Fogadási csalás: nyomkövetőt kapott K. Zoltán és L. Mátyás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.11. 08:40
A szingapúri székhelyű bűnszervezet egyik vezéralakja, Wilson Raj Perumal meghallgatásával folytatódott a fogadási csalási ügy nemzetközi szálának tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. Ezúttal a védők kérdezhettek, ám leginkább a másodrendű K. Zoltán és a harmadrendű L. Mátyás ügyvédje, Zamecsnik Tamás dolgozott meg a pénzéért.

A védelem ugyanis megpróbálta hiteltelenné tenni, összezavarni az ügy koronatanújának tartott szingapúrit. Ez nem volt nehéz, ugyanis megesett, hogy Wilson Raj Perumal a nyomozók előtt tett vallomása nem egyezett a szerdai tárgyaláson mondottakkal. Míg korábban azt állította, az ügy elsőrendű vádlottja, Dan Tan 2010-ben emelte K. Zoltánt a szindikátus tagjai közé, szerdán csupán annyit mondott, kétszer találkozott „Zolival", s úgy tudja, Dan Tan utasítására kapott tőle pénzt Finnországban.

Bizonyára oka van annak, miért mondott mást a kihallgatáson s miért mond mást a Törvényszék előtt. A Nyilas Levente vezette tanács eldönti, majd melyik változatot tartja hitelesnek. A hosszúra nyúlt bizonyítási eljárásnak még közel sincs vége, pénteken folytatódik a tanúk meghallgatása. Lengyel Kolos játékvezető is sorra kerül, aztán előkerülnek a nyomozati cselekmény során föltárt bizonyítékok, lehallgatási jegyzőkönyvek, repülőjegyek, számlák, tanúvallomások és helyszínek.

Mondhatni tehát, hogy Perumal furcsa válaszain kívül nem sok minden történt szerdán, hacsak az nem számít eseménynek, hogy a Törvényszék – helyt adva az ügyészek indítványának – „nyomkövető technikai eszközök" felszerelését rendelte el a több mint két hete előzetes letartóztatásból házi őrizetbe kerülő másod-, illetve harmadrendű vádlott testére. Valamint elrendelte, K. Zoltán másodrendű vádlott kedden, míg a harmadrendű vádlott csütörtökön mehet bevásárolni. Persze egyik sem veheti nyakába a várost K. Zoltán egy óbudai, míg L. Mátyás egy zuglói bevásárlóközpontban juthat hozzá szükségleteihez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik