FTC: igazolt a klub, már nem Uzuni az NB I legértékesebb játékosa

Vágólapra másolva!
2021.08.12. 21:47
null
Zseljko Gavrics a Ferencvárosban folytatja pályafutását (Fotó: fradi.hu)
A Ferencvárosi TC szerződtette a szerb első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Crvena zvezda 20 éves, kétszeres szerb válogatott szélsőjét, Zseljko Gavricsot, aki az NB I legértékesebb játékosa lett – számolt be róla a fradi.hu.

 

A 20 éves játékos piaci értékét négy és félmillió euróra becsüli a transfermarkt.com, ezzel a magyar élvonal „legdrágább” játékosává vált – ezt a listát eddig a szintén ferencvárosi Myrto Uzuni vezette (3 millió euró).

Az elsősorban szélsőként, de a középpálya több pontján is bevethető Zseljko Gavrics a bosnyák-szerb határhoz közeli Ugljevikben született. Már fiatalon csatlakozott a korábban a legsikeresebb jugoszláv egyesületnek számító, majd szintén a legjobb szerb klubbá váló Crvena zvezdához – írja a fadi.hu.

A felnőttek között a 2019–2020-as idényben debütált, de nem a Crvena zvezdában, hanem a klub fiókcsapatának számító, másodosztályú Graficsar Beogradban. Ott húsz meccsen hét gólt szerzett, emellett öt gólpasszt adott, így a tavaszt már az élvonalban tölthette. Az első osztályban kilenc mérkőzésen egyszer volt eredményes, és a szezon végén bajnoki címet ünnepelt.

Az előző, azaz a 2020–2021-es kiírás teljes egészét a Crvena zvezda együttesében töltötte. Fiatal kora ellenére is nagy szerepet szánt neki a Lazio és az Inter korábbi klasszisa, Dejan Sztankovics vezetőedző, Gavrics ugyanis 27 bajnokin játszott, ebből 21-szer kezdőként, és meg is hálálta a bizalmat, a bajnokságban 8 gólig és 3 gólpasszig jutott. Játszott emellett egy BL-selejtezőn, csereként beállva egy győztes Európa-liga-playoffmérkőzésen, majd egy szintén nyertes EL-csoportkörös meccsen is. Az idény végén ismét volt oka az ünneplésre, a csapattal a szerb bajnokságot és a Szerb Kupát is megnyerte.

A jelenlegi szezonban két meccsen játszott, a Napredak ellen 1–0-ra megnyert bajnokin és a Sheriff Tiraspol ellen 1–0-ra elveszített BL-selejtezőn is csereként állt be.

Gavric folyamatos fejlődését jól mutatja, hogy nemcsak a Crvena zvezda első csapatába verekedte be magát, de már a szerb felnőttválogatottban is bevetették, a Jamaica és a Japán elleni barátságos összecsapásokon kapott lehetőséget ezen a nyáron. Korábban szerepelt az U17-es Eb-n, de volt U18-as, U19-es és U21-es válogatott is.

Zseljko Gavrics 4.5 millió eurós értékével a Crvena zvezda és a teljes szerb bajnokság harmadik legértékesebb labdarúgójának számít.

NYÁRIJÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Zseljko Gavrics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Stjepan Loncar (bosnyák, HNK Rijeka – Horvátország), Ryan Mmaee (belga-marokkói, AEL Limassol – Ciprus), Kristoffer Zachariassen (norvég, Rosenborg – Norvégia)
Kölcsönbe érkezők: Marijan Cabraja (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Kölcsönből visszatérők: Csernik Kornél (Soroksár)?, Csonka András (Budafoki MTE), Csontos Dominik (Soroksár), Ammar Ramadan (szír, Soroksár), Szánthó Regő (ZTE FC), Szécsi Gergő (Soroksár), Szerető Krisztofer (Soroksár)?, Takács Zsombor (Soroksár)?, Varga Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Szücs Adrián
Kiszemeltek:
Távozók:
Derekas Zoltán
(soroksári kölcsön után Mezőkövesd), Gróf Dávid (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Marcel Heister (horvát-német, Mol Fehérvár FC, szabadon igazolhatóként), Isael (brazil, Umm Szalal – Katar, szabadon igazolhatóként), Lovrencsics Gergő (Hajduk Split – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, Wisla Kraków – Lengyelország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Csonka András (Gyirmót), Gera Dániel (Puskás Akadémia FC), Hajdú Roland (Soroksár), Iyinbor Patrick (Vasas), Nagy Olivér (Soroksár), Orosz Marcell (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik