Kecskemét: Litsingi számára a játék a legfontosabb

Vágólapra másolva!
2012.08.16. 09:18
Francis Litsingi, a Kecskemét labdarúgócsapatának kongói támadója csapata hivatalos honlapjának, a kecskemetite.hu-nak nyilatkozott eddigi magyarországi pályafutásáról. Litsingi boldog a közelgő jubileum miatt, és ugyanaz a célja minden héten, mint eddig. Kecskeméti karrierje legszebb emlékének a tavalyi Magyar Kupa-döntőt tartja, és a jövőben is a legfontosabb számára, hogy pályán lehessen.

A labdarúgó NB I 4. fordulójában rendezendő Kecskeméti TE–Kaposvári Rákóczi bajnoki mérkőzésen 100. alkalommal léphet pályára a magyar bajnokságban Francis Litsingi, a hazaiak kongói támadója. A futballista céljai nem változtak mióta Kecskemétre igazolt: minél több mérkőzésen pályára lépni.

„Alapvetően nem vagyok az a nosztalgiázós típus, de úgy érkeztem meg Magyarországra és azon belül Kecskemétre, hogy a lehető legtöbb játéklehetőséghez jussak, megfelelő ütemben tudjak fejlődni. Akkor és most is az volt a célom, hogy minden meccsen a pályán lehessek, ezt tartani fogom egész pályafutásom során” – mondta Litsingi.

A 25 éves támadó legemlékezetesebb meccsének a Videoton ellen 3–2-re megnyert kupadöntőt tartja.

„Nekem is akadtak kifejezetten jó meccseim, de mindent egybevetve a kupadöntő élményét semmi sem tudja elhomályosítani. Az a legemlékezetesebb meccs számomra, bárki bármikor is fogja kérdezni. Nagy tettet hajtottunk végre, és erre egész életemben mindig szívesen emlékszem majd vissza.”

Litsingi hozzátette: mindegy, hogy melyik poszton kap lehetőséget, számára a játék a legfontosabb. A kecskeméti csatár végül szót ejtett hazája válogatottjáról is.

„Mindig szívesen mentem és remélem, a jövőben is mehetek, nagyon boldog voltam az első meghívó után. Sok konkrétumról nem tudok beszámolni, de nagyon remélem, a jövőben is kapom majd az értesítést Kongóból.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik