DVTK: Rudolf teljesítménye kulcskérdés számunkra - Szentes

Vágólapra másolva!
2013.03.17. 11:48
Két meccs, négy pont eddig a DVTK tavaszi mérlege a labdarúgó NB I-ben – elérni a három mérkőzésre tervezett kilenc pontot immáron képtelenség. Ráadásul szürke a csapatjáték, korántsem meggyőző a teljesítmény. Szentes Lázár, a Diósgyőr szakmai igazgatója elmondta, Rudolf Gergely teljesítménye kulcskérdés a csapatjáték és az eredményesség szempontjából is. A Haladás elleni 1–1-re végződő találkozó után a szakmai igazgató úgy fogalmazott, hogy a szünet után nem volt fitt a csapata. Mire gondolhatott?

„Idegi fittségre – adta meg a választ Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója Nemzeti Sport kérdésére. – Nem fáradtságról volt szó, hiszen komikus lenne két találkozó után erre hivatkozni. Az első félidő egyébként nem volt olyan rossz, mint ahogyan azt többen mondják. A statisztikai adatok alapján kiderült, hogy hatszázkilenc átadásunk volt. Ennél persze nem szabad leragadni, de az első negyvenöt perc dinamikájában, a passzokban és a támadásokban is megfelelt. A második félidőben alapvetően befolyásolta a találkozó eredményét, hogy képtelenek voltunk újítani mentálisan és fizikailag is. Rá kellett volna tenni egy lapáttal, de ez nem ment.”Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója Nemzeti Sport kérdésére. – Nem fáradtságról volt szó, hiszen komikus lenne két találkozó után erre hivatkozni. Az első félidő egyébként nem volt olyan rossz, mint ahogyan azt többen mondják. A statisztikai adatok alapján kiderült, hogy hatszázkilenc átadásunk volt. Ennél persze nem szabad leragadni, de az első negyvenöt perc dinamikájában, a passzokban és a támadásokban is megfelelt. A második félidőben alapvetően befolyásolta a találkozó eredményét, hogy képtelenek voltunk újítani mentálisan és fizikailag is. Rá kellett volna tenni egy lapáttal, de ez nem ment.”

Egyre többen kritizálják Rudolf Gergelyt, aki hét hónapja került Diósgyőrbe, és eddig nem alkotott maradandót.

„Rudolf Gergely teljesítménye kulcskérdés számunkra – folytatta a szakmai igazgató. – Sajnos legutóbb nagyon korán le kellett cserélni, és a hiánya megfogta a csapatot. Remélem, hogy hamarosan bizonyítja az ellenkezőjét, amit az eddig történtek tükrében gondolnak róla sokan. Szeretnék rávilágítani arra, hogy nem a futballistát kell nézni. Sokkal inkább azt, hogy a jelenléte mit vált ki a többiekből. Rudolf Gergely mozgása lehetőséget teremt például Bacsa Patrik előtt vagy José Luque és Tisza Tibor számára. Ezeket alaposan begyakoroltuk, de a minőség nem a támadónkra jön ki, nem tőle lehet azt látni, hogy hűha most milyen remek helyzetbe került, hanem a többieknek könnyíti meg a dolgát. Mélységi passzoknál akkor lép vissza, amikor kihúzza az ellenfelet vagy a helyére befutó játékost. Azzal nem lehet vitatkozni, hogy Rudolf Gergely a Diósgyőrben töltött hét hónap alatt még nem hozta az egyéni kiemelkedő produkcióját, viszont nélkülözhetetlen eleme a csapatjátékunknak. És ez a pici plusz hiányzik, hogy az együttes még eredményesebb legyen. Ha gólpasszokat ad vagy gólokat szerez, az már hab lesz a tortán!”

Szentes továbbá azt is elmondta, Mohamadou Abdouraman térdsérülése súlyosabb a vártnál, így az eltiltott Gosztonyi András mellett rá sem számíthatnak a diósgyőriek a következő, Győri ETO elleni bajnokin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik