FTC: Schneider látványos, modern, sikeres futballra tör

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.06. 10:14
Január tizenkettedikén kezdi meg a munkát a Ferencváros labdarúgócsapatának utánpótlásánál a német Theo Schneider. A hosszú ideig a Borussia Dortmundban dolgozó szakember az utánpótláscsapatoknál folytatott munkát segíti, illetve a tehetséges fiatalok felkutatásában és kiválasztásában is szerepet kap.

„Nagy kihívás lesz a Fradinál dolgozni. A Borussia Dortmund második csapatánál és a klub utánpótlásában 12 éven keresztül dolgoztam, az itt megszerzett tapasztalatomat szeretném a Fradi számára is hasznosítani. Szoros együttműködésben leszek Ralf Zumdickkal, remélem, sikerül új impulzusokat adnom az U21-es csapatnak, valamint a fiataloknak. Szeretném továbbfejleszteni és a lehető legjobbá tenni a Ralf által már elkezdett utánpótlás-koncepciót, hogy a Fradi fiataljai látványos, modern és sikeres futballt játsszanak” – mondta bemutatkozó interjújában Schneider a fradi.hu-nak. fradi.hu-nak.

A Dortmundnál többek között David Odonkort, Nuri Sahint, Marcel Schmelzert vagy Mario Götzét is felkészítő Schneider legfontosabb teendőjeként azt jelölte meg, hogy közép-, majd hosszabb távon minél több saját nevelésű fiatalt tudjon a szakmai stáb beépíteni az FTC első csapatába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik