„Nekem nincsenek gyengéim…” – Torghelle készül az örökrangadóra

Vágólapra másolva!
2016.09.10. 09:39
null
Torghelle Sándor a legutóbbi két meccsén két gólt szerzett a Ferencváros ellen (Fotó: Veres Viktor)
Három hét szünet után folytatódnak a labdarúgó NB I küzdelmei: a nyolcadik forduló rangadóját a bajnokságot gyengén kezdő, ám a legutóbbi három fordulóban öt pontot szerző MTK és az előző négy meccséből csak egyet megnyerő Ferencváros vívja Dunaújvárosban. A magyar élvonalba visszatérő játékosok közül szombaton Tőzsér Dániel (DVSC) és Davide Lanzafame (Budapest Honvéd) is bemutatkozhat régi-új csapata mezében.

 

Úgy sejti, készülnek belőle. Ezért aztán Torghelle Sándor sem marad rest, ő is alaposan felkészül a zöld-fehérekből.

„Ha a korábbi Ferencváros elleni mérkőzéseimet vesszük, azok a csapatomnak, továbbá szerény személyemnek is jól sikerültek, úgyhogy szeretném, ha ezúttal is eredményesek lennénk” – szolgált némi magyarázattal az MTK rutinos támadója, aki nélkül megállt az élet a kék-fehérek támadósorában: amíg eltiltását töltötte, csapata egyetlen gólt sem szerzett, majd a visszatérése után mindjárt öt ponttal gazdagodott, és háromra növelte veretlenül megvívott bajnokijainak számát.

TŐZSÉR ÉS LANZAFAME ISMÉT PÁLYÁRA LÉPHET AZ NB I-BEN

A Leonel Pontes irányításával még nyeretlen DVSC az előző négy fordulóban 13 pontot gyűjtő Újpestet fogadja. A hajdúsági együttesbe visszatérő Tőzsér Dániel élete első és eddigi egyetlen debreceni bajnokiját 2002 augusztusában épp a lila-fehérek ellen vívta.

„Egyszerre felejthetetlen és nem túl kellemes emlék az Újpest elleni, tizennégy évvel ezelőtti meccsem. Húha, de régen volt!” – sóhajtott Tőzsér, aki legutóbb márciusban, még a Queens Park Rangers játékosaként szerepelt bajnoki mérkőzésen.

Tőzsér mellett a Budapest Honvédhoz visszatérő Davide Lanzafame is bemutatkozhat régi-új csapatában: a kispesti alakulat a kieső helyen álló Mezőkövesdhez látogat.

„Eppel Márton nem véletlenül kapott meghívót a válogatott keretébe, Lanzafamétól is sokat várnak, de minket csak az érdekel, hogy levegyük őket a pályáról. Tudjuk, hogy veszélyes támadók, de megijedni nem kell tőlük. Meg kell keseríteni az életüket és kapott gól nélkül lehozni a meccset” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Hudák Dávid, a Mezőkövesd középhátvédje.

„Azt tapasztaltam, a társaságnak jót tesz, ha ott vagyok a pályán” – vélekedett Torghelle.

Az MTK a 34 éves labdarúgó erősségeire alapoz, ám ellenfele a gyengeségeit is számba veszi.

„Nekem nincsenek… – mondta mosolyogva. – Félre a tréfával: ha elmondom, mik a gyengeségeim, lehet, olyat mondok, amit eddig még nem ismertek. Segíteni pedig nem akarok a ferencvárosiaknak. Ismernek jól, tudják, mit kell ellenem tenni. Azon leszek, hogy ne tudjanak megállítani.”

Márpedig megállíthatatlansága többnyire kellemetlen, kemény játékstílusából fakad.

„Csaknem tizennyolc éve kezdtem a magyar élvonalban, régóta benne vagyok már a hazai labdarúgás vérkeringésében. Világéletemben a kellemetlenkedő, kemény stílus jellemzett. Ezúttal sem fordul elő, hogy leülök a szögletzászló mellé, s várom, legyen valami. Lehet, nem megy majd jól a játék, mert nem lehet mindig jól játszani, de hogy a saját személyiségemet felviszem a pályára, abban biztosak lehetnek. Azt akarjuk, amit szerintem minden egyes hazai csapat: legyőzni a Ferencvárost! Mert mindenki a legjobbat, a legnagyobbat akarja felülmúlni.”

Nem csoda, hogy a Fradinál készülnek Torghelléből, hiszen a csatár többször is borsot tört már a zöld-fehérek orra alá. A legutóbbi, 2–2-es döntetlennel végződő tavaszi bajnokin is a 34 éves támadó fejese mentett pontot az MTK-nak.

„Két lábon járó gólveszély, de készülünk belőle, ismerjük az erősségeit és a gyengéit. Bízom benne, hogy a mi csatáraink jobban megizzasztják az ellenfél védelmét, mint Sanyi a miénket. A stílusa? Elég kellemetlen, a mezőnyben és a kapu előtt is keresi a párharcokat, de emiatt nem izgulok jobban, mint egyébként. Tudom, mire számíthatok tőle a beíveléseknél, ennek szellemében készülök. Egyébként sem ismeretlen a tankszerű stílus, a hétközi edzéseken ugyanis Böde Dániellel kell csatáznom a labdáért” – mondta a magyar válogatott kapus.

NB I, 2016–2017, 8. FORDULÓ
SZEPTEMBER 10., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
18.00: Videoton–Haladás (Stream: m4sport.hu) Felcsút, Pancho ArénaSolymosi Péter
18.00: Mezőkövesd–Honvéd (Stream: m4sport.hu) Mezőkövesd, Városi StadionIványi Zoltán
18.00: Gyirmót FC Győr–DVTK (Stream: m4sport.hu) Győr-Gyirmót, Alcufer StadionAndó-Szabó Sándor
18.00: Vasas–Paks (Stream: m4sport.hu)Budapest, Illovszky Rudolf StadionVad II István
18.00: DVSC–Újpest (Tv: M4 Sport) Debrecen, Nagyerdei StadionBognár Tamás
20.30: MTK–Ferencváros (Tv: M4 Sport) Dunaújváros, Dunaújvárosi StadionKarakó Ferenc
AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 7 5 1 1 11–5 +6 16
2. Ferencvárosi TC 7 4 2 1 14–7 +7 14
3. Szombathelyi Haladás 7 4 2 1 12–7 +5 14
4. Újpest FC 7 4 1 2 8–5 +3 13
5. Budapest Honvéd 7 3 2 2 9–5 +4 11
6. Videoton FC 7 3 1 3 14–7 +7 10
7. Debreceni VSC 7 2 2 3 9–11 –2 8
8. Diósgyőri VTK 7 2 1 4 9–17 –8 7
9. MTK Budapest 7 1 3 3 2–5 –3 6
10. Paksi FC 7 1 3 3 6–10 –4 6
10. Mezőkövesd Zsóry FC 7 1 3 3 6–10 –4 6
12. Gyirmót FC Győr 7 3 4 3–14 –11 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik