A meglepetéscsapat, folytatódik-e a csoda? - értékelje az MTK őszét!

Vágólapra másolva!
2012.12.20. 18:05
null
Az MTK sikeres szereplése alatt a kabala, Gedeon is megszületett (Fotó: Korponai Tamás)
Minden bizonnyal az MTK tekinthető a labdarúgó NB I őszi meglepetéscsapatának. Garami József együttese többnyire fiatalokra épül, de így is a második helyen telelhet (olvasóink is csak a 7–12. helyre várták a kék-fehéreket) a bajnokságban, ráadásul úgy, hogy négy ponttal vezet a harmadik DVSC-Teva előtt (az éllovas Győrtől hat ponttal van lemaradva az együttes). Értékelje a Nemzeti Sport Online-on az MTK őszét, írja meg kommentben véleményét – a Nemzeti Sport őszértékelő sorozatának pénteki részében foglalkozik az MTK-val.

 

MTK BUDAPEST

Mérleg: 2., 9–5–3, 28–19, 32 pont

Hazai mérleg: 6–2–1

Idegenbeli mérleg: 3–3–2

Házi gólkirály: Csiki Norbert, Tischler Patrik (6–6 gól)

Házi „lapkirály”: Rafe Wolfe (5 sárga)

Legjobb NS-átlag: Kanta József (6.500)

Legrosszabb NS-átlag: Rafe Wolfe (5.500)

Legjobb mérkőzés az ősszel: Egyértelműen a Ferencváros elleni meccs – a 13. fordulóban 4–2-re nyert nagy csatában a hazai együttes. A 89. percben még 2–2 volt az állás, ám a 90. percben a balhátvéd Hidvégi Sándor rúgott gólt, majd a hosszabbításban Könyves Norbert talált a felezővonalon túlról a vendégek kapujába.

Legrosszabb mérkőzés az ősszel: Hazai pályán nem bírtak Kanta Józsefék a kiesőjelölt Siófokkal. A találkozó 1–1-es döntetlennel zárult úgy, hogy az MTK a lefújás előtt nyolc perccel egyenlített.

Kellemes meglepetés: Mindenképpen meglepetésnek számít, hogy az NB II-ből feljutó csapat egyenletes teljesítményt nyújtva ott lehet a bajnoki címért folyó versenyben.

Kellemetlen meglepetés: Kálnoki Kis Dávid meghatározó labdarúgója lett az MTK-nak, ám már a második fordulóban súlyos sérülést szenvedett, ezért át kellett szervezni a csapat védekezését.

Miben kellene javulni? Az együttes védekezése jó, a középpálya is stabil, a támadások pontos befejezése még nem igazán megy.

Az NSO olvasói ide várták a csapatot a nyáron: 7–12. hely

SZAVAZÁS

Tízes listán hányasra értékelné az MTK labdarúgócsapatának őszi teljesítményét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen végez az NB I-ben az MTK?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik