DVSC: „Butaság lenne azt mondani, hogy nem aggódunk”

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2020.01.20. 10:45
null
Jó „bemelegítés” volt a bajnoki folytatás előtt, Haris Attila parádés megoldást választott (Fotó: Török Attila)
Felezővonalon túli csodagólt szerzett a Loki fiatal középpályása a kolozsvári Universitatea elleni, 5–1-re megnyert edzőmeccsen, de elcserélné egy kis bajnoki találatra.

– Az edzőmeccseket a futballisták gyakran már másnapra elfelejtik, ám a román Universitatea elleni szombati találkozóra alighanem évek múltán is emlékszik majd a kicsivel a félpályán túlról szerzett gólja miatt. Hogyan jött a gondolat, hogy megpróbálja a kezdőkörből?
– Hirtelen ötlet volt, igazából fel sem néztem előtte – mondta Haris Attila, a DVSC 22 éves védekező középpályása. – A térfelünkön járatta az ellenfél a labdát, amit váratlanul megszereztem, és mivel addig ott passzolgattak a térfelünkön, gondoltam, biztosan kinn állhat a kapusuk is. Egy pillanat alatt döntöttem, és vakon ellőttem a labdát, szerencsére bejött a számításom, a labda pedig éppen oda ment, ahová mennie kellett.

– Tehát nem szokta gyakorolni az edzéseken a kapura lövéseket ötvenöt vagy hatvan méterről…
– Nem, dehogy. Úgy voltam vele, ez edzőmeccs, sok veszítenivalóm nincs, ha megpróbálom. Tényleg gyönyörű gól lett, de mivel nem tétmeccsen született, nem tulajdonítok neki túl nagy jelentőséget. Jobban örülnék annak, ha két méterről találnék be az üres kapuba, de bajnoki mérkőzésen.

– Alighanem szükség is lesz rá: az utolsó öt őszi meccséből hármat elveszített a Loki, a legutóbbin a sereghajtó Kaposvártól kapott ki négy-egyre.
– Az őszi szezonunk vesszőfutás volt, még egyszer nem fordulhat elő ilyen. Már előre tekintünk, pozitívan gondolkodunk, a magam és a csapattársaim nevében is ígérhetem, hogy a tavasszal mindent megteszünk a sokkal jobb szereplésért. Örömteli, hogy az edzőváltás révén új impulzusokat kaptunk hozzá.

– Felvillanyozta a csapatot, hogy Herczeg Andrást Vitelki Zoltán váltotta a kispadon?
– Úgy értem, most mindenki tiszta lappal indul az új edzőnél, mindenki bizonyítani akar, bekerülni a csapatba, és ez pluszenergiákat szabadít fel.

– Már egy hét sincs hátra a bajnoki rajtig. Hogyan értékelhető az eddigi felkészülésük?
– Nem volt sok pihenő, nagyon rövid most a téli szünet, és arra a néhány szünnapra is kaptunk szigorú otthoni edzéstervet, így aztán jó erőnléti állapotban kezdtük el a munkát. Már kezdjük elsajátítani az új edző játékfilozófiáját, úgy érzem, a változás jó hatással lesz a csapatra, illik majd hozzánk ez a szisztéma, sok a fiatal játékos nálunk, akiknek testhezálló lesz.

– Miben áll az új rendszer lényege, ha nem titok?
– Úgy vélem, majd látható lesz a tavaszi mérkőzéseken. Bár még sok finomhangolásra lesz szükség, mert két hét alatt azért nem lehet teljesen elsajátítani egy új játékfilozófiát. Kevés hibával kell játszanunk, és akkor hamarosan működhet a kiélezett meccseken is.

– A nyolcadik helyen áll a csapat, de csak két pontra a kiesőzónától. Aggódnak az esetleges kiesés miatt?
– Butaság lenne azt mondani, hogy nem aggódunk, de igyekszünk pozitívan gondolkodni, csak a jövőre koncentrálni. Két pontra vagyunk a kieséstől, de szoros a mezőny, nézhetjük ezt úgy is, hogy csak kilenc pontra vagyunk a dobogótól. Javulnunk kell az őszhöz képest, ez tény.

– Ha csak egy dolgot lehetne megneveznie, mit mondana, mi az, amiben a leginkább javulniuk kell?
– Mindenekelőtt a támadásból a védekezésbe történő átmenetben. Az ősszel, sajnos, ebben nagyon gyengék voltunk, rengetegszer vezethettek ellenünk kontraakciókat az ellenfelek. Azt érzem, kezdjük megtalálni a megoldást rá.

– Huszonkét éves, a középpálya közepén a harmincnégy éves Tőzsér Dániellel alkot párost. Ez könnyebbséget vagy inkább nehézséget jelent?
– Egyértelmű, hogy nagyon sokat lehet tőle tanulni, hiszen tapasztalt, ráadásul mindenhol sikereket ért el, ahol játszott. Kiválóan lát a pályán, ő irányít, kulcsjátékosa a csapatnak. Természetesen velejárója a posztnak, hogy olykor helyette is futnom kell, alá kell rendelnem a játékomat az ő futballjának, de ez teljesen természetes. Megtiszteltetésnek fogom fel, hogy mellette futballozhatok, felnézek rá.

A DEBRECENI VSC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

A felkészülés kezdete:
január 3.
Edzőtábor: nem utaztak

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Január 11.: Nyíregyháza Spartacus (NB II)–DVSC 1–2 (Varga K., Adeniji)
Január 15.: Debrecen–Békéscsaba (NB II) 2–1 (Babatunde, Bódi)
Január 18.: DVSC–Universitatea Cluj (Kolozsvár, román II. o.) 5–1 (Szécsi, Bódi, Ferenczi, Haris, Coman – öngól)
Január 18.: DVSC–FK Minaj (ukrán II. o.) 2–5 (Baráth P., Trujics)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik