FTC: Besic a Spurstől és a Villától nem kapott ajánlatot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.19. 09:29
„A Tottenham és az Aston Villa érdeklődik Mume iránt.”  Ez a mondat jelent meg pénteken Muhamed Besic Facebook-oldalán – amelyet nem a Ferencváros futballistája üzemeltet, hanem az egyik rokona. Az üzenetről a Nemzeti Sport Online is beszámolt, és azóta egész Magyarországot bejárta a bejegyzés híre. Az angliai szerződés esélyéről Besic menedzsere, Georgi Attila beszélt a Nemzeti Sport kérdésére.

Angliából származó információk szerint a hír csak részben igaz, az Aston Villa ugyanis nem, a Tottenham viszont valóban kérdezett a labdarúgóról, ám jóval korábban. Ebben a megvilágításban egyébként nem is olyan nehéz összerakni a képet, mivel a londoniaknál három éven keresztül dolgozott az FTC vezetőedzője, Ricardo Moniz. Ugyanakkor tény, Besic eddig egyik szóban forgó klubtól sem kapott ajánlatot – ezt a játékos menedzsere, Georgi Attila közölte a Nemzeti Sporttal. Georgi Attila közölte a Nemzeti Sporttal.

„Ha jelentkezett volna a Tottenham vagy az Aston Villa, arról bizonyára tudnék – mondja az SEG menedzseriroda munkatársa. – Tény, hogy több klub figyelmét is felkeltette Muhamed Besic, több országból is megkeresték, de ezek közül egyik helyre sem akar menni. Ha elhagyja a Ferencvárost, olyan bajnokságba, illetve csapathoz menne, amely előrelépést jelent számára, ahol fejlődhet, éppen ezért az orosz és az izraeli ajánlatok sem érdeklik, pedig mindkét országban szívesen látnák. Inkább Olaszország, Németország, Hollandia vagy Anglia a cél.”

A 21 éves futballista a közelmúltban hosszabbította meg szerződését 2016-ig, de ez adott esetben nem jelenthet akadályt, ha komoly érdeklődő tűnik fel. Besic ára 800 ezer euró a mértékadó transfermarkt.de szerint.

„Magyarországra elsősorban azért jönnek a játékosmegfigyelők, mert a csapatok itt jóval olcsóbban megszerezhetik a futballistákat, mint mondjuk Szerbiában vagy Horvátországban – mondja Georgi Attila. – Ez persze nem jelenti azt, hogy minden futballistát fillérekért lehet szerződtetni az NB I-ből. Az ár minden esetben a két klub megegyezésén múlik, kivéve, ha a játékos szerződése lejár, és ingyen igazolható. Ebből a szempontból kifejezetten jó a Ferencváros tárgyalási pozíciója. Besicet még majdnem három évig köti szerződés az együtteshez, huszonegy éves, folyamatosan játszik, hétszer szerepelt a bosnyák felnőttválogatottban. Ezek olyan tényezők, amelyek feljebb viszik a futballista árát.”

Tehát az, hogy 800 ezer euró a futballista ára, nem jelenti azt, hogy annyiért is vált klubot, ha a Ferencváros az eladása mellett dönt.

„Reálisan nézve egy- és kétmillió euró között állapítható meg Muhamed Besic értéke – teszi hozzá Georgi Attila. – De az is feljebb viheti az árát, hogy mit mond róla a csapat edzője, persze csak akkor, ha megbecsült, szavahihető, elismert szakemberről van szó. Márpedig Ricardo Moniz ilyen ember. Besic sokoldalú játékos, talán a fejjátéka a hiányossága, de ezt a játékintelligenciájával kompenzálja. Ami a válogatottságot illeti, ha csak bekerül a bosnyákok világbajnokságra utazó keretébe, és egy percet sem játszik a tornán, már feljebb megy az ára. Arról nem is beszélve, ha pályára lép Brazíliában.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik