Fehérvár: megérkeztek az újpesti kiszemeltek – csere nem lesz

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.02.13. 11:36
null
Az Újpest csapatkapitánya, Csongvai Áron (balra) és Katona Mátyás is a Mol Fehérvárhoz szerződhet (Fotó: Szabó Miklós – NS-montázs)
Pénteken a Nemzeti Sport adta hírül, hogy Csongvai Áron és Katona Mátyás az Újpest FC-től a Mol Fehérvárhoz szerződhet. Értesüléseink szerint a két játékos ma vesz részt orvosi vizsgálaton leendő klubjánál, amely várhatóan a hazai átigazolási időszak utolsó napján, vagyis kedden jelenti be a két labdarúgó érkezését.

 

Pénteken arról számoltunk be, hogy a Mol Fehérvár előrehaladott egyeztetéseket folytat két újpesti középpályás, Csongvai Áron és Katona Mátyás szerződtetéséről. Vasárnap az Újpest FC hivatalos közleményben ismerte el, hogy a két labdarúgó átigazolásáról tárgyalások folynak, ezért nem szerepeltek a Vasas ellen 1–0-ra megnyert bajnokira nevezett keretben.

A Nemzeti Sport úgy tudja, a klubok már megegyeztek, Csongvai és Katona hétfőn orvosi vizsgálaton vesz részt a Mol Fehérvár FC-nél, legkésőbb kedden, a téli, hazai átigazolási időszak utolsó napján jelentik be a szerződtetésüket. Szurkolói oldalakon megjelentek találgatások, hogy a két labdarúgóért cserébe a Fehérvár is ad játékost vagy játékosokat Újpestre, de úgy tudjuk, erről nincs szó. Nem elcserélik a két futballistát az újpestiek, hanem eladják a játékjogukat. A Transfermarkt Csongvai értékét 400 ezer, Katonáét 350 ezer euróra, tehát a két játékosét együtt 750 ezer euróra becsüli – úgy tudjuk, a vételár eléri majd ezt az összeget.

A középpályán és a védelemben is bevethető Csongvai 15 évesen, 2016 nyarán került a Vasastól az Újpesthez, 2019 októbere óta 104 tétmeccsen játszott a csapatban, ezeken 10 gólt szerzett és 5 gólpasszt adott. A 22 éves játékos az U21-es válogatottban nyolc alkalommal lépett pályára, 2022 novemberében pedig Marco Rossi is meghívta keretébe a Luxemburg és Görögország elleni felkészülési mérkőzésekre.

A 23 éves Katona 2017 nyarán került Újpestre és 2020 júniusában mutatkozott be a lila-fehérek élvonalbeli csapatában, a támadó 63 találkozón 8 gólig és 4 gólpasszig jutott.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Tobias Christensen (norvég, Valerenga – Norvégia), Deybi Flores (hondurasi, Panetolikosz – Görögország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Szabó Levente (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Csongvai Áron (Újpest FC), Katona Mátyás (Újpest FC), Daniel Paraschiv (román, FC Hermansstadt – Románia)
Távozók: Funsho Bamgboye (nigériai-magyar, Rapid Bucuresti – Románia), Budu Zivzivadze (grúz, Karlsruher SC – Németország)
Kölcsönbe távozók: Kovács Bence (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Bohdan Lednev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna, lejár a kölcsönszerződése), Szendrei Ákos (DAC 1904 – Szlovákia, onnan kölcsönbe: ETO FC Győr)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Claudiu Bumba (román, az NB III-as második csapathoz került), Artem Sabanov (ukrán, az NB III-as második csapathoz került)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Jorgosz Andzulasz (görög, Aszterasz Tripolisz – Görögország), Tim Hall (luxemburgi, szabadon igazolható, legutóbb Ethnikosz Ahnasz – Ciprus), Ognjen Mudrinszki (szerb, Lamphun Warriors – Thaiföld, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatértek: Kovács Dominik (Kolorcity Kazincbarcika)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –

Távozók: Miroszlav Bjelos (szerb, FK Mladoszt Lucsani – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Junior Tallo (Gadji Celi Carmel Junior Tallo, elefántcsontparti, felbontották a szerződését, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Dzenan Burekovic (bosnyák, Szpartak Szubotica – Szerbia), Märten Kuusk (észt, Tallinna FC Flora – Észtország), Matija Ljujics (szerb, Sabail Futbol Klubu – Azerbajdzsán), Radosevics Ognjen (szerb, Szentlőrinc)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Jack Lahne (zambiai-svéd, Amiens SC – Franciaország, onnan kölcsönbe IK Start – Norvégia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Csongvai Áron (Mol Fehérvár), Katona Mátyás (Mol Fehérvár)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik