PMFC: Csak balszerencsés vagyok - Demjén a pirosakról

Vágólapra másolva!
2012.11.29. 08:42
Demjén Gábor, a labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC középpályása egy hónapon belül másodszor kapott piros lapot, az MLSZ fegyelmi bizottsága pedig négy meccsről eltiltotta. A futballista „jó nagy hülyeségnek” tartja azokat a véleményeket, amelyek szerint szándékosan állíttatta ki magát.

Demjént a hónap elején a Siófok ellen állították ki kétségkívül szokatlan körülmények között. Az 58. percben állt be Horváth Adrián helyére, majd a 73. percben rettenetesen csúnyán elkaszálta Kecskés Tamást. Már ezért járt volna a piros, de megúszta sárgával. Ám csak időlegesen, mert a 86. percben a nehezen megszerzett vezetés (2–1) és főleg a sárga lap tudatában az ellenfél térfelén nyújtott lábbal szállt bele Kecskés Tamásba, piros lap.

Érthetetlen. Elfelejtette volna, hogy sárga lapja van? Nem jutott eszébe, hogy ezért leküldik a pályáról? Ki van zárva! Az egymeccses eltiltását letöltve múlt pénteken csereként lépett pályára Demjén Gábor. A 32. percben, majd alighogy beért a pályára, lebirkózta Szabó Jánost, sárga lapot kapott érte, és örülhetett, hogy nem jutott tizenegyeshez a Paks, majd a 89. percben sípszó előtt elvégzett bedobásért megkapta második sárgáját is, erre a játékvezetőhöz vágta a labdát. A játékos mentségére szóljon, hogy Puhl Sándor, a világ legjobb játékvezetőjének négyszer megválasztott szakkommentátor a sporttévé Harmadik félidő című műsorában szigorú ítéletnek minősítette az esetet, szerinte jókora túlzás volt ezért kiállítani a játékost.

„Katasztrofálisan rossz döntés volt – mondta Demjén Gábor a Nemzeti Sportnak. – Az asszisztens szólt a dobás előtt, hogy várjak, de aztán ő is visszament a helyére, a játékvezető is befutott középre, megdöbbentem, hogy azért sárgát kaptam. A Siófok elleni kiállítás más eset. Először ütemet tévesztettem, majd a vezetésünk után meg akartam akadályozni, hogy lekontrázzanak minket, és esetleg kicsússzon a kezünkből a győzelem, ott csak ez járt a fejemben. Tudtam, hogy van már sárgám, de azt is, ha elindul az ellenfél, baj lehet, ott nem akartam ekkorát ütközni. Csupán balszerencsés vagyok, hogy most így alakult számomra ez a két meccs.”

Van, aki megpendítette, úgy tűnt, mintha a futballista célja az lenne, hogy piros lapot kapjon.

„Ez jó nagy hülyeség, nem is érdemes beszélni róla – tiltakozott Demjén. – Sajnos kizártam magam a Ferencváros elleni meccsből, ezt nem akartam, ezért is figyeltem, nehogy megint sárgát kapjak. Sajnálom, hogy másként alakult.”

HA A PÉCS CÉGVEZETŐJE, ELBERT GÁBOR ÉS A VEZETŐEDZŐ SUPKA ATTILA VÉLEMÉNYÉRE IS KÍVÁNCSI, KERESSE A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik