Paks: példa nélküli téli felkészülés következik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.21. 09:16
A labdarúgó NB I-ben 8. helyen telelő Paksi FC a hivatalos honlapján összegzi a csapatra váró téli felkészülés tervezett programját.

„Élvonalbeli csapatunk az őszt a nyolcadik helyen zárta úgy, hogy hazai pályán egyszer sem kapott ki ellenfeleitől. Ahogy azt vezetőedzőnk, Csertői Aurél is hangsúlyozta, a helyezéssel még ki is egyezne, de az összegyűjtött 23 ponttal már nem. Ennek legfőbb oka, hogy sűrű a mezőny, és csak három pont választja el csapatunkat a tizenegyedik, vagyis a kieső helytől. Ez azt jelenti, hogy igen fontos és nehéz tavaszi szezonnak nézünk elébe” – összegzi az őszi szezont a paksifc.hu.

„Márpedig egy jó tavaszhoz, jó téli alapozásra van szükség, így klubunk történetében először, az előttünk álló felkészülési időszakban nem egy, hanem két alkalommal is edzőtáborba vonulnak játékosaink. Igaz, a külföldi, várhatóan törökországi edzőtáborozás még szervezés alatt áll” – írja a tolnai klub hivatalos honlapja a tervezett felkészülés kapcsán.

Az már biztos, hogy a jövő év január 9-én kezdődő felkészülést nem Pakson, hanem Telkiben kezdi meg Csertői Aurél csapata. Az MLSZ edzőcentrumában egyhetes alapozáson vesznek részt Bartha Lászlóék. Telkiben az állóképesség erősítésén, a fizikai terhelésen lesz a legfőbb hangsúly, ezért az első felkészülési mérkőzést nem az első hét végén, hanem a rákövetkező szerdán játsszák a paksiak az NB II-es BFC Siófok ellen.

A tervek szerint január 21-én külföldi edzőtáborozásra utazik el a Paksi FC a törökországi Belekbe, ahol több nemzetközi felkészülési mérkőzésre is sor kerül.

A tíznapos táborozást követően még három edzőmérkőzés vár a csapatra a bajnoki rajtig. A paksiak februárban fogadják az NB II-es Soroksárt, valamint a horvát élvonalban utolsó helyen álló HNK Cibalia Vinkovcit, illetve Budafokon egy főpróba vár majd rájuk a szintén NB II-es Kisvárda ellen.

A PAKSI FC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 9.
Edzőtábor: Telki, január 9–16., Belek (Törökország) január 21–31.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 18.:
Paks–Siófok
További, februári mérkőzések, melyeknek a pontos időpontját még nem közölte a klub
Paks–Soroksár (NB II)
Paks–HNK Cibalia Vinkovci (horvát)
Paks–Kisvárda (NB II, helyszín: Budaörs)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik