NB I: Gera hétfőn találkozott Juhásszal, ezt mondták egymásnak

BABJÁK BENCE, BORBOLA BENCEBABJÁK BENCE, BORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2017.02.25. 11:21
null
Gera Zoltán (fehérben) és Juhász Roland a szombati rangadón félreteszik a barátságukat (Fotó: NS-archív)
A labdarúgó NB I 21. fordulójának rangadóját a Groupama Arénában rendezik, ahol a címvédő Ferencváros a listavezető Videotont látja vendégül. A két csapatkapitány, Gera Zoltán és Juhász Roland a válogatottban egy célért küzdöttek, a hét elején találkoztak is, de azóta nem üzengetnek egymásnak.

A Ferencváros hatpontos távolságból követi az éllovas Videotont, így a két csapat egymás elleni találkozója mindkét félnek nagy lehetőséget kínál: a zöld-fehérek három pontra megközelíthetik a listavezetőt, a fehérváriak pedig kilencpontos távolságra kerülhetnek a bajnoki címvédőtől – ez már tetemes előny lenne.

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a pénteki Nemzeti Sportban többek között arról beszélt, hogy mivel az éllovas szerezte a legtöbb gólt a bajnokságban, hiba lenne, ha nem készülnének fel a támadósor játékára, a remek formában futballozó délszláv játékosokra. Az ellenféltől név szerint mégis Juhász Rolandot emelte ki, mondván ő fogja össze a társaságot, remekül irányít, és igazi vezér a pályán – akárcsak Gera Zoltán a Ferencvárosban.

KÉT CSATÁR, NAGY VESZÉLY

Ha valakikre fel kell készülniük a Fradi védőinek, az Danko Lazovics és Marko Scsepovics. A Videoton szerb csatárduója kilencven percen át képes az ellenfél védelmét lekötni, meccset eldöntő mozdulata pedig bármelyiküknek akadhat. Tisztában vannak ezzel a zöld-fehéreknél, lapunk pénteki számában Thomas Doll is elismerte, a fehérvári támadókra külön fel kell készülniük.

Nos, Danko Lazovics és Marko Scsepovics eddig összesen tizenhat gólt szerzett az NB I idényében, előbbi hetet, utóbbi kilencet, Scsepovics az Újpest ellen 5–1-re megnyert meccsen duplázott. Hogy a zöld-fehérek hátsó sora milyen taktikával próbálja feltartóztatni a szerb duót, nem tudni, az ellenben biztos, arra nagyon kell ügyelniük, hogy a két légiós ne jöjjön lendületbe, és a lehető legkevesebbszer forduljon kapura. Ha ugyanis lőtávolon belül vannak, és a kapu felé vezető út szabadon marad, nyomban tüzelnek. Ami külön veszélyt jelenthet a hazaiak számára, hogy a zöld-fehérek hátsó alakzata finoman fogalmazva sem nevezhető összeszokottnak, a Videoton ellen harmadszor játszik tétmérkőzést ebben az összeállításban. Márpedig Lazovics és Scsepovics is olyan csatár, aki egy évek óta együttműködő védelemnek is gondot okoz...

Hogy sikerül-e feltartóztatni a két szerb futballistát, szombat este kiderül.

„Jóban vagyok Rolanddal, hétfőn is összefutottunk, beszélgettünk egy kicsit, de a meccs nem került szóba – mondta az FTC hazai mérkőzései előtti szokásos sajtótájékoztatón a 37 esztendős Gera Zoltán.Egyikünk sem üzengetős fajta, így mindössze annyit mondtunk búcsúzáskor, hogy szombaton találkozunk. Persze erre a kilencven percre félretesszük a barátságot, a közös válogatott meccsek emlékét, mindenki a saját feladatára összpontosít majd, és igyekszik győzelemre vezetni csapatát. A lefújás után pedig a vesztes gratulál a nyertesnek. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, nem ezen a meccsen dől el a bajnoki cím sorsa.”

Akárhogy is végződik a meccs, a Fradinak alig lesz ideje kipihenni a találkozót, szerdán máris a Honvéd elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágója következik a Bozsik-stadionban – a párharc első felvonásán 2–1-re győzött a Ferencváros –, jövő szombaton pedig az Újpest elleni idegenbeli rangadó vár a csapatra.

„Részemről semmi gond ezzel a sorozattal, kedvelem a rangadókat. Az előttünk álló három találkozó mindegyike kiélezett kilencven percet ígér, az ilyenekért érdemes futballozni. Február közepéig nem játszottunk tétmeccset, rengeteget edzettünk, szerintem egyikünk sem bánja, hogy végre élesben, rangadókon mutathatjuk meg, mit tudunk. A télen megalapoztuk az erőnlétünket, most pedig elérkezett a bizonyítás ideje. Ki vagyunk éhezve a mérkőzésekre, persze fontos, hogy a rangadók sikerélménnyel párosuljanak. Továbbra is masszívak vagyunk, jó úton járunk, remélem, hogy ezt az eredmények is igazolják majd” – bizakodott Gera.

„Mi vagyunk a jobbak, ez nem is lehet kérdés – mondta ezt már Stopira, a Videoton zöld-foki-szigeteki légiósa. – A legutóbbi idényben a Ferencváros volt a bajnok, most nem engedhetjük ki a kezünkből az elsőséget. A tabella élén állunk, szeretnénk ott is maradni. Az ilyen szituációkra mondják, a játékos nem is kívánhat jobbat, hiszen a bajnoki címet már csak mi bukhatjuk el. Ha legyőzünk mindenkit, ha magunk mögött tartjuk a vetélytársakat, mi maradunk az élen. A sorsunk a saját kezünkben van.”

„A motivációval ilyenkor nem is kell foglalkozni, hiszen ilyen találkozó előtt minden labdarúgó ki van hegyezve. Az elmúlt években én is sokszor léptem pályára a Ferencváros otthonában, tudom, jó hangulat, zsúfolt lelátók várnak bennünket. De abban is biztos vagyok, minket is elkísérnek a szurkolóink. A szombati csata keménynek ígérkezik, szükségünk is lesz rájuk” – tette hozzá a Videoton balhátvédje.

Az NB I 21. fordulójának rangadója 18 órakor kezdődik, a találkozót a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti.

A TENGERENTÚLI VIDI-TÁBOR

AZ NB I ÁLLÁSA
1. Videoton FC20114544–20+2437
2. Budapest Honvéd20114534–18+1637
3. Vasas FC19104530–18+1234
4. Ferencvárosi TC2087534–27+731
5. Mezőkövesd Zsóry FC2086624–22+230
6. Újpest FC2069531–310 27
7. Szombathelyi Haladás1975722–23–126
8. Paksi FC2059618–24–624
9. Diósgyőri VTK20631124–39–1521
10. Debreceni VSC2056920–26–621
11. MTK Budapest2048813–23–1020
12. Gyirmót FC Győr2035128–31–2314
NB I, 2016–2017, 21. FORDULÓ
FEBRUÁR 25., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
15.30: Haladás–Újpest
Sopron, Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor
15.30: Bp. Honvéd–DVSC
Budapest, Bozsik-stadion
Berke Balázs
15.30: DVTK–MTKMezőkövesd, Városi Stadion Erdős József
15.30: Paks–MezőkövesdPaks, Paksi Stadion
Szőts Gergely
15.30: Vasas–GyirmótBudapest, Szusza Ferenc StadionKarakó Ferenc
18.00: Ferencváros–Videoton
Budapest, Groupama ArénaSzabó Zsolt
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik