Sándor: Nem vagyunk angyalok, de nem kezelnek partnerként a bírók

Vágólapra másolva!
2012.11.27. 08:44
null
Egy kis hirig: a Tóth Bence–Kovács István összecsapás utóélete (Fotó: NS-archív)
A fehérváriak számon kérik Takács János játékvezető döntéseit a Lombard Pápa–Videoton mérkőzésen (1–0): a bíró nem adott meg a Videotonnak két tizenegyest, nem állította ki a pápai Tóth Bencét, miután az súlyos sérülést kockáztatva odarúgott Kovács Istvánnak, viszont leküldte a dulakodásban részt vevő Paulo Viníciust. A botrányos körülmények között elszenvedett vereség után senki sem nyilatkozott a klub részéről, de Sándor György csapatkapitány válaszolt a Nemzeti Sport kérdéseire.

„Megkérdeztem Takács Jánost, hogy miért állította ki Paulo Viníciust, mert senki sem értette – mondta a futballista. – Erre azt mondta a játékvezető, hogy azért, mert arcon ütötte Tóth Bencét. Megkérdeztem, hogy ezt ő látta-e, s erre igennel felelt. Pedig visszanézve a felvételeket, ilyesmi nem történt. Ezenkívül akkor sem adott tizenegyest az első félidőben, amikor betörtem a tizenhatoson belülre, két pápai védő rossz ütemben próbált megállítani, és ollóba fogott, majd Rodenbücher István elgáncsolt. Egyértelmű szabálytalanság volt. Aztán a második félidőben Szűcs Lajos is elütötte Paraibát. Rossz ütemben jött ki a kapus, adtak már ilyenért is büntetőt.”

A Videoton és a játékvezetők közötti konfliktus hosszú ideje tart. A párbeszédbe persze egyre többször szól bele más klub is, és immár nem csak Paulo Sousa nem érti, hogy mikor, miért, mit ítél egy-egy bíró.

„Nehéz ilyenkor nyugodtnak maradni, mert az ember igazságtalannak érzi a helyzetet, de a pályán a játékvezető kezében van a hatalom – mondta a középpályás. – Tudom, hogy nekünk nem az a dolgunk, hogy számon kérjünk egy-egy döntést, de ha normálisan kérdezünk valamint, akkor is minősíthetetlen hangnemben szólnak ránk a bírók. Ha nézek egy külföldi meccset, akkor azt látom, hogy nemcsak a futball jobb, hanem a játékvezetés is, mert tisztában vannak azzal, hogy egy mérkőzésen van indulat, és tudják kezelni a helyzetet. Sokszor hallottam már magyar játékvezető szájából olyanokat, hogy nem is hittem a fülemnek. Mi sem vagyunk angyalok, ám sajnos nem kezelnek bennünket partnerként a bírók. Van köztük korrekt is, de akad arrogáns, aki egy meccsen belül azt is fel tudja hánytorgatni, hogy mit mondtunk neki egy korábbi mérkőzésen. Pitiáner, bosszúálló ember az ilyen, ettől nem lesz jobb a labdarúgásunk.”

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik