Labdarúgás: Szőke Istvánt köszöntötte Orbán Viktor

Vágólapra másolva!
2022.03.20. 15:20
null
Jakab János köszönti Szőke Istvánt (Fotó: Árvai Károly)
Orbán Viktor levélben köszöntötte a 75 éves Szőke Istvánt, a Ferencváros labdarúgócsapatának 13-szoros válogatott jobbszélsőjét. A jókívánságokat Jakab János, a miniszterelnök tanácsadója, a Budafok tiszteletbeli elnöke tolmácsolta.
Orbán Viktor levele – a képre kattintva teljes méretben is megtekinthető
Orbán Viktor levele – a képre kattintva teljes méretben is megtekinthető

A február 13-án a 75. életévét betöltő Szőke István miatt gyülekeztek a fradisták a klub népligeti edzőbázisának éttermében. Az ok kézenfekvő: a születésnapost Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte. Nem a köszöntő volt megkésett, az élet hozta így, ahogyan Bánki József, a csapat egykori középpályása, a Zöld-fehér magazin főszerkesztője elmondta, a járvány is közbeszólt, másrészt dr. Fenyvesi Máté halála után kegyeleti okból bizonyos időnek el kellett telnie. Az összejövetelen részt vett a korábbi futballisták közül többek között Rákosi Gyula, Horváth László, Mucha József, Máté János, Rab Tibor és Szergej Kuznyecov.

Orbán Viktor levelét Jakab János, a Budafok tiszteletbeli elnöke, egykori játékosa, a miniszterelnök tanácsadója adta át. A levél kiemelte, Szőke István egy személyben volt a legendás csatársor „lelke, motorja, első számú mókamestere”, a miniszterelnök arról is írt, „számos nemzetközi kupamérkőzésen segítette győzelemre az FTC csapatát, a magyar válogatottat pedig annak idején egy igencsak emlékezetes góllal juttatta ki az Európa-bajnokságra."Arról sem feledkezett meg, hogy „Szöszi” aktív karrierje befejezése után a József utcai Volán klub megnyitásával olyan törzshelyet adott a magyar szurkolóknak, „ahol a sör mellé a magyar labdarúgás aranykoráról szóló anekdoták jelentik a kísérőt”.

Jakab János ehhez hozzátette, még akkoriban futballozott, amikor a telt házas Népstadionba a kardlapozó rendőrök között kellett bemászni, hogy ott lehessünk a kettős rangadókon. Szőke István megköszönte a jókívánságokat, majd a szokásos humorával megjegyezte: „Ha még néhány napot várunk a köszöntéssel, a névnapomat is megünnepelhetnénk...”

A köszöntést közös ebéd és – mi más? – anekdotázás követte.

VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓ A KÖSZÖNTÉSRŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik