Honvéd: MTK-csatár a kispestieknél, megállapodás Alcibiadéról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.05. 10:35
null
Csípős hideg fogadta a kispestieket az év első edzésén (Fotók: Szabó Miklós)
Megkezdte a felkészülést az NB I tavaszi szezonjára a Bp. Honvéd labdarúgócsapata. Raffaele Alcibiade ügyében egyezség született a Haladással, az MTK-s Sergio Tamayo a kispestieknél próbázik.

 

Az MTK-s Sergio próbajátékra ment a Honvédhoz
Az MTK-s Sergio próbajátékra ment a Honvédhoz

A Szombathelyi Haladás szombaton jelentette be, hogy az exkispesti Andrea Mancinihez hasonlóan Raffaele Alcibiade is a vasiakkal kezdi meg a felkészülést. A Nemzeti Sport Online úgy értesült, hogy megszületett az egyezség a Honvéd és a Haladás között: Mint azt előre jeleztük, Alcibiade fél évre kölcsönbe kerül Szombathelyre, a Haladás opciós jogot is szerez a játékosra. Alcibiade a mai napon egyeztet szerződése részleteiről a szombathelyiekkel.

Új arc a Honvéd edzésén Sergio Tamayo: az MTK spanyol támadója próbajátékon szerepel Kispesten. Sergio az ősszel öt bajnoki és egy MK-mérkőzésen kapott lehetőséget az MTK első csapatában.

Nem volt már ott a Honvéd első edzésén az átadólistára tett, szabadon igazolható Thomas Iyock Job, Cristian Portilla és a távozó Anatolis-Alexis Sundas sem. Jevrem Kosznics és Souleymane Youla a vezetők engedélyével később, de még a héten, várhatóan szerdán csatlakozik a kerethez. Kérdéses a sérüléssel küszködő, így az ősszel nem is játszó 72-szeres elefántcsontparti válogatott szélső, Abdul Kader Keita sorsa.

Nagy Gergő bokasérülés, Vécsei Bálint sérvműtét után áll ismét edzésbe. A mai gyakorláson részt vettek a kölcsönből visszatérő saját nevelésű játékosok, illetve a szlovákiai Szepsiből, az FK Bodva Moldava csapatából újra Kispestre érkezett kölcsönszerződése lejártával a ghánai Emmanuel Mensah is. Ott volt továbbá a tréningen a Honvéddal már az ősszel is készülő, rövid indiai légióskodása után szabadon igazolható Vadócz Krisztián is, aki külön edz a csapattól. A Honvéd kerettagjai szerdán és csütörtökön esnek át a részletes orvosi felmérésen.

A kispesti vezetők a csapattal kapcsolatban az olasz sajtóban megjelenő, Alessandro Del Piero és Fabrizio Miccoli lehetséges érkezéséről szóló híreket nem kívánják kommentálni.

Azt ugyanakkor megtudtuk, hogy a Győrből távozó Leandro Martínez biztosan nem tér vissza Kispestre.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Bobál Dávid (Soproni VSE), Botka Endre (Kecskemét), Czuczi Márton (Békéscsaba), Daru Bence (Siófok), Lőrinczy Attila (Békéscsaba), Emmanuel Mensah (ghánai, FK Bodva Moldava – Szlovákia)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Alessandro Del Piero (olasz, szabadon igazolható, legutóbb Delhi Dynamos – India), Fabrizio Miccoli (olasz, Lecce – Olaszország), Sergio Tamayo (spanyol, MTK)
Távozók: Thomas Iyock Job (kameruni, szabadon igazolható), Andrea Mancini (olasz, Haladás?, szabadon igazolható), Cristian Portilla (spanyol, szabadon igazolható), Anatolis-Alexis Sundas (román-görög, Fidelis Andria – Olaszország), Kandia Traoré (elefántcsontparti, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszamentek klubjukhoz:
Távozhatnak: Raffaele Alcibiade (olasz, érdeklődnek iránta: Haladás), Hidi Patrik (érdeklődnek iránta: DVTK)
A BUDAPEST HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 5.
Edzőtábor:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 21., szerda: Bp. Honvéd–Soroksár
Január 24., szombat: Bp. Honvéd–Soproni VSE
Január 28., szerda: Bp. Honvéd–Paks
Január ?: Bp. Honvéd–Zlaté Moravce (Aranyosmarót; szlovák I. osztály)
Február 3., kedd: Bp. Honvéd–Békéscsaba
Február 7., szombat: Bp. Honvéd–Mezőkövesd
Február 11., szerda (Bp., Illovszky-stadion): Vasas–Bp. Honvéd
Február 14., szombat: Bp. Honvéd–Nitra (Nyitra; szlovák II.)
Február 18., szerda, Ligakupa-nyolcaddöntő (Diósgyőr): DVTK–Bp. Honvéd
Február 21., szombat, Ligakupa-nyolcaddöntő: Bp. Honvéd–DVTK

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik