NB I: Futács duplázott, 4 gólt lőtt első felkészülési mérkőzésén az MTK

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.06.24. 16:59
Az NB I egyik újonca, az MTK Budapest megkezdte nyári felkészülési mérkőzéseinek sorozatát: az NB III-as Kaposvári Rákóczit fogadta, és Futács Márkó duplájával, valamint egy-egy öngóllal és Zsóri Dániel találattal 4–1-es győzelmet aratott.
Kádár Tamás bemutatkozott az MTK-ban (Fotó: Dömötör Csaba, A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK)
Kádár Tamás bemutatkozott az MTK-ban (Fotó: Dömötör Csaba, A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK)

Az újonc kék-fehérek nem sokat vártak – a Merkantil Bank Ligából feljutó 23-szoros bajnokcsapat szombat délután lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését. Horváth Dávid vezetőedző csapata ezen a héten kezdte el a felkészülést az NB I-es idényre, és bár az élvonalbeli csapatok többsége csak a jövő héten lép pályára először edzőmérkőzésen (a bajnoki címvédő Ferencváros ausztriai edzőtáborában már pályára lépett, akárcsak a Mezőkövesd), Budapesten az MTK volt az első.

Ilyenkor természetesen az új igazolásokat figyelik a leginkább, és ha valaki esetleg nem is nézte a mérkőzést, a nézőtéren azonnal észrevehette, hogy Kádár Tamás megérkezett az együtteshez. Az 57-szeres válogatott védő Paksról költözött a fővárosba, és az első perctől kezdve folyamatosan és hangosan irányította a csapatot – nemcsak a védőtársakat segítette, hanem a középpályásoknak, sőt a csatároknak is állandóan tanácsot adott, merre érdemes helyezkedni. Kívülről úgy tűnt, szófogadók a társak, és mintha szükség is lett volna a rutinos játékos támogatására.

Kádár Tamás jobb oldalán Hej Viktor kapott szerepet, akit az elmúlt években Kisvárdán futballozott. Az első fellépésén új csapatában a tőle megszokott megbízható, stabil mezőnymunkával vétette magát észre, s feltűnő volt, hogy máris mennyire érzi az összjátékot Futács Márkóval. Négy hónap kihagyás után teljesen egészséges és a csapattal edz Nagy Zsombor, az MTK védője, s bár őt nem nevezték erre a mérkőzésre, a következő felkészülési találkozón minden bizonnyal ott lesz a pályán.

Horváth Dávid beosztotta az időt, hogy a kerettagok mindegyike lehetőséget kapjon. A kezdőcsapatban harminc perc elteltével négy játékost cserélt, a másik hét futballista a szünetben ment le, és a hatvanadik percben érkeztek az újak azok helyére, akik fél óra után szálltak be. Visszatérve az újakra: a kezdőcsapatban kapott szerepet Molnár Rajmund, aki 2002-ben született, korábban megfordult a portugál Benfica utánpótlásában, és most az MTK-ban lesz lehetősége arra, hogy bebizonyítsa, első osztályú labdarúgó.

Tapasztalt riválisai lesznek a támadósorban, hiszen Németh Krisztián is ott volt a csapatban. A korábbi 37-szeres válogatott játékosról elterjedt, hogy esetleg szülővárosában, a másodosztályú Győrben folytatná pályafutását, de az MTK-nál határozottan cáfolták ezt. Mint megtudtuk, a futballistának élő szerződése van a kék-fehérekkel, nem tervezték eladni, szó sem volt a győri üzletről. Futács Márkó is a tapasztalt játékosok közé sorolható, a center kimondottan jól szállt be a harmincadik percben, és gyorsan meg is szerezte a vezetést, majd a második fél­idő elején megduplázta az előnyt. Aztán Böndi Ádám emelt a saját kapujába egy ritkán látható öngólt, majd Zsóri Dániel is betalált.

Sokáig jól tartotta magát a Kaposvári Rákóczi, eltűnődhettünk azon, hogy a csapat, amely néhány éve még az első osztályban szerepelt (igaz, nem sokáig, hiszen a feljutást követően nem tudott megkapaszkodni az élvonalban, azonnal kiesett) hogyan nem tudott megragadni legalább a másodosztályban. A kaposváriak az NB III-ban szerepelnek, de nem volt reális esélyük a feljutásra.

Mégis jó volt látni fiataljainak lelkes, akaratos játékát. Ekker Milán révén a Kaposvár szépített is, de aztán megmutatkozott a két csapat közötti minőségi különbség. Első felkészülési mérkőzésnek megtette, az MTK Budapest győzött a szombat délutáni nagy melegben – a felkészülés folytatódik.

MTK BUDAPEST–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC (III.) 4–1 (1–0)
Budapest,
Sándor Károly Akadémia, centerpálya
MTK:
Rácz (Csenterics, 46.) – Kovács M. (Zuigeber, 31.), Hej (Varju, 46.), Kádár (Várkonyi, 46.), Bobál D. (Kocsis G., 46.), Antonov (Kovács P., 31.; Vadnai, 62.) – Horváth A. (Kosznovszky, 31.; Biben, 62.), Kata (Bognár I., 46.), Stieber Z. (Végh B., 46.) – Molnár R. (Spalek, 46., Miknyóczki, 62.), Németh K. (Futács, 31.; Zsóri, 62.)
Gólszerző: Futács (37., 55.), Böndi (60. – öngól), Zsóri (77.), ill. Ekker (67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik