Hét hónap után járt otthon az FTC játékosa; legendás futballistát gyászol a Real Madrid

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.01.18. 23:43
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

• Henry Wingo, a Ferencváros 26 esztendős jobb oldali védője, aki az elmúlt esztendőben igazolt az Üllői útra, a téli szünetben otthon volt Amerikában. Hét hónap után tudott újra hazautazni, s lapunknak azt mesélte, a karácsonyi időszak Seattle-ben tényleg olyan, mint a filmekben. Beszélt arról is, hogy Sztanyiszlav Csercseszov érkezésével változott a munka, keményebb, megterhelőbb edzések vannak, gyakorlatilag nincsenek üresjáratok, ám úgy érzi, ez csak az előnyükre szolgál. Hogy milyen lehet az új Fradi, abból ízelítőt kaphatunk a szerdai, Dunaszerdahely elleni felkészülési meccsen.
• Henry Wingo, a Ferencváros 26 esztendős jobb oldali védője, aki az elmúlt esztendőben igazolt az Üllői útra, a téli szünetben otthon volt Amerikában.
Hét hónap után tudott újra hazautazni, s lapunknak azt mesélte, a karácsonyi időszak Seattle-ben tényleg olyan, mint a filmekben. Beszélt arról is, hogy Sztanyiszlav Csercseszov érkezésével változott a munka, keményebb, megterhelőbb edzések vannak, gyakorlatilag nincsenek üresjáratok, ám úgy érzi, ez csak az előnyükre szolgál. Hogy milyen lehet az új Fradi, abból ízelítőt kaphatunk a szerdai, Dunaszerdahely elleni felkészülési meccsen.

• Nyolcvannyolc éves korában elhunyt a Real Madrid egykori legendás labdarúgója, Francisco Gento, aki a világon egyetlenként hatszor hódította el a BEK-et, s a hat sorozatban egyetlen mérkőzésről sem hiányzott. Mi, magyarok nemcsak futballtudásáért becsültünk, hanem azért is, mert ő segítette az 1956-os forradalom után emigrálni kényszerülő Puskás Ferenc beilleszkedését a királyi klubba. Amikor 1997-ben Puskás hetvenedik születésnapján Budapesten járt, a legendás magyarról, valamint Alfredo Di Stéfanóról és magáról csak annyit jegyzett meg: „Gyakran azt mondták, ha a Real Madrid játszik, felbillen balra a pálya.”  Tóth-Zele József, a Real korábbi korosztályos edzője is emlékezik a legendára.

• Hiába volt roppant sikeres a 2021-es év az Alpine Formula–1-es csapatánál, az istálló háza táján forrnak az indulatok. Ennek legújabb bizonyítéka, hogy búcsút int az Alpine-nak a négyszeres világbajnok Alain Prost is. A legendás francia pilóta eddig tanácsadóként segítette a munkát, ám esze ágában sem volt meghosszabbítani a szerződését, s ennek egyetlen oka: helyrehozhatatlanul megromlott a viszonya a 2021 januárjában kinevezett vezérigazgatóval, Laurent Rossival. Hogy mi volt a konfliktus lényege, kiderül írásunkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik