NB I: A kis hülye gyerek már a bírókkal foglalkozik - Tóth L.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.18. 21:23
Pontokat veszített otthon a Videoton ellen a Mezőkövesd-Zsóry (1–1), így egy fordulóval az NB I zárása előtt eldőlt, hogy az újonc átszállót váltott az élvonalra. A lefújás után azonban a vendégek is szomorkodhattak, igaz, teljesen más okból. A bronzéremért és az El-indulásért folyó versenyfutásban ugyanis lépéshátrányba kerültek a Ferencvárossal szemben. A kövesdi Tóth László leginkább a játékvezetővel foglalkozott, José Gomes a rengeteg kihagyott helyzetüket említette.

„Mondhatjuk, hogy nagy lehetőséget szalasztottunk el – nyilatkozta Tóth László, a mezőkövesdiek vezetőedzője a mérkőzést közvetítő Sport Tv-ben, majd rátért a játékvezető ténykedésére. – Megint az éreztem, hogy olyan szituációkban, amikor ötven-ötven százalék volt a megítélés, a bátor játékvezető mindig a kárunkra tévedett. Mindig mondják, hogy ne foglalkozzunk a bírókkal, de már miért ne foglalkoznánk velük, amikor főállású játékvezetők. Ha én gyáva, rossz edző lennék, akkor biztos nem főállásban dolgoznék. Sajnos én nem tudom magamban tartani, de ez a bíró már nem először téved a kárunkra. Gondolom, kielemeznek minket, aztán megkapom, hogy a kis hülye gyerek egy hete van itt, aztán már a bírókkal foglalkozik. Megfigyeltem, hogy tíz bírói döntésből kilencszer jól látom a dolgokat, és a legtöbb edző jól látja, nem véletlen a rengeteg kritika. Én leszek az első, aki majd a nyilvánosság előtt elnézést kérek, amennyiben abban a szituációban ez nem lett volna szabadrúgás kifelé. Illetve, ha következetes, akkor mi is megkapjuk ugyanezért a szabadrúgásunkat. De ez van, sajnos. Sajnálom a csapatomat, készülünk a következő hetekre. Nem lesz könnyű motiválni a csapatot, belegondoltam abba, mi történik velünk, ha már most meghúzzák a vonalat fölöttünk. Ezért a jövő heti programunkba beiktattam péntekre egy Ferencváros elleni edzőmeccset, mert kiestünk ugyan, de jó motivációt jelent fiatal játékosainknak. Azt most még nem tudom, hogy velem, vagy nélkülem, de a Kövesd megérdemli az élvonalat.”

„Jól kezdtük a mérkőzést, volt három-négy komolyabb lehetőségünk arra, hogy megszerezzük a vezetést, de kihagytuk őket, mint ahogy az utána következőket is – mondta José Gomes, a Videoton edzője. – A második félidőben kiegyenlítődött a játékot, a Mezőkövesdnek volt két-három nagyon veszélyes kontrája, de nekünk is megvoltak az újabb helyzeteink, amiket viszont egy kivétellel kihagytunk. Amennyiben a Mezőkövesd így játszott volna az egész szezonban, alighanem bent maradt volna az első osztályban.”

„Szükséges rossz” rontotta el a Kövesd harcát az élvonalért


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik