FTC: Batik is helyettesítheti az eltiltott Pavlovicot - Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.02. 15:41
A labdarúgó NB I-ben szereplő FTC vezetőedzője, Thomas Doll szerint játékosai önbizalma folyamatosan nőtt az elmúlt időszakban.

„Valamelyest hasonló mérkőzésre számíthatunk Pápán, mint Kecskeméten – mondta Doll a fradi.hu-nak. – Az olyan csapatok ellen, amelyek mélyebben védekeznek és nagy hangsúlyt fektetnek a stabil hátsó alakzat kialakítására, nagyon fontos tudni, hogy mit kell tennünk az ellenfél kontratámadásainál. A kecskeméti találkozó első huszonöt percével, amikor gördülékeny volt a támadásvezetésünk, valamint a mérkőzés végén mutatott lendületesebb futballal elégedett voltam. A meccs közepén azonban sok labdát elveszítettünk, a Pápa ellen ilyeneket már nem szeretnék látni.”Doll a fradi.hu-nak. – Az olyan csapatok ellen, amelyek mélyebben védekeznek és nagy hangsúlyt fektetnek a stabil hátsó alakzat kialakítására, nagyon fontos tudni, hogy mit kell tennünk az ellenfél kontratámadásainál. A kecskeméti találkozó első huszonöt percével, amikor gördülékeny volt a támadásvezetésünk, valamint a mérkőzés végén mutatott lendületesebb futballal elégedett voltam. A meccs közepén azonban sok labdát elveszítettünk, a Pápa ellen ilyeneket már nem szeretnék látni.”

Mateo Pavlovicot a KTE ellen a tizedik NB I-es mérkőzésén már harmadik alkalommal állították ki, mindannyiszor második sárga lapja után.

„Először is, fontos, hogy Mateo tanuljon a hibájából. Az igaz, hogy kemény védelmet akarok, de egyszerűen vannak olyan szerelési kísérletek, amelyeket a tizenhatosunknál már nem szabad megpróbálni. Külön is beszéltünk erről Pavloviccsal, aki megértette, hogy pontosan mit kérünk tőle. Ami a pótlását illeti, szerencsére van egy fiatal, jó képességű Batik Bencénk, vagy egy Michal Nalepánk, akik mindketten képesek arra, hogy megfelelően helyettesítsék Pavlovicot.”

„A dinamika fokozatosan növekszik a játékosokban. A rövid nyári szünet és a korai tétmeccsek miatt természetes, hogy az erő most kezd visszatérni beléjük. Szerencsére mindenki hozzáállásával elégedett lehetek. Látom, hogy a játékosok az edzéseken mindent kihoznak magukból, ezzel pedig folyamatosan nő az önbizalmuk. Egyre bátrabbak és magabiztosabbak vagyunk, és ezt nemcsak a gyakorlásokon, hanem a mérkőzéseken is tapasztalni lehet majd.”

NB I, 2. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 1., péntek
19.00
Puskás Akadémia FC–Pécsi MFC 2–2
Solymosi Péter
20.30
MTK Budapest–Debreceni VSC 1–0
Iványi Zoltán
Augusztus 2., szombat
16.30
Videoton FC–Dunaújváros PASE (Tv: M1)
Bognár Tamás
18.30
Nyíregyháza Spartacus–MVM-Paksi FC (Tv: Sport1)
Szabó Zsolt
20.30
Kecskeméti TE–Szombathelyi Haladás
Farkas Ádám
Augusztus 3., vasárnap
16.30
Lombard Pápa–Ferencváros (Tv: M1)
Fábián Mihály
18.30
Győri ETO FC–Budapest Honvéd (Tv: Sport2)
Németh Ádám
20.30
Újpest FC–Diósgyőri VTK (Tv: Sport2)
Vad II István

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik