Békéscsaba: visszatér a legenda, Váczi Zoltán az Előrénél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.12. 09:56
A Békéscsaba 1993–1994-es bronzérmes csapatának oszlopos tagja, Váczi Zoltán visszatér a klub kötelékébe, és a jövőben az utánpótláskorú játékosok képzésével foglalkozik.

„Személyesen nem ismertem Zoran Szpisljakot, de sokat hallottam róla, és figyelemmel kísértem szakmai munkáját. Örvendek, hogy tudása és »őrültsége« révén is az Előre ismét az első osztályban szerepelhet. A személyes megbeszélésünket egyébként félórásra terveztük, amiből másfél lett – mindkettőnknek volt miről mesélni! – mondta Váczi Zoltán a klub hivatalos honlapjának. – A továbbiakban – szoros együttműködésben a szakmai stábbal – a feladatom elsősorban az utánpótláskorú játékosok képzése lesz a felnőtt csapat számára. Meg kell találnom a fiatal tehetségeket, és meg kell szerveznem a ’kilencvennégyes öregfiúkcsapatot is. Nem titkolt közös célunk a klubbal, hogy a szurkolóinkat szeretnénk még nagyobb számban visszahozni a lelátóra. Úgy gondolom, hogy ehhez minden lehetőség adott, amit megfelelőképpen ki kell használnunk, és ezért személy szerint teljes vállszélességgel ki fogok állni.”Váczi Zoltán a klub hivatalos honlapjának. – A továbbiakban – szoros együttműködésben a szakmai stábbal – a feladatom elsősorban az utánpótláskorú játékosok képzése lesz a felnőtt csapat számára. Meg kell találnom a fiatal tehetségeket, és meg kell szerveznem a ’kilencvennégyes öregfiúkcsapatot is. Nem titkolt közös célunk a klubbal, hogy a szurkolóinkat szeretnénk még nagyobb számban visszahozni a lelátóra. Úgy gondolom, hogy ehhez minden lehetőség adott, amit megfelelőképpen ki kell használnunk, és ezért személy szerint teljes vállszélességgel ki fogok állni.”

„Az mindig is egyértelmű volt, hogy Békés megyében hatalmas a labdarúgás iránti érdeklődés – emlékezzenek csak a tavaly októberi gálára, a Vasas és a Cegléd elleni történelmi mérkőzésre. Úgy gondolom, hogy ezen eredményeket már senki sem veheti el tőlünk – a csapatnak pedig hatalmas szüksége van a drukkerekre, hiszen nélkülük olyanok vagyunk, mint egy félkezű óriás. Sajnos jelen pillanatban a magyar labdarúgásban nem a képzésen van a hangsúly – pedig ez lenne az egész futball alapja. Békéscsabán szeretnénk elérni, hogy az utánpótlásképzés példaértékű és sikeres legyen – hátha ezzel elindíthatnánk egy lavinát. Tele vagyunk tervekkel, bár mindenről még nem beszélhetek: például minél gyorsabban vissza szeretnénk csábítani a régi játékosokat, hogy tapasztalatukkal és erejükkel újra segíthessék a klub munkáját. Természetesen ez nem egyszerű folyamat, hiszen a feleknek minden szempontból közös konszenzusra kell jutniuk. Szintén lényeges, hogy egyedi képzéseket is vállalok. Elsősorban tehetséges gyermekeket szeretnék megnézni, és amennyiben látok bennük fantáziát, akkor szívesen foglalkozom velük a továbbiakban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik