”

Opciós megállapodás lévén a DAC-nak lehetősége lett volna a futballista leigazolására, s bár Adrián Gula vezetőedző a maradását szorgalmazta, a dunaszerdahelyi klub nem tudott megegyezni az FTC-vel, így a korábbi U21-es válogatott labdarúgó visszatért az Üllői útra.

„Csütörtökön találkozom a Ferencváros vezérkarával, megbeszéljük, hogyan tovább. Vannak ajánlataim, de az is megtörténhet, hogy a következő idényt a klub második csapatánál töltöm” – tette hozzá Szánthó Regő.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia), Ibrahim Cissé (francia-szenegáli, SM Caen – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Halmai Ádám (Soroksár SC), Tosin Kehinde (nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Varga Barnabás (Paksi FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium), Varga Ádám (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd, Horváth Bence, Madarász Ádám, Molnár Márton, Szabó Szilárd, Takács Ádám
Kiszemeltek:
Távozók: Bogdán Ádám (szabadon igazolható), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Katona Máté (kecskeméti kölcsön után Soroksár), Adnan Kovacevic (bosnyák, Raków Czestochowa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Vécsei Bálint (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatér(het)nek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk (sajtóhírek alapján): Carlos Auzqui (argentin, Colo-Colo – Chile), Iyinbor Patrick (Vasas-kölcsönjáték után Kecskeméti TE), Ryan Mmaee (marokkói-belga, Luton Town – Anglia, Trabzonspor – Törökország), Samy Mmaee (marokkói-belga, AEK Athén – Görögország, Trabzonspor – Törökország), Nagy Olivér (soroksári kölcsön után Kecskeméti TE). Kölcsön után végleg távozhatnak: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia)

Az FTC II keretéhez tartozó és az NB II-es partnercsapatnak, a Soroksárnak kölcsönadott összes labdarúgó nem szerepelnek a felsorolásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik