NB I: a Fehérvártól, a Kisvárdától és a DVSC-től is távozik egy játékos

Vágólapra másolva!
2023.06.16. 11:10
null
<p>Artem Odincov Kisvárdáról Diósgyőrbe költözik (Fotó: kisvardafc.hu)</p>
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC Okan Aydintól, a Fehérvár Artem Sabanovtól, míg a Kisvárda Artem Odincovtól köszönt el.

A Debrecen a klubhonlapon jelentette be, hogy Okan Aydin távozik a DVSC-től. A Debrecenbe télen érkező 29 éves német-török középpályás összesen egy NB I-es bajnokin lépett pályára.

A Fehérvár szintén a honlapján közölte, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Artem Sabanovval. A 31 éves ukrán ebben az idényben öt bajnoki mérkőzésen, illetve egy kupa-találkozón lépett pályára.

Nemcsak a Fehérvár, hanem a Kisvárda is elbúcsúzik egy ukrán játékosától, ugyanis Artem Odincov szerződését nem újította meg a klub. A 2018-ban a Kisvárda akadémiájára érkező játékos 2021-ben mutatkozott be az NB I-ben. Odincov összesen tíz alkalommal védett a Kisvárdában bajnoki találkozón, emellett a klub történelmének mind a négy nemzetközi kupameccsén szerepet kapott.

A DVTK nem sokkal a Fehérvár közleménye után bejelentette, hogy Odincov náluk folytatja pályafutását. Az ukrán kapus elmondta, hogy hálás a Kisvárdának, de mivel kevés lehetőséget kapott, ezért váltani akart. „Tisztában vagyok azzal, hogy több kiváló kapus is található a DVTK keretében, de a konkurenciaharc mindig a csapat hasznára válik, mert mindegyik kapus fejlődik.Tudom, hogy kik lesznek a vetélytársaim, de azért jöttem Diósgyőrbe, mert védeni szeretnék, és megmutatni a tudásomat a szurkolóknak” – olvasható Odincov nyilatkozata a klub honlapján.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Raul Balbarau (román, FC Noah – Örményország), Baranyai Nimród (Mezőkövesd), Kundrák Norbert (Szeged-Csanád GA), Peter Olawale (nigériai, FC Noah – Örményország), Rácz Balázs (Szeged-Csanád GA), Saná Gomes (bissau-guineai, PFK Beroe Sztara Zagora – Bulgária)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Pernambuco (José Vitor Rodrigues da Silva dos Santos, brazil, Kizilzsar – Kazahsztán)
Távozók: Baráth Péter (Ferencváros, kölcsön után végleg), Okan Aydin (német-török, szabadon igazolható), Sylvain Deslandes (francia, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Major Sámuel (kölcsön után szabadon igazolható, legutóbb Pécsi MFC – kölcsönben)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Spandler Csaba (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérhetnek: Kovács Bence (Kazincbarcika), Kovácsik Ádám (ETO FC Győr), Zeke Márió (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Alef (brazil, szabadon igazolható), Artem Sabanov (ukrán, szabadon igazolható), Claudiu Bumba (román, szabadon igazolható), Jevhen Makarenko (ukrán, szabadon igazolható), Loic Nego (francia-magyar, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Omonia Nicosia – Ciprus)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Marcel Heister
(német, szabadon igazolható, Hapoel Haifa – Izrael), Artem Sabanov (ukrán, Polisszja Zsitomir – Ukrajna), Szabó Levente (ETO FC, Győr)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS KISVÁRDÁN
Érkezők:
Lippai Tibor
(Kazincbarcika)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatért:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Anton Kravcsenko (ukrán, szabadon igazolható), Artem Odincov (ukrán, Diósgyőr), Hej Viktor (ukrajnai, MTK Budapest, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Hindrich Ottó (romániai, CFR – Románia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik