Olyat mondott az NB I-es edző, amit nem kellett volna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.17. 09:21
Szombaton négy mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB I-ben. Lássuk, hogyan értékelték a találkozókat a lefújás után a szakvezetők!

A Nyíregyháza tegnap is Csábi Józseffel a kispadon kezdte a Videoton elleni meccset, de nélküle fejezte be 
(Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu- archív)
A Nyíregyháza tegnap is Csábi Józseffel a kispadon kezdte a Videoton elleni meccset, de nélküle fejezte be (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu- archív)
A Nyíregyháza tegnap is Csábi Józseffel a kispadon kezdte a Videoton elleni meccset, de nélküle fejezte be
(Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu- archív)
A Nyíregyháza tegnap is Csábi Józseffel a kispadon kezdte a Videoton elleni meccset, de nélküle fejezte be 
(Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu- archív)
A Nyíregyháza tegnap is Csábi Józseffel a kispadon kezdte a Videoton elleni meccset, de nélküle fejezte be (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu- archív)

NYÍREGYHÁZA–VIDEOTON 0–2

CSÁBI JÓZSEF, a Nyíregyháza vezetőedzője: – Semmi különös nem történt, olyan csapattól kaptunk ki, amely két-három éve együtt játszik és erősebb nálunk – mondta a szakember, aki arra is kitért, miért küldte el a kispadtól Solymosi Péter játékvezető. –Megörültem a kihagyott büntetőnek, és úgy éreztem, ezzel megmaradt az esélyünk a pontszerzésre, és kicsúszott a számon egy mondat, amelynek talán nem kellett volna. Most is voltak hibáink hátul, de nem szeretnék különbséget tenni az egyes csapatrészek között. Úgy érzem, jól játszottunk, és a második gólig egyenrangú ellenfelei voltunk az egyik magyar topcsapatnak.

JOAN CARRILLO, a Videoton vezetőedzője: – Nagyon jó ellenfél volt a Nyíregyháza, erre készültünk, tudtuk, hogy nehéz lesz itt nyerni. Az első félidőben a gólon kívül is voltak helyzeteink, Nikolicsnak két ziccerre is kimaradt. Szünet után már kevesebb lehetőségünk volt a gólszerzésre, de a hajrában biztossá tettük a győzelmünket. A kemény munkának köszönhető a fejlődés. Hét közben százszázalékos erőbedobással dolgoznak a játékosok, mindenki odateszi magát, s a befektetett munka térül meg a mérkőzéseken – fogalmazott a spanyol tréner, aki kérdésre válaszolva Kovács Istvánra is kitért, a támadó 2013. novembere után lőtt ismét gólt (akkor a DVTK-nak) az NB I-ben.Kokónak szüksége volt a gólra, ezért is örülök különösen, hogy betalált.

DUNAÚJVÁROS–LOMBARD PÁPA 1–1

DOBOS BARNA, a Dunaújváros vezetőedzője: – Sajnos a vezetésünknél elkövettünk egy hibát az ellenfél szabadrúgásánál, ezt Nagy Tamás ki is használta. Szerintem számunkra több volt ebben a meccsben, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az ellenfél jól védekezett. Elöl nem volt meg az a plusz, ami a ziccerek kialakításához kellett volna. Amikor tavaly összeraktuk a csapatot, olyan állományt alakítottunk ki, hogy biztosan bent maradjunk a másodosztályban. Aztán kimagaslóan szerepeltünk, és feljutottunk az élvonalba. Nyilvánvaló, hogy erősíteni kell a csapatot, de ennek gazdasági vonzata is van. Úgy érzem, nem vagyunk gyengék, de meg kell szoknunk ezt az osztályt.

MÁTYUS JÁNOS, a Lombard vezetőedzője: – A szívünk ezúttal is a helyén volt – bár ennek alapnak kellene lennie a világ összes futballpályáján, sajnos ez nem mindig és mindenütt van így. Azt azért elismerem, hogy nem játszottunk túlságosan jól. Nem tudtuk kihasználni, hogy olyan csapattal találkozunk, amelyik hozzánk hasonló cipőben jár. Azonban az is igaz, hogy amíg az ellenfél a héten Józsi Györgyöt is szerződtette, mi egész másban gondolkodtunk nyáron... Úgy vélem, ha kicsit bátrabbak vagyunk, egy pontnál többet szerezhettünk volna – fogalmazott a szakember, aki a combsérülést szenvedő Kenesei Krisztiánról is beszélt. – Nem vagyok orvos, de játékosként átéltem már hasonlót, és tartok tőle, hogy húzódása, netán szakadása van. Hogy mit jelent Kenő a csapatunknak, aligha kell részleteznem – bízom benne, hogy nem nagy a baj.

MTK–BP. HONVÉD 2–0

GARAMI JÓZSEF, az MTK szakmai igazgatója: – Nagyon hajtós, sok ütközéssel tarkított találkozó volt. Mindkét oldalon láttunk helyzeteket, a befejezések nekünk jobban sikerültek. Az első gól szépségdíjasra sikerült, a büntetőt pedig egyértelmű szabálytalanság előzte meg. Remekül kezdtük a bajnokságot, elégedettek lehetünk az eddigi eredményekkel. A megszerzett kilenc pont önbizalmat adhat a közelgő erőpróbákhoz, hiszen a következő fordulóban a Videotonhoz megyünk, majd jön a Ferencváros elleni mérkőzés, egyik találkozón sem lesz könnyű dolgunk – nyilatkozta a szakember, aki az NB I-ben debütáló spanyol Sergio Tamayo Fernándezről is beszélt. – Örülök, hogy sikerült olyan helyettest betenni a csatárposztra, aki már első mérkőzésén remekül futballozott. Bár kevesebbet készült a csapattal, a futball nyelvét könnyű megérteni, így megtalálta az összhangot csapattársaival.

PIETRO VIERCHOWOD, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Szerintem nem volt az, de ilyen a futball, el kell fogadnunk a játékvezető döntését – mondta a tréner az MTK javára megítélt büntetőről. – Jól kezdtük a találkozót, de túl könnyen kaptuk az első gólt, a büntető után pedig már nem volt esélyünk az egyenlítésre. Rosszul rajtoltunk a bajnokságban, gödörben vagyunk, amelyből csak akkor mászhatunk ki, ha még többet dolgozunk. Azon leszek, hogy ezt a labdarúgóim is megértsék. Hiába alakítjuk ki a lehetőségeket, egyelőre sem a földön, sem a levegőben nem tudjuk kihasználni őket. A középpályán az irányítóinknak is pontosabban kellene futballozniuk. Tudom, nehéz helyzetben vagyunk, de nem vagyok jós, csak remélni tudom, hogy a befektetett energia előbb-utóbb hasznosul.

KIÁBRÁNDÍTÓ - „ÖNVIZSGÁLATOT KELL TARTANUNK - KEMENES

ÚJPEST–DVSC-TEVA 1–0

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Az első félidőben is jobban futballoztunk, többet birtokoltuk a labdát, persze könnyebb dolgunk volt, amikor tíz ember ellen kellett játszanunk. Erős Debrecent sikerült megvernünk, elég csak Ibrahima Sidibe, Kulcsár Tamás vagy Bódi Ádám nevét említeni, mindannyian remek támadók. Boldog vagyok, hogy már nyolc pontot gyűjtöttünk.

KONDÁS ELEMÉR, a Debrecen vezetőedzője: – Az első játékrészben is próbáltunk kontrákat vezetni, sajnos kevés sikerrel. Többet birtokolta a labdát az Újpest. Nem építkeztünk úgy, ahogy kellett volna, és ez bánt. Szerettem volna, ha gyorsabban futballozunk, ez nem valósult meg. A gól előtti szituáció elkerülhető lett volna, sajnos Simon Krisztián lövése utat találta a kapuba...

MÉG KÍSÉRT A BATE - A LOKI ÚJABB DRÁMÁJA

LABDARÚGÓ NB I, 4. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 15., péntek
19.00
Puskás Akadémia–MVM Paksi FC 1–1Erdős József
Augusztus 16., szombat
16.30
Nyíregyháza Spartacus–Videoton FC 0–2Solymosi Péter
18.30
Dunaújváros PASE–Lombard Pápa 1–1
Fábián Mihály
18.30MTK Budapest–Budapest Honvéd 2–0
Kassai Viktor
20.30
Újpest FC–Debreceni VSC 1–0Iványi Zoltán
Augusztus 17., vasárnap
16.30Győri ETO FC–Ferencváros (M1)Andó-Szabó Sándor
18.30Szombathelyi Haladás–Pécsi MFC ( Sport2)Vad II István
20.30
Diósgyőri VTK–Kecskeméti TE (Sport2)Bognár Tamás
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC4411–2+912
2. MVM-Paks431 9–1+810
3. MTK Budapest431 7–3+4 9
4. Újpest FC422 4–2+2 8
5. Diósgyőri VTK321 6–2+4 7
6. Lombard Pápa FC4211 5–6–1 7
7. Debreceni VSC-Teva4112 3–3 0 4
8. Nyíregyháza Spartacus FC4112 2–6–4 4
9. Ferencvárosi TC211 3–2+1 3
10. Győri ETO FC312 5–6–1 3
11. Budapest Honvéd413 4–6–2 3
12. Szombathelyi Haladás312 1–4–3 3
13. Puskás Akadémia FC422 4–7–3 2
14. Pécsi MFC321 3–7–4 2
15. Dunaújváros PASE312 1–7–6 1
16. Kecskeméti TE33 3–7–4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik