Futsal: ETO-siker továbbjutással a bajnokok ligájában

Vágólapra másolva!
2013.10.02. 20:38
A Rába ETO futsalcsapata a Bajnokok Kupája győri selejtezőjében fölényes, 5–0-s sikert aratott a bolgár Várna fölött, ezzel már biztosan továbbjut az elitkörbe.

A Rába ETO ma abban a tudatban léphetett pályára a futsalban a Bajnokok Ligájának beillő Bajnokok Kupája győri selejtezőtornájának 2. fordulójában, hogy egy újabb győzelemmel – a Szarajevó és a Tbiliszi döntetlenje után – bebiztosíthatja továbbjutását az elitkörbe.

A győriek ennek megfelelően támadószellemben kezdték a meccset, és tulajdonképpen az egész első játékrészt uralni tudták. Rögtön a mérkőzés elején helyzetbe is kerültek a hazaiak egy védelmi hiba után, de Harnisch Ákos ekkor még a kapufát találta el.

A győriek azonban támadásban maradtak, több helyzetet is kidolgoztak, és Dróth Zoltán góljával a vezetést is sikerült megszerezniük: az ETO játékosa a bal oldalról, úgy hét méterről lőtt a hosszú felső sarokba.

A bolgárok a folytatásban fokozatosan elfáradtak, elsősorban fejben estek szét. Ennek következménye volt egy saját kapu előtti labdaeladás, amiből Alvarito került ziccerbe, és lőtt gólt. Ezután Kosztan Ivanovot kiállították könyöklésért, az emberelőnyt pedig Carlitos révén (egy szép bokamozdulat után még kipattant a labda a kapufáról, de a kipattanóból betalált az ETO játékosa) gyorsan sikerült gólra váltaniuk a hazaiaknak, akik így háromgólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második félidőben már csak az volt a kérdés, mekkora különbséggel nyer az ETO.

Előbb Alvarito szerezte meg saját maga második, csapata negyedik gólját egy balról befelé indított szóló, illetve abból egy szép visszahúzás és bal alsó sarkos lövésnek köszönhetően, majd Dróth lekészítéséből Harnisch állította be az 5–0-s végeredményt.

Győzelmének köszönhetően az ETO a pénteki játéknaptól függetlenül már biztos továbbjut az elitkörbe.

BAJNOKOK KUPÁJA, GYŐRI SELEJTEZŐ
2. JÁTÉKNAP
Rába ETO FC– FC Grand Pro Várna (bolgár) 5–0

G: Dróth (3.), Alvarito (17., 24.), Carlitos (28.), Harnisch (29.)
Iberia Star Tbiliszi (grúz)– KMF Tango Szarajevó 0–0
KORÁBBAN
Iberia Star Tbiliszi–FC Grand Pro Várna 2–1
Rába ETO FC–KMF Tango Szarajevó 4–2
A 3. JÁTÉKNAP PORAMGRAMJA (október4.)

FC Grand Pro Várna– KMF Tango Szarajevó 17.00 óra
Rába ETO FC–Iberia Star Tbiliszi 19.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik