NB I: Küzdésből kellett volna kicsit több - Juhász

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.24. 19:28
Kétszer szerzett vezetést a Videoton a DVTK vendégeként az NB I 15. fordulójában, a vendégcsapat kénytelen volt megelégedni a végén az egy ponttal, mert a házigazdák mindkétszer egyenlítettek (2–2). A két fél győzelemre játszott, így a találkozót követően az érintettek legalább annyira elégedetten nyilatkoztak, mint csalódottan.

 

„Nem vagyok elégedett az egy ponttal, mert ma minden szempontból jobbak voltunk a Videotonnál – nyilatkozta Tomiszlav Szivics a mérkőzést közvetítő Duna Tv-nek. – Megajándékoztuk az ellenfelet, de nem tudom miért, hiszen messze van még a karácsony. Ajándékoztunk nekik két gólt, de a pozitívumokat kell nézni: felálltunk, irányítottunk, megvoltak a helyzeteink. Jó mérkőzést tudtunk játszani, amin kiszenvedtük a döntetlent lelkes közönségünk előtt. Nagy meccset játszott a csapat, amelyből név szerint ki kell emelnem Bacsa Patrikot. A játékosaimon láttam azt a dacot, ami bennem mindig megvan, bár ez az én problémám. Ezt a dacot a vezetőség provokálta ki belőlünk, amit köszönünk nekik, de a részletek maradjanak a mi titkaink. Összességében nagyon elégedett vagyok az őszi teljesítményünkkel, csodálatos őszt produkáltunk, és ne feledjük el, hogy tíz játékossal kezdtük meg az alapozást, és sok-sok nehézséggel küzdöttünk. Igazán büszke lehetek a csapatomra, amely száz százalék fölött tette oda magát. Ez a jelenlegi állás, most le leülni és végiggondolni, hogy mit akarunk a folytatásban. A harmadik helyen állni szép dolog, ez nagy siker, de ha itt is akarunk maradni, akkor velem együtt mindenkinek oda kell tennie magát. Ami nem lesz könnyű, mert a magyar bajnokság azért nehéz, mert itt mindenki meg tud verni mindenkit.”

„A két gólunkon kívül kidolgoztunk még két nagyobb gólhelyzetet is, de körülbelül ennyi lehetőség a Diósgyőr előtt is adódott – mondta José Gomes, a fehérváriak mestere. – Nagyon nehéz volt a mély talajon játszani, amikor csúszik a pálya, sokszor az is nehezére esik a játékosnak, hogy egyáltalán talpon maradjon. A játékosok keményen harcoltak, ilyen pályán apró dolgok döntenek a mérkőzésen, most is ez történt. A mai hozzáállással és harcossággal biztosan jó úton járunk. Most ugyan nem sikerült győznünk, csak egy pontot szereztünk, de a szezon végéig még bőven lesz lehetőségünk javítani. Természetesen jobb lenne az első helyen állni, de hosszú még a bajnokság, úgyhogy visszaszerezzük majd az első helyet, ahol voltunk.”

„Nem vagyok teljesen elégedett, hiszen végig mi irányítottunk, a kapott góljaink egyéni hibából születtek. Bár nem tartom rossz eredménynek a döntetlent a Videoton ellen, nagyon szerettünk volna nyerni” – mondta Gohér Gergő, a DVTK játékosa, aki a 72. percben szabadrúgásból a találkozó utolsó gólját szerezte, és bízik csapata szezon végi éremszerzésében.

„Elkerülhető góllal egyenlített a végén az ellenfél, küzdésből kellett volna kicsit többet hozzátennünk ehhez a mai meccshez, ebből most picit kevesebb volt. Ilyen talajon játékról nehéz beszélni, de talán három ponttal is távozhattunk volna Miskolcról, ha jobban odatesszük magunkat. Nem szeretném egyénekre lebontani ezt az egészet, mert összességében azért az egy pont itt nem rossz, de ha a végső célunk az, hogy bajnokok legyünk, az ilyen mérkőzéseket meg kell nyerni” – nyilatkozta Juhász Roland, aki köszönetet mondott a fehérvári orvosi stábnak, hogy sérülése már a múlté, de rekedtes hangján még erősen érződött közelmúltbeli betegsége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik