MLSZ: súlyos büntetés a ZTE-Vasas balhéjáért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.12. 19:48
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága (FEB) május 12-én is összeült, és ezúttal az NB II legutóbbi fordulójában lejátszott, zászlóégetéses rendbontásba torkolló ZTE–Vasas (1–3) mérkőzéssel kapcsolatban hozta a legszigorúbb döntést – a két klub összesen 400 000 forintnyi büntetést kapott.

NB IINB II

A FEB a ZTE–Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a ZTE-t a rend nem megfelelő biztosításáért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, megbotránkoztató magatartásáért (ellenfél szidalmazása), továbbá egyéb lelátói rendzavarásaiért, tárgy játéktérre dobásáért 250 000 forint, a Vasast, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint egyéb lelátói rendzavarásaiért 150 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi – olvasható a határozat az mlsz.hu-n.

A FEB tárgyalás megtartása után Sifter Tamás (Sopron) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

NB I

Cosimo Inguscio edző (Honvéd) a kispadtól és az öltözőtől egy soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az FTC–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezetek szidalmazása) 100 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Lombardot Markek Tamás labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt 50 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Ligakupa

A FEB tárgyalás megtartása után Balogh Tamás edző (FTC) korábbi két mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

További döntések itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik