A Paks továbbra sem készül idegenlégióst szerződtetni

Vágólapra másolva!
2011.05.22. 10:03
null
A zöld mezes paksiak győzelemmel zárták az idényt (Fotó: Szabó Miklós)
Kis Károly, a Paks vezetőedzője boldogan vette tudomásul csapata nagy csatában kiharcolt győzelmét a labdarúgó NB I 30. fordulójának szombati játéknapján, és kijelentette: terveik szerint csupa hazai labdarúgóval lépnek ki a nemzetközi porondra.

 

MTK–PAKS 3–4

Kis Károly, a Paks vezetőedzője az idényben történtek „összefoglalását" látta a szombati mérkőzésben:

„Amit ma véghezvitt a csapat, jellemző volt rá az idény során. Többször álltunk fel vesztett helyzetből, s fordítottuk a magunk javára az eredményt. Büszke vagyok játékosaimra, az egész csapatra, mert valóban csodálatos szezont zártunk.Ezen a mérkőzésen több játékost nélkülöznöm kellett, de a Paks erejét jelzi, hogy akik lehetőséghez jutottak, rendszerint éltek vele, bizonyítottak, éppen úgy, ahogy ezen az estén az MTK ellen."

A paksiak már június kilencedikén megkezdik a felkészülést az új idényre, mert indulnak az Európa-ligában.

„Korán kezdünk, de ez nem nyűg, hanem örömteli tény. A Paks kijutott a nemzetközi porondra, megismerheti a nevét a kontinens, olyan magyar csapatét, amelyben csupa hazai játékos szerepel, merthogy továbbra sem kívánunk idegenlégióst szerződtetni" – vetítette előre a szakvezető.

„Azt csak én tudom, mit érzek most – vette át a szót Garami József, az MTK szakmai igazgatója. – Mindenekelőtt szeretnék gratulálni Kis Károlynak, mert nagy dolgot vitt véghez s a Pakscsapatával. Tudom, mennyi munka, energia és tehetség kell hozzá, hogy egy klub ilyen magasra jusson, hogy megszerzi az ezüstérmet."

Saját csapatáról a mesteredző elmondta: „Ez a találkozó is jól megmutatta csapatom hibáit, hű tükre volt az egész szezonnak. Kidolgoztunk, majd elrontottunk három-négy nagy ziccert, s elkövettünk megannyi óriási hibát. Ezért is jutottunk ide... A saját sorsom? Akik most szidtak, korábban kórusban dicsértek. Ilyen az edző sorsa, ezt tudomásul kell venni. Ami pedig a jövőmet illeti: egyelőre nem akarok, és nem is tudok válaszolni arra, hogy mi lesz velem."

GYŐRI ETO–KAPOSVÁR 2–0

„Az első félidőben megérdemelten szereztünk kétgólos előnyt, amivel el is döntöttük a találkozót – mondta Csertői Aurél, a győriek edzője a győri mérkőzés után. – Aztán ráültünk az eredményre, próbáltuk tartani a labdát, ami nem sikerült. A Kaposvár nagy erőket mozgósított a második félidőben, de ettől még rúghattunk volna harmadik gólt is. Avattunk egy újoncot Windecker József személyében, aki jól futballozott."

Az ETO kispadjára a tavaszi szezon elején leülő Csertőit az általa fémjelzett korszak egészéről is kérdezték:

„Tizenkét meccset nem lehet röviden elemezni. Próbálunk egy stílust elsajátítani, gyakoroljuk a rövidpasszos játékot, de természetesen még van hova fejlődni. Szükség lesz egy kis frissítésre a rövid nyári szünetben."

A kihagyott tizenegyessel kapcsolatban a tréner megjegyezte: „A jó futballisták is hibázhatnak, természetesen majd elemezni kell az eseteket. Azt azért kiemelném, hogy Rati Alekszidze erős jelem, hiszen nem törte össze a hibája, hanem perceken belül gólt szerzett."

Kollégája, a Kaposvár kispadján ülő Sisa Tibor nem bánta meg, hogy nem a korábbi összeállításban szerepeltette csapatát:

„Nem forgattam fel a gárdát, hanem azok kaptak lehetőséget, akik jó teljesítményt nyújtottak az utóbbi időben. Itt nem lehet a múltból megélni, csak az a fontos, hogy ki milyen formában van – fejtegette a tréner. – Sajnos gyámoltalanul kezdtünk. Fiatal csapatot küldtem a pályára, hiszen többségében huszonegynéhány éves játékosok szerepeltek az együttesben. A Győr szép góljai meg is fogták az együttest, de ha a fordulás után a kapufánk bemegy, akkor izgalmas lehetett volna a vége."

A tréner szerint az utolsó meccs elveszítésével nem vetült árnyék az idény során nyújtott teljesítményre: „Így ki lehet kapni. Ezen a meccsen igazoltunk néhány játékost, akik eddig is velünk voltak, és most bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. A Kaposvár szép eredményt ért el ebben a bajnokságban, erre senki sem készült. Hatalmas munka van a csapatban, de lehet még csiszolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik