DVTK: megkezdődött a munka, két próbajátékos érkezett

Vágólapra másolva!
2015.01.15. 10:12
null
A tréningen nem vesz részt a Kínába tartó Elek Ákos (Fotó: DVTKeu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőr is megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Az első edzésen két próbajátékos, a Szigetszentmiklós és a PMFC korábbi grúz légiósa, Irakli Kvekveszkiri mellett a bosnyák Dajan Ponjevic is feltűnt, aki annak idején szerepelt hazája U19-es válogatottjában.

 

A DVTK Twitter-csatornájának beszámolója szerint a játékosok közül elsőként Gosztonyi András érkezett meg az év első foglalkozására, őt követte a dél-koreai Kim Ho Jung, valamint Bori Gábor, akit a Diósgyőr kölcsönadna a tavaszi szezonra.

Nem sokkal később befutottak a próbajátékosok is. A grúz Irakli Kvekveszkiri nem ismeretlen a magyar futball szerelmeseinek, hiszen megfordult Pécsen és Szigetszentmiklóson is. Az SZTK-tól utolsó külföldi labdarúgóként néhány napja távozott.

TÁVOZIK A DVTK TECHNIKAI IGAZGATÓJA

A DVTK közös megegyezéssel szerződést bontott Sztavinovszki Botond technikai igazgatóval, aki 2010 októbere óta látta el munkakörét és most távozik a posztról.

„Az itt töltött négy és fél év meghatározó volt az életemben, hiszen a csapattal nagyon sok szép sikert értünk el közösen. Igyekeztem a munkámat lelkiismeretesen, becsületesen elvégezni, több stábbal is dolgoztam ez idő alatt. Lezárult egy korszak az életemben, nyitott vagyok az új kihívásokra, elsősorban a sport területén" – mondta az elöljáró.

„A DVTK már a nyáron is szeretett volna megszerezni, akkor nem sikerült. Most lejárt a szerződésem a Szigetszentmiklósnál, napokon belül eldőlhet a sorsom” – mondta a boon.hu helyszínen tartózkodó munkatársának Kvekveszkiri.

A 24 éves Dajan Ponjevic legutóbb a szerb másodosztályú Proleter alkalmazásában állt, de tavaly július óta szabadon igazolható. A balhátvédként és szélsőként is bevethető játékos évekkel ezelőtt meghívást kapott a bosnyák U19-es válogatottba.

A tréningen nem vesz részt a Kínába tartó Elek Ákos, a soproni próbajátékon részt vevő Szabó Balázs, a Szolnokra kölcsönadott Csirszki Martin és a tavasszal minden bizonnyal máshol szereplő Debreceni András sem. Az egyetlen hiányzó Senad Husic, aki fogorvosnál járt, ő délután csatlakozik a társakhoz. Az első csapattal edzett az U21-es együttes két kapusa, Egyed Balázs és Bősz Levente.

A csütörtöki gyakorlást követően pénteken és szombaton felméréseken esnek át a játékosok, míg vasárnap két foglalkozást vezényel Tomiszlav Szivics vezetőedző.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Bartha László (Paks), Kovács Gábor (Paks), Irakli Kvekveszkiri (Szigetszentmiklós – szabadon igazolható, próbajáték), Dajan Ponjevic (bosnyák, próbajáték)
Távozók: Nenad Rajics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Csirszki Martin (Szolnok)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Barczi Dávid (érdeklődnek iránta: Újpest), Bori Gábor (érdeklődnek iránta: Nyíregyháza), Debreceni András (érdeklődnek iránta: Újpest, Vasas), Elek Ákos (érdeklődnek iránta: Csangcsun Jataj – Kína), Gosztonyi András (érdeklődnek iránta: PAFC, Lengyelország), Kádár Tamás (érdeklődnek iránta: Lech Poznan, Lechia Gdansk – Lengyelország), Szabó Balázs (érdeklődnek iránta: Soproni VSE)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik