Felkészülés: a Fehérvár simán kikapott a Stuttgarttól

H. K./D. Á.H. K./D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.01.18. 16:45
A labdarúgó NB I-es Mezőkövesd 3–0-ra verte a szlovák első osztályú Michalovcét, míg az Újpest az orosz FK Ufa ellen ünnepelhetett 2–0-s győzelmet. A DVTK  2–1-re felülmúlta a lengyel élvonalbeli Górnik Zabrzét.

A Diósgyőr Rui Pedro révén már a 3. percben megszerezte a vezetést, ám nem örülhetett sokáig, ugyanis a vendégek három perccel később egyenlítettek. Rui Pedro révén már a 3. percben megszerezte a vezetést, ám nem örülhetett sokáig, ugyanis a vendégek három perccel később egyenlítettek.

A második játékrészben sokáig nem találtak fogást egymáson a csapatok, a 67. percben viszont már a DVTK-nál volt az előny, Korbély Kristóf játszott középre, Mirko Ivanovszki pedig nem hibázott közelről. A folytatásban az állás már nem változott, így a DVTK 2–1-re legyőzte a Górnik Zabrzét.

A Mezőkövesd a szlovák első osztályú Michalovce ellenjátszott felkészülési mérkőzést, s győzött magabiztosan 3–0-ra. Zivzivadze révén egygólos előnyre tett szert a magyar csapat, majd a második játékrészben a grúz támadó ismét eredményes volt, ráadásul még Nagy Dániel is betalált. A Michalovce elleni meccs előtt az NB II-es Doroggal is megmérkőzött a Mezőkövesd – a találkozó 1–1-es döntetlennel ért véget, a gólokat Dragóner illetve Kitl szerezte.

Az Újpest remekül kezdte az FK Ufa elleni meccsét, Novothny Soma már a 7. percben betalált. A 32. percben a lilák tizenegyeshez jutottak, amelyet Novothny be is vágott, így már az első félidőben 2–0-ra vezetett a fővárosi csapat a baskírföldi riválissal szemben. Talán nem sokan gondolták, de az eredmény nem változott, azaz simán nyert Nebojsa Vignjevics gárdája.

A Mol Fehérvárnak nem sikerült a bravúr a Bundesliga 2-ben szereplő VfB Stuttgart ellen – Philipp Förster és Nicolás González góljaival már a meccs első húsz percében két góllal elhúztak a svábok. A fordulás után a Bayern München egykori ásza, Mario Gomez is betalált, majd végül Ivan Petrjak a 72. percben szépített, s beállította az 1–3-as végeredményt.

A 20 éven aluli játékosokkal felálló DVSC 5–2-es vereséget szenvedett az ukrán másodosztályú Minajtól. A szombati napon ez volt a debreceniek második felkészülési meccse – az elsőn 5–1-re kiütötték a kolozsvári Universitateát.

AZ NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Mol Fehérvár FC–VFB Stuttgart 1–3 (német II. o.) (0–2)
A magyar csapat gólszerzője:
Petrjak
ZTE FC–Slaven Belupo (Kapronca, horvát I. o.) 2–1 (1–0)
A magyar csapat gólszerzői:
Stieber Z., Babati B.
DVSC–Minaj (ukrán II. o.) 2–5 (1–0)
A magyar csapat gólszerzői:
Baráth P., Trujics

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
KS Górnik Zabrze (lengyel I. o.)–Diósgyőri VTK 1–2 (1–1)
A magyar csapat gólszerzői:
Rui Pedro, Ivanovszki
KS Górnik Zabrze (lengyel I. o.)–Diósgyőri VTK (nem hivatalos mérkőzés) 1–1
Mezőkövesd Zsóry FC–MFK Zemplín Michalovce (Nagymihály, szlovák I. o.) 3–0 (1–0)
A magyar csapat gólszerzői: Zivzivadze 2, Nagy D.
Mezőkövesd Zsóry FC–Dorog (NB II-es) 1–1 (1–1)
Gólszerzők:
Dragóner, ill. Kitl
Újpest–FK Ufa (orosz I. o.) 2–0 (2–0)
A magyar csapat gólszerzője: Novothny 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik