Újpest: Simon szerint Leliévre bukásában mindenki hibás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.30. 09:44
Tizenkét fordulót követően az Újpest csak tizenkettedik a bajnokságban, azonban erről a legkevésbé Simon Krisztián tehet. A 22 esztendős szélső valamennyi mérkőzésen a lilák kezdő tizenegyében jutott szóhoz, és négy gólja mellett rendre lendületes futballal vétette magát észre. Sokan úgy vélekednek, olyan formában futballozik, mint amikor teljesítményével felkeltette a Feyenoord figyelmét – neki azért van hiányérzete.

„Úgy indultam neki a bajnokságnak, hogy folyamatosan játszani akarok, és mindent elkövetek azért, hogy elkerüljenek a sérülések – mondta Simon Krisztián. – Rengeteg különmunkát végeztem, de mert korábban a talpcsontsérüléseim miatt három alapozást is kihagytam, még mindig nem vagyok ideális állapotban. Azt azért kicsit bánom, hogy bár négyszer is eredményes voltam, a Honvédnak és a Pécsnek rúgott gólom hozott csak pontot a csapatnak, ráadásul mindkétszer csupán egyet.”Simon Krisztián. – Rengeteg különmunkát végeztem, de mert korábban a talpcsontsérüléseim miatt három alapozást is kihagytam, még mindig nem vagyok ideális állapotban. Azt azért kicsit bánom, hogy bár négyszer is eredményes voltam, a Honvédnak és a Pécsnek rúgott gólom hozott csak pontot a csapatnak, ráadásul mindkétszer csupán egyet.”

„A rajt előtt azt reméltem, stabilabban futballozunk, az első hat hely valamelyikén lehetünk, sajnos ettől egyelőre távol vagyunk. Az eredménytelenség nem tett jót az önbizalmunknak, magunk alatt voltunk, de az új edző, Nebojsa Vignjevics felrázott bennünket, ennek köszönhető az MTK elleni siker. A mostani beszélgetésünk előtt egy angol szakember tartott nekünk mentális tréninget: elmondta, nem ismer bennünket, fogalma sincs például arról, van-e őrült közöttünk, de a mérkőzéseket együtt veszítjük el vagy nyerjük meg, vagyis a felelősség mindig közös. Tetszett az előadása, hiszem, hogy kijövünk a negatív szériából.”

Simon Krisztián ezt követően beszélt arról is, miként élte meg Marc Leliévre lemondását. Mint mondta, eredménytelenség esetén sosem 18 futballistától köszönnek el, rendre az edzőt küldik el, vagy éppen ő maga mond fel, de a sikertelenségben mindenkinek megvan a maga „szelete”, nem lehet egyetlen embert hibáztatni, játékosnak és szakembernek egyaránt vállalnia kell a felelősséget.

És hogy a labdarúgó mit remél a vasárnapi, Debrecen elleni meccstől? „Az MTK legyőzése jót tett az önbizalmunknak, biztosra veszem, a Loki elleni is jó mérkőzés lesz – folytatta Simon Krisztián. – Ebben az idényben még nem tudtunk két meccset egymás után megnyerni, márpedig csakis sorozatos győzelmekkel lehet felzárkózni. Hazai pályán ki kell szolgálnunk a közönségünket, egyszerűen muszáj megtartani a bizalmát. Számomra most a folyamatos játék a legfontosabb, a sok kihagyás után kellenek a meccsek. Ha nekem jól megy, azzal az Újpest is jól jár, keményen dolgozom azért, hogy egyszer esetleg eljussak a válogatottságig.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik