Az Újpest a legvégén szerzett győztes gólt a DVSC ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.16. 20:25
A labdarúgó NB I 4. fordulójában az Újpest egy félidőn át emberelőnyben játszhatott a Debrecen ellen, és már úgy tűnt, hogy ezúttal sem tudja kihasználni ezt a lehetőséget, a 90. percben Simon Krisztián egy szerencsés góllal eldöntötte a mérkőzést.

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Újpest FC–Debreceni VSC 1–0 (Simon K. 90.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Az elmúlt idény szenvedései után a Magyar Kupát és a Szuperkupát is elnyert Újpest a rajtnál kissé beragadt címvédő ellen is vérbeli csatár nélkül állt fel, mégis hamar vezetést szerezhetett volna, ha Asmir Suljic elvállalja ballal a lövőhelyzetet az ötös bal csücske előtt – vagy beadása nem túl erős Dusan Vasziljevicsnek. A Debrecen nem találta a hazaiak lelkes és kemény futballjának ellenszerét az első húsz percben, majd szép lassan leült a mérkőzés – a hazai ultrák remek teljesítménye ellenére is.

Igyekezett felvenni a harcot a DVSC, több kemény belépővel jelezték ezt a vendégek, akik közül mindenképpen ki kell emelni Ibrahima Sidibe hasznos védekező munkáját, és ahogyan teltek a percek, egyre többször gondolhattak arra a nézők, hogy mennyire ráférne a hazaiakra pár új támadó. Vasziljevics azért mindent megtett, hogy egyszerre legyen szűrő, karmester és hamis 9-es, de az ötösről a léc fölé fejelt.

A szünet után hamar előnybe került az Újpest, mégpedig a létszámot tekintve, mert Aleksandar Jovanovic teljesen fölöslegesen kiállíttatta magát – bár, mint a Diósgyőr ellen láthattuk, a lila-fehérek olykor kilenc ember ellen sem képesek nyerni.

Helyzetig hamar eljutott a fővárosi csapat, de az előbbi „áldozat” Suljic rosszul célzott, ezt követően pedig egészen a hajráig csak középtávoli lövésekig jutott az Újpest, ám ezek rendre elhaltak Vukasin Polekszics kesztyűiben.

Nem sokkal a vége előtt Sidibe lőhetett volna gólt, de az ötösről a kapu fölé vágott egy lepattanót, és amikor már úgy tűnt, hogy elpuskázza a lehetőséget az Újpest, Simon Krisztián egy megpattant lövéssel eldöntötte a bajnoki sorsát. 1–0!

Megharcolt a győzelemért az Újpest, beragadt a rajnál a négy forduló alatt négy pontot gyűjtő Debrecen.

MEGVAN AZ ÚJPESTI CENTER?
A meccsen a VIP-szektorban Kovács Zoltán sportigazgató mellett egy leendő (?) újpesti futballista is feltűnt: Kim Ojóról nem nehéz kitalálni, hogy milyen poszton bevethető.

A liláknál hetek óta panaszkodnak, hogy elkelne egy gólerős támadó, merthogy a poszton létszámban és minőségben kevesen vannak, úgyhogy csak idő kérdése, hogy mikor igazolnak csatárt.

Nos, Kim Ojo, a huszonöt éves, majd’ két méter magas nigériai játékos érkezhet a belga Genk együttesétől, és ha a termetéhez hasonlóan a futballja is tekintélyt parancsoló lesz, akkor az ellenfelek hátvédjei kezdhetnek remegni – feltéve, ha a légiós valóban lila-fehér szerelést húz.

„MÉG KÍSÉRT A BATE ELLENI KIESÉS!”

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Forrás:MLSZ Tv

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NYILATKOZATOK

„Az első félidőben, még tizenegy a tizenegy ellen is jobban játszottunk a Debrecennél, már akkor többet birtokoltuk a labdát, igaz a gólszerzési lehetőségeink száma csak emberelőnyünkben nőtt meg – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő Sport Tv-nek Nebojsa Vignjevics, az újpestiek vezetőedzője. – Óriási taktikai csata folyt a pályán, az utolsó tíz percben pedig nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfelünkre. Minden tiszteletünk a Debrecené, hiszen kitűnő játékosok alkotják, elég csak Sidibe, Kulcsár vagy Bódi nevét említenem, mindannyian nagyon veszélyes játékosok. Örülök a sikernek, hiszen már nyolcpontos az Újpest.”

„Az első félidőben próbáltunk masszívan játszani, majd abból kontrákat építeni – mondta Kondás Elemér, a debreceniek szakvezetője. – Sajnos, megint arról kell beszéljünk, hogy kiállítottak tőlünk egy játékost, ami után már egyértelműen többet birtokolta a labdát a hazai együttes. Akkor is próbáltunk volna a megszerzett labdákkal jól sáfárkodni, de sajnos sok labdát eladtunk, nem tudtunk úgy építkezni, ahogy szerettünk volna. A végén pedig volt egy megpattanó lövés, amiből gólt kaptunk. De az a hazai támadás is azzal kezdődött, hogy nálunk volt a labda, csak elpasszoltuk. Kicsit pontatlanok voltunk, így nagy nyomás nehezedett ránk. A labdáinkat kellett volna jobban megtartanunk. Amikor az ellenfelünk felállt és járatta a labdát, ki kellett lépjünk, el kellett tolódnunk, ehhez gyorsaságra volt szükség, mert különben az ellenfél lövőhelyzethez jut. Előtte Balogh Balázsnak volt is egy tiszta lövőhelyzete, amiből viszont a gólt kaptuk, az nem volt olyan egyértelmű. Ez elkerülhető lövőszituáció volt.”
„Már az első félidőben többet birtokoltuk a labdát, de ez akkor helyzetekben még nem mutatkozott meg, mint ahogyan a második játékrészben sem, pedig akkor már emberelőnyben is voltunk – értékelt Simon Krisztián, az újpestiek gólszerzője. – Aztán egy szerencsés lövéssel mégis sikerült győzni. Sokat tettünk ezért a győzelemért, de azért tegyük hozzá, hogy tíz ember ellen könnyebb dolgunk volt. Klasszikus csatár nélkül állunk fel, így a szélsőkre, rám és Suljicra nagyobb teher hárul. Remélem, igazolunk majd egy támadót, és akkor könnyebb dolgunk lesz.”
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC4411–2+912
2. MVM-Paks431 9–1+810
3. MTK Budapest431 7–3+4 9
4. Újpest FC422 4–2+2 8
5. Diósgyőri VTK321 6–2+4 7
6. Lombard Pápa FC4211 5–6–1 7
7. Debreceni VSC-Teva4112 3–3 0 4
8. Nyíregyháza Spartacus FC4112 2–6–4 4
9. Ferencvárosi TC211 3–2+1 3
10. Győri ETO FC312 5–6–1 3
11. Budapest Honvéd413 4–6–2 3
12. Szombathelyi Haladás312 1–4–3 3
13. Puskás Akadémia FC422 4–7–3 2
14. Pécsi MFC321 3–7–4 2
15. Dunaújváros PASE312 1–7–6 1
16. Kecskeméti TE33 3–7–4 0

LABDARÚGÓ NB I, 4. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 15., péntek
19.00
Puskás Akadémia–MVM Paksi FC 1–1Erdős József
Augusztus 16., szombat
16.30
Nyíregyháza Spartacus–Videoton FC 0–2Solymosi Péter
18.30
Dunaújváros PASE–Lombard Pápa 1–1Fábián Mihály
18.30MTK Budapest–Budapest Honvéd 2–0
Kassai Viktor
20.30
Újpest FC–Debreceni VSC 1–0Iványi Zoltán
Augusztus 17., vasárnap
16.30Győri ETO FC–Ferencváros (M1)Andó-Szabó Sándor
18.30Szombathelyi Haladás–Pécsi MFC ( Sport2)Vad II István
20.30
Diósgyőri VTK–Kecskeméti TE (Sport2)Bognár Tamás
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik