Honvéd: Éreztem, hogy rossz irányba mentünk – Vignjevics

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 13:32
null
Vignjevics számára fontos, hogy harcoljanak és küzdjenek az új idényben (Fotó: Török Attila)
A Budapest Honvéd hivatalos oldalának adott interjút Nebojsa Vignjevics, a klub vezetőedzője. A szerb tréner elmondta, érezte, hogy rossz irányba mentek, és bizonyos dolgokban hiányoztak, valamint arról is beszélt, hogy a következő idényben mire lesz szükségük ahhoz, hogy előrébb végezzenek.

 

 

„Az idény után nagyon fáradtnak éreztem magam, hiszen az elmúlt hetekben igen keveset aludtam, mert folyamatosan azon gondolkoztam, hogy tudnánk jobban szerepelni. Éreztem, hogy rossz irányba mentünk, bizonyos dolgok hiányoztak" – mondta a honvedfc.hu-nak adott interjújában Nebojsa Vignjevics. Elmondta, hiányzott a megfelelő csapatszellem – kiemelve, hogy ez nem mindenkire érvényes –, valamint a sérülés miatt kieső Nagy Dominik helyettesítésére sem találtak tökéletes megoldást. „Hiányzik a szükséges minőség a játékunkból, még egy kicsi plusz, hogy amikor közel kerülünk a győzelemhez, akkor le is tudjuk zárni az adott mérkőzést."

Nebojsa Vignjevics arról is beszélt, szerinte nem reális a 9. hely, viszont a csapatszellem mellett az önfeláldozás is hiányzott. „Nagyon sokat számít a szervezettség, a megfelelő csapatmunka. Valóban sokszor szóba került, hogy többre hivatott az együttes, de csak és kizárólag akkor, ha csapatként futballozunk."

„Sajnálom, hogy így alakult, rengeteg fájdalmat okoztunk mindenkinek, a szurkolóknak, magunknak, ezért bánt különösen ez az időszak" – mondta a szerb tréner a klub honlapjának. Az utolsó mérkőzés előtt azt mondta a játékosainak, hogy az egy döntő mérkőzés számukra még, ha sajnálatos szempontból is. „Úgy láttam a játékosaimnak sokat jelent a szurkolók támogatása, élvezik, hogy egy ilyen táborral bíró csapatban futballozhatnak. De ha nem harcolsz, ha nem látják a küzdést, akkor nem lesznek türelmesek, ami egy jelzés számunkra, hogy változtatni kell."

A szerb vezetőedző arról is beszélt, Nono távozásával sokat vesztett a csapat a kreativitásából, hiszen ő rendkívüli megoldásokra volt képes, s bár Zsótér Donát és Hidi Patrik is remekül képzett játékos, nem ugyanaz a szerepkörük. Ebben a helyzetben fontosnak tartja, hogy az edző megfelelő versenyhelyzetet teremtsen.

„Az első pillanattól fogva éreztem a nyomást. A Kisvárda ellen bár vereséget szenvedtünk, de megmutattuk, hogy tudunk jó csapatként focizni, a probléma viszont, hogy ez nem mindig volt így" – folytatta gondolatait Vignjevics. Hozzátette, ha az Újpest elleni győzelem után hamar stabilizálták volna a helyüket, akkor az volt a tervük, hogy néhány fiatalnak mindenképpen lehetőséget biztosítanak, de mivel nem így alakult nem tehettek extra terhet rájuk.

Nebojsa Vignjevics az új idénnyel kapcsolatban elmondta, már az első pillanattól kezdve szükségük lesz a stabilitásra, hiszen ez edzőnek és játékosnak is egyaránt fontos. Emellett harcolniuk és küzdeniük kell, valamint fegyelmezetten futballozniuk. „Nem lehetnek olyan meccseink, mint például a Gyirmót elleni, amikor nem küzdöttünk, nem dolgoztunk elég keményen."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik