Győzött a sokat futó Dombi sokat futó Debrecenje!

Vágólapra másolva!
2022.09.03. 18:10
A Dombi Tibor által vezetett Debreceni VSC hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Mol Fehérvár FC-t a labdarúgó NB I 7. fordulójában.
Hazai öröm (Fotó: Kovács Péter)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Hazai öröm (Fotó: Kovács Péter) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!


LABDARÚGÓ NB I
7. FORDULÓ

Debreceni VSC–Mol Fehérvár FC 1–0 (Do. Babunszki 45+2.)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5014 néző.Vezette: Karakó

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

A bogárhátú Volkswagen komótosan gurult be a Nagyerdei Stadion elé. Motorháztetejét DVSC-címer, szélvédőjét LOKI feliratú rendszámtábla, hátulját magyar zászló díszítette, belsejében a piros-fehér sálak, ajándéktárgyak és plüssök között Dombi Tibor játékoskori fényképe mosolygott a kíváncsian nézelődő szurkolókra. A régies autó olyan érzést keltett, mint egy szentély, amit kifejezetten a Loki kispadját megbízott vezetőedzőként átvevő „Bombázónak” építettek, s a hazai drukkerek iránta való bizalmát mutatta az is, hogy a mérkőzés kezdete előtt a stadion lelátóján rákezdtek a „Dombi Tibi, Dombi Tibi!” rigmusra.

Mi tagadás, a buzdítás az új vezetőedzőnek és a csapatnak is kellett. A debreceniek hat mérkőzésen szerzett négy pontjukkal a várakozásoktól jócskán elmaradva kezdték a bajnokságot, és nem lehetett tudni, Joao Janeiro vezetőedző távozása milyen hatással lesz a Fehérvár ellen készülő futballistákra: még jobban visszaveti őket, vagy éppen ellenkezőleg, segít kimozdítani a szekeret a kátyúból?

Dombi Tibor a Zalaegerszegen 4–2-es vereséget szenvedő csapat kezdőjén több változtatást eszközölt, a védelem közepére Sylvain Deslandes párjaként Olekszandr Romancsukot, bal oldalára Ferenczi Jánost állította, a csatársorban pedig a sérült Bárány Donát helyét Dorian Babunszki vette át. A hazai futballisták lelkesen vetették bele magukat a játékba, ám mivel sokszor pontatlanok voltak a passzaik, akadozott a támadásépítés. A védelem szintén bizonytalanul mozgott, több kapu előtti fejpárbajt a fehérváriak nyertek, és ha Loic Nego jobb oldali beívelését követően Budu Zivzivadze jobban céloz, könnyen vezetést szerezhetett volna a Vidi. A folytatásban is inkább a vendégek játszottak veszélyesebben, előbb Kovács Dániel adott kis híján gólpasszt Funsho Bamgboyének, hogy a debreceni védelmet lefutó csatár emelését Ferenczi Jánosnak kelljen tisztáznia, majd éppen a balhátvéd eladott labdája hozta ziccerbe a fehérváriak grúz támadóját, akinek lövésébe Hrabina Alex kapott bele bravúrral. A hazaiak a félidő végéhez közeledve Horváth Krisztofer miatt aggódhattak, aki olyan szerencsétlenül ütközött a fejével Funso Bamgboye vállának, hogy hosszú ápolást követően le kellett cserélni – és agyrázkódás gyanújával kórházba szállítani –, majd miután Hrabina Alex újabb bravúrral védte ifjabb Dárdai Pál jobb felső sarokba tartó szabadrúgását, jött a fordulat: Dzsudzsák Balázs parádés jobb oldali beadását követően Dorian Babunszki a fehérvári kapuba fejelte a labdát, megszerezve a Loki vezető találatát!

A második félidőt is kis híján góllal kezdte a DVSC, Szécsi Márk fejesét tornázta ki Kovács Dániel, és a csapat ezt követően is lendületben maradt. Védekezése összeszedettebb lett, nem engedte helyzetbe kerülni a fehérváriakat, elöl pedig főleg Dzsudzsák Balázs és Dorian Babunszki révén veszélyeztetett. A vendégek játékából hiányzott az ötlet, kevés volt a váratlan húzás, nem lehetett csodálkozni azon, hogy Michael Boris hármas cserére szánta el magát. Ez sem hatott azonban, mert a Loki szépen tartotta az eredményt, és ahogy közeledett a mérkőzés vége, a Nagyerdei Stadion piros-fehér érzelmű szurkolóin a régi futballhangulat lett úrrá. A Mol Fehérvár legyőzése hitet adhat a debrecenieknek a bajnokság folytatására, Dombi Tibornak pedig, ha így folytatja, nemcsak a fényképe kap helyet öreg bogárhátú autóban, hanem a futballmúzeumban a kispad, amelyen ült.

NB I, 2022–23, 7. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Szeptember 2., péntek
Mezőkövesd–Zalaegerszeg 0–5
Mezőkövesd, Városi stadion
Erdős József
1200
Szeptember 3., szombat
Kecskeméti TE–Paks 3–1
Kecskemét, Széktói StadionCsonka Bence
2124
Vasas FC–Puskás Akadémia 1–1
Budapest, Illovszky Rudolf Stdion
Bogár Gergő
1778
Debrecen–Mol Fehérvár 1–0
Debrecen, Nagyerdei StadionKarakó Ferenc
5014
Szeptember 4., vasárnap
14.45: Kisvárda–Honvéd (Tv: M4 Sport+)
Kisvárda, Várkerti Stadion
17.30: Újpest–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Az állás
1. Kisvárda 6 4 2 16– 8 +8 14
2. Ferencvárosi TC 4 4 9– 1 +8 12
3. Kecskeméti TE 7 3 3 1 10– 6 +4 12
4. Zalaegerszegi TE 6 3 1 2 13– 9 +4 10
5. Puskás Akadémia 7 2 4 1 7– 5 +2 10
6. Paksi FC 6 2 2 2 12–13 –1 8
7. Debreceni VSC 7 1 4 2 10–13 –3 7
8. Mol Fehérvár 6 2 4 7–11 –4 6
9. Budapest Honvéd 6 1 2 3 6–12 –6 5
10. Mezőkövesd 7 1 2 4 8–15 –7 5
11. Vasas FC 7 5 2 6– 8 –2 5
12. Újpest FC 5 3 2 4– 7 –3 3

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik