MK: „Lemegyünk kicsit a Muskátliba, és megünnepeljük, hogy főtáblán voltunk”

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2020.10.10. 21:45
„Úgy érzem magam, mintha három meccset lejátszottam volna...” – szakadt ki a Toponár egyik játékosából a Puskás Akadémia FC elleni Magyar Kupa-mérkőzés félidejének végéhez közeledve. Valóban óriási iramot diktált az NB I-es csapat a Somogy megye I. osztályában szereplő hazaiak ellen, így a szünetben már 6–0-ra vezetett, s végül 7–0-ra nyert. A nagy különbségű vereség ellenére a toponáriaknak igazi élményt jelentett a találkozó.

„Lemegyünk kicsit a Muskátliba, és megünnepeljük, hogy a főtáblán szerepeltünk – mondta az NSO Tv-nek Ivusza Tamás, a Toponár SE csapatkapitánya. – A megye egyben nem ehhez a szinthez vagyunk szokva, nagyon kellett küzdeni. Előre megbeszéltük, hogy bármi is legyen az eredmény, a mérkőzés után elmegyünk a helyi kocsmába, mégiscsak egy NB I-es csapat ellen játszottunk a százhuszonnyolc között.

Videónkban a többször is bravúrosan védő Gelencsér Ákos, valamint Németh Norbert is megszólal, aki a legközelebb állt ahhoz, hogy szerezzen egy gólt a Toponárnak. Természetesen szóba kerül az is, hogy melyik Puskás Akadémia játékos ellen volt a legkeményebb futballozni, továbbá a fiúk a szurkolóknak is megköszönik a támogatást.

6. FORDULÓ
TOPONÁR SE–PUSKÁS AKADÉMIA 0–7(0–6)
Toponár,1200 néző. Vezette:Gaál Ákos (Mohos Milán, Gyürüsi Péter)
TOPONÁR: Gelencsér – Krénusz (Homan, 84.), Albrecht, Ivusza T., Hornyák (Miklós D., 76.) – Baranyi (Horváth B., 86.), Pető T. (Krakter, 76.) – Becsi, Orsós, Németh N. (Kabelács, 84.) – Ivusza G. Játékos-edző: Ivusza Gábor
PUSKÁS AKADÉMIA: Tóth B. (Auerbach, 74.) – Tamás N., Szolnoki, Spandler, Nagy Zs. – Plsek (Mance, a szünetben), Van Nieff – Slagveer, Baluta (Knezevic, a szünetben), Weslen Junior (Komáromi, 63.) – Vanecek. Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Plsek ( 0–1) a 2., Slagveer (0–2 ) a 9., Baluta (0–3) a 16., Slagveer (0–4) a 26., Baluta (0–5 ) a 28., Nagy Zs. (0–6) a 37., Mance (0–7) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Ivusza Gábor:
–Nagy öröm, hogy ennyi néző előtt léphettünk pályára. Az a realitás, ami történt, bár a Puskás Akadémia még több gólt is szerezhetett volna. Az első játékrészben nem tudtuk, melyik bolygón vagyunk… Büszke vagyok, hogy idáig eljutottunk, és ilyen minőséget képviselő csapatot fogadhattunk.

Hornyák Zsolt: – Nagyon fontos volt, hogy a betegség után visszatérők és az eddig kevesebb lehetőséget kapó labdarúgók játéklehetőséghez jussanak. Jó hozzáállással futballoztunk, megadtuk a tiszteletet az ellenfelünknek. Szép támadásokat vezettünk, jó eredményt értünk el, ugyanakkor a Toponár is helytállt. Már korábban is elmondtam, a Magyar Kupa olyan sorozat, amelynek a végén Európába lehet jutni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik