Honvéd: az NS korábbi munkatársa két pozícióban dolgozik a klubért

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.07.27. 22:03
null
Kemény Kristóf már a Honvédnál vezényel edzéseket (Fotó: <a href="https://honvedfc.hu/" target="_blank">honvedfc.hu</a>)
A Budapest Honvédnál Urbányi István sportigazgató szakmai asszisztenseként és Bódog Tamás vezetőedző stábjában a felnőttprogramban szereplő fiatalok edzőjeként is dolgozik Kemény Kristóf, a Nemzeti Sport korábbi munkatársa, akivel a klub honlapja készített interjút.

„Még mindig kezdő edzőnek tartom magam, hiszen mindössze két éve kezdtem el felnőttekkel dolgozni a III. Kerületi TVE-nél, menedzsmentben ugyanakkor ez idáig még nem tevékenykedtem, szóval ez egy teljesen új világ” – idézi a klub honlapja Kemény Kristófot, aki fontosnak tartja a győztes mentalitás átadását a játékosoknak.

Az írói tehetségét az elmúlt években a Puskás Ferenc gyerekkorát bemutató népszerű mesekönyv-sorozatban kibontakoztató szakember elmondta, az Egyesült Államokban eltöltött évei alatt sok olyat tanult, ami hasznára válik edzőként.

„Tinédzserként, amikor először kikerültem Amerikába, nem tudtam magamévá tenni az ottani gondolkodást, bosszantott, hogy a legügyetlenebb egyetemi futballista is azt hitte magáról, ő a világ legjobb játékosa – tekintett vissza az amerikai időszakra. – Zavart ez az önbizalomtól duzzadó mentalitás, ami az amerikai gyerekeket jellemezte. Nem is bírtam kint sokáig, mondhatni, hazamenekültem... Később aztán, amikor idősebb lettem, és több időt töltöttem az USA-ban, megtanultam, sőt átvettem ezt a hozzáállást. Tudtam, bármibe is fogok, ha felkészülök becsülettel a feladatra, ha megteszek mindent az eredmény érdekében, joggal lehetek biztos magamban. Ezt kell a srácoknak is elsajátítaniuk, hogy higgyenek a képességeikben, bízzanak az elvégzett munkában. Az önbizalom, a határozottság elengedhetetlen a sikerhez.”

A Budapest Honvéd FC két másik korábbi NS-munkatársat foglalkoztat, Szamosszegi Gábor a pre-akadémia vezetőjeként, Rác Benedek a sajtóosztály munkatársaként dolgozik a klubnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik