KTE: Horváth Ferenc nyíltan beszél a klub problémáiról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.02. 10:24
A hét elején elsőként a Nemzeti Sport számolt be arról, hogy a KTE-Phoenix Mecano labdarúgócsapatának játékosai hétfőn edzésrövidítéssel fejezték ki elégedetlenségüket az elmaradt prémiumok és csúszó fizetések miatt, és most már Horváth Ferenc vezetőedző is beszélt a problémákról.

Kecskeméten, a klub vezetői fizetéssel és egész idényre szóló prémiummal tartoznak a keret tagjainak. A hétfői figyelemfelkeltő sztrájk mindenesetre elérte a célját, miután a játékosok a tréningről negyedórányi lötyögést követően az öltözőbe vonultak, immár a közvélemény is tisztában van a KTE pénztelenségével. Az elöljárók a nehéz gazdasági helyzetre, néhány korábban kötött előnytelen szerződésre hivatkoznak.

„Reménykedünk – szögezte le a Nemzeti Sport kérdésére Horváth Ferenc vezetőedző. – Nincs más választásunk, bízunk az egyesület vezetőségében, hogy mindent megtesz a probléma mihamarabbi orvoslására. De sajnos ez a tényeken nem változtat.”

Azaz a KTE jelentős tétellel tartozik a játékosoknak és a szakmai stábnak. Az elmaradások tükrében egészen más megvilágításba kerül a csapat remeklése, Horváth Ferenc pénz és prémium nélkül motiválja együttesét. Legutóbbi öt meccsükből négyet megnyertek a kecskemétiek, két vállra fektették a bajnokesélyes Győrt (5–2), megverték az Újpestet (1–0), győztek Pápán (2–0), és simán hozták a kötelezőt az Eger ellen (3–1), az egyedüli döntetlen az ugyancsak jó szériát futó Honvéd otthonában (0–0) csúszott be.

A játékosok egyelőre kivárnak, konkrét dátumot sem tűztek ki maguk elé, meddig hajlandóak várni a pénzükre. Azért aligha a végtelenségig. A csapat ettől függetlenül is izgalmas napok elé néz, ha fizetés nem is nagyon várható, a keret csütörtökön banki utalások nélkül is útra kel, péntek este hét órától a Haladás vendégeként lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik